Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ki lehet égni az irodai...

Ki lehet égni az irodai munkából? Van olyan, aki nem is szereti?

Figyelt kérdés
10 éve irodista vagyok és kényelmes meg minden, de sokszor érzem azt, hogy kiszakadnék ebből a közegből és valami hasznosat csinálnék, picit mozgalmasabb, kevésbé monoton munkát. Illetve ne legyen ennyire kötött, hogy pont akkor kell bent lenni, amikor minden más éppen nyitva van.
febr. 5. 14:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
#1 jó hogy nem azzal jössz, hogy "Afrikában éheznek"
febr. 5. 16:23
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
10 évig dolgoztam irodában, nekem elég volt ennyi. Borzasztóan vágytam arra, hogy én oszthassam be a munkát és az időt magamnak, valami kreatívan csináljak, és ne egész nap ugyanazzal a 8 emberrel legyek egy légtérben minden nap 8-4-ig. Szóval inkább elmentem körmösnek, amit amúgy sokan méginkább leneznek, de engem nem különösebben érdekel, mivel mindent megkaptam, amit akartam: van egy saját vállalkozásom, én döntök mindenről, beosztom a saját munkaidőm, nem heti öt napot dolgozom, csak 3.5-et, kreativitás is van bőven, és nagyon sok emberrel találkozom a munkám során. Nekem ez így tökéletes, nem mennék már vissza irodába, de igazából már eleve alkalmazottnak se.
febr. 5. 16:57
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"De ezt cégen belül tapasztalod"

Nem cégen belül voltunk, hanem alvállalkozókkal és embereikkel kommunikáltam, ha kellett. Nyilván adott esetben megkaptam én is, hogy "csak ülsz a gép előtt", de ha egy picit sikerült bele látniuk akkor megváltozott a véleményük.

Főleg amikor azt látták, hogy amit ők helyszínen mondjuk órákig méregetnek én azt meg tudom mondani pár perc alatt gépről. Vagy pikk-pakk kiszámolok mennyiségeket, feliratozok terveket stb. Ezzel megvolt egy idő után a bizalom is, mert tudták, hogy amit én számolok az hajszál pontos és nem verünk át senkit.

febr. 5. 17:31
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ki bizony. 15 fős csoport vezetőjeként, 22 egyidőben futó projektnél kerültem be infarktus gyanúval a kórházba 35 évesen.

Elég is volt ahhoz, hogy átgondoljam az életemet.

febr. 5. 17:37
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"De ezt cégen belül tapasztalod"

"mit kell szenvedni egy-egy táblázattal"

Sajnos ezeket cégen belül sokkal inkább a vezetőség és felettesek részéről tapasztalom. Odajönnek, megmagyarázzák, hogy "csak annyit kell csinálni, hogy..." adva ezzel több órányi munkát, közben meg 10 perc múlva megkérdezik, miért nem vagy még kész. Egyszerűen nem látják át, hogy ez mekkora feladat.

Vagy a "papírmunka" részeket is úgy nézik, mintha 5 perces dolog lenne, közben meg simán el lehet hasalni hatósági átadásokon, ha valami rossz, vagy hiányzik.

Másik halálom, amikor dolgozunk egy táblázaton hónapokat, azzal kelünk, fekszünk. Majd a vezetőség átolvassa a szerződés feltételeket és azt mondja "ja, ezt engedjük el". Totál feleslegesen melóztál hónapokig, hulla fáradt vagy, de már tolják eléd a következő tök értelmetlen projektet, hogy akkor ezt most azonnal.

Főleg rosszul esik amikor egy-egy projekt után pont az "irodisták" azok, akiknek legkevesebb csurran-cseppen a projekt utáni bónuszokból, holott adott esetben 10 milliók köszönhetőek nekik.

Sajnos a rossz vezetésen is múlik, hogy kiég-e valaki, vagy még időben továbbáll.

febr. 5. 17:43
 16/18 anonim ***** válasza:
82%

Éreztem magamat kiégve irodai dolgozóként többször is. Aztán mindig eszembe jutott, mikor évekkel korábban 12 órás folyamatos műszakban rohangáltam a gépek között húsvéthétfőn hajnalban úgy, hogy akkor már 8 órája nem jutottam el WC-re sem.

Valahogy ez mindig meg tudott győzni arról, hogy az irodai kiégésen hamar túl lehet lendülni. Ha neked nagyon nem megy, ajánlom, hogy helyezkedj el az egészségügyben (valahol az alján, segédápolóként) vagy a vendéglátásban és 2-3 hét múlva már a s*gged a földhöz fogod verni örömödben, hogy neked milyen jó irodai melód volt.

febr. 5. 21:26
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan ezt érzem én is kérdező! Én is 10 éve vagyok ebben, baromira unom, a közeget is, a pofákat is. Haszontalannak érzem magam, alkotni akarok valamit.
febr. 6. 07:54
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Önmagában ebben a munkában is ki lehet égni, ennyi idő alatt pedig még inkább. Szintén irodában dolgozom, bár korántsem ennyire sok ideje, mégis hasonlókat érzek én is.

Tudom, mennyire nehéz most új munkát találni, de lehet, mégis érdemes lenne keresni, hátha találsz egy jobbat, amiben ki is tudsz bontakozni és nem is monoton.

febr. 6. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!