Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ki lehet égni az irodai...

Ki lehet égni az irodai munkából? Van olyan, aki nem is szereti?

Figyelt kérdés
10 éve irodista vagyok és kényelmes meg minden, de sokszor érzem azt, hogy kiszakadnék ebből a közegből és valami hasznosat csinálnék, picit mozgalmasabb, kevésbé monoton munkát. Illetve ne legyen ennyire kötött, hogy pont akkor kell bent lenni, amikor minden más éppen nyitva van.
febr. 5. 14:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
29%
SOK ember ölne egy ilyen melóért, becsüld meg!
febr. 5. 15:01
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Futárkodj másodállásban pár órákat
febr. 5. 15:04
 3/18 anonim ***** válasza:
85%

"SOK ember ölne egy ilyen melóért, becsüld meg!"

Hagyjuk már... :)

febr. 5. 15:07
 4/18 anonim ***** válasza:
88%
Külföldi szállodában voltam szobalány, amikor be kellett tanítanom egy új, ex irodista lányt. Egy hét múlva azt mondta, több értelmét látja ennek a munkának, mint a számítógép előtt ülésnek, mert ezzel legalább örömet okoz valakinek. Elsősorban a pénzért jött, de más szempontból is át tudta értékelni a dolgot. Szerintem bármilyen munkát meg lehet unni, bármiben ki lehet égni. Ha úgy érzed, nem tesz boldoggá, többet vesz el, mint ad, keress mást. Lehet, hogy azt is csak egy ideig fogod élvezni, de mindig van másik lehetőség.
febr. 5. 15:18
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Én az irodai munkától menekülök. Én nem bánom a fizikait, nem bánom ha talpon kell lenni, nekem az, hogy 8 órát egy irodában kell ülni.. maga a kínzás.
febr. 5. 15:19
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen érthető.

Eleve ezért kellene legyen az emberek előtt egy karrier-út feljebb lépési lehetőséggel. Vagy akár cégen belül más pozíció, más feladatkör. 10 év alatt belefásul az ember a feladataiba. Akár abba is, hogy kevés a munka, céltalanná válnak a napjai csak úgy telik az idő napról napra.

Saját magamon is azt érzem, hogy engem a "haszontalanság" érzése készít ki. Hogy nem csinálok semmi társadalmilag/emberileg hasznosat, illetve magam számára sem hasznos amit csinálok csak egy kis fogaskerék vagyok egy gépezetben.

Sokkal jobban szeretem a határidős, projekt alapú munkákat amit magam osztok be. Ha akarok 1-1 napot simán pihenéssel töltök, és inkább dolgozom másnap estébe nyúlóan, vagy fordítva.

febr. 5. 15:19
 7/18 anonim ***** válasza:
86%

Mindent meg lehet unni, ahogyan egy kényelmes irodai munkát is. Apropó kényelmes ... imádom, amikor fizikai munkások becsmérlik az irodai dolgozókat, hogy nekik milyen könnyű. Aztán ha dolgoznának ott pár hetet/hónapot, már rögtön nem lenne olyan csábító.

Igen, baromira ki lehet égni ettől is. Bár nekem szerencsém van, mert viszonylag változatos a munkám, de 25 éve dolgozom irodai munkakörben (ez a negyedik munkahelyem) de mindegyik teljesen más terület volt. Jelenleg IT területen vagyok, egyelőre izgalmas, érdekes, de még csak másfél éve vagyok itt.

febr. 5. 15:20
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

" fizikai munkások becsmérlik "

Építőiparban dolgozom, amúgy azt látom, hogy a fizikai munkások nagy része reálisan látja a dolgokat és pont azért nem szólják le a munkámat, mert tisztában vannak vele, hogy ők maguk nem tudnák/akarnák azt a feladatot végezni, amihez én jól értek.

Mi több, rengeteg segítséget kérnek és kapnak tőlem papírmunkában, ügyintézésben, adott esetben munkától teljesen függetlenül. Cserébe ők is segítenek nekem olyan dolgokban amikhez én magam nem értek, vagy nem tudom elvégezni.

febr. 5. 15:24
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

#8 De ezt cégen belül tapasztalod. Én nem így értettem.

Rengetegen mondják, hogy az irodai dolgozóknak könnyű a dolga, de valójában ők csak azt látják, hogy ülünk egy széken és van klíma. Ezt irigylik. De ha látnák, hogy milyen munkákat kell elvégezni némely irodai pozícióban és mit kell szenvedni egy-egy táblázattal, az már nem tetszene.

febr. 5. 15:47
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Bár én nem klasszikus irodai melót végeztem, de irodában 5 monitor előtt, 2 telefonnal. 2 év se kellett, hogy kiégjek, hiába nagyon változatos volt. Ülni, összezárva lenni több emberrel borzasztó volt.

Azelőtt járkálós munkám volt, sokszor kint a szabadban, azt imádtam. Mozgásban voltam mindig, sokszor egymagam, vagy ha valakikkel, akkor mégsem összezárva.

febr. 5. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!