32 éves leszek idén. Öregnek számítok?
Kegyetlenül szar lehet ilyen mentalitással leélni egy életet... Mennyire kell degeneráltnak lenni ahhoz, hogy az életedben 10 évig hidd azt, hogy normálisan funkcionálsz, előtte gyerek vagy, utána öreg?
Azt gondolni, hogy életed 80%-ában haldokolsz szerintem elég erős kórkép, ami a mentális egészséged illeti.
30
Csoporttársaim mondása, hogy 30 felett minden nap ajándék. Elviccelik, de azért, mert ténylegesen érzik több ponton is, hogy már nem fiatalok. De élj továbbra is tagadásban, ha neked jó.
" 10 évig hidd azt, hogy normálisan funkcionálsz"
Tény hogy 20 és 30 közt van a top-sáv. előtte még gyerek után ameg indul lefelé. ezt lehet tagadni csak minek.
egy 30-as túlvan a javán, onnatól csak lefelé megy az út. és ezen azt se változtat, ha megéli a 80-90-et, mert 30-tól indul lefelé, 40től meg mélyrepülés.
Férfiak kopaszodnak pocakodosnak, nők asszonyosodnak tehenek lesznek, lógó csöcs, stb. borzalom rájuk nézni.
Ezt lehet tagadni csak minek.
33
Ha az alkatuk nem is olyan, akkor se fiatalok már.
Nekem amúgy 29 évesen nagyon lóg a mellem. Nem különösebben zavar, mert létezik melltartó és hiszek abban, hogy van férfi, akinek ez nem fog gondot okozni.
30 felett a szervezet nem fiatal.
- Azokat a sportokat, amelyeknél nyersen a fizikai erő számít, abba szokták hagyni 30 körül, a csúcson pedig 24 körül vannak.
- Kevésbé bírja az ember az alkoholt és ha ivott, sokkal gyakrabban, kellemetlenebbül lesz másnapos.
- Már nem lesz több új izomrostod, csak a meglevők méretét tudod növelni.
- Lehet, hogy most kezdtél sportolni, és ezért magadhoz képest fejlődsz, de sohasem éred el azt, amit 24 éves korodban elértél volna.
- A szívedben se fognak már igazán elindulni a kedvező változások a sport hatására, amik korábban elindultak volna.
- Esetleges műtét után nehezebben regenerálódsz.
- A koleszterinszinted növekszik.
- A súlyodat nehezebben tudod tartani.
- Ha teleszed magad, kellemetlenebbül fogod érezni magad, mint huszonévesen.
- Megjelennek a ráncok, nem olyan lesz a bőröd, nem lesz többé olyan dús a hajad, mint huszonévesen.
- Fájni fog itt-ott. Harmincasoknak szokott!!!
Ettől még egy dolgozó nem számít "öregnek", kb 20-25 éves koruktól 65-ig dolgoznak az emberek. Bár vannak kifejezetten "fiatal" szakmák.
Jó nagy önpusztítók lehettek, ha ti 30 évesen így le vagytok amortizálva :O
Csak ámulok, miket írnak egyesek, én is 30 körül vagyok, de nekem ezek a tünetek baromi távolinak tűnnek. Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít, hogy ki hogy él. Őszintén szomorú, hogy tönkremennek emberek 30 éves korukra...
36
Pedig én eléggé egészségesen élek és a környezetem kb fele is. Ne hidd azt, hogy akkora különbség van, sőt semmi.
37
Akkor nem tudom, hogy én mit csinálok másképp, hogy szürreálisnak tartom, amiket ide írtok. Inkább 40 évest mondanék azokra a dolgokra, amiket itt leírtak páran. Illetve inkább bizonyos szokások gyászos hatásaként jellemezném, nem a kor eredményeképp.
Nem szabadna, hogy a 20-as évekhez ennyire közel ilyen ramatyul legyen valaki. Olvastam pár naprakész tanulmányt a témában, az alapján sem tartom ezt normálisnak.
Én nem értem, miért annyira más ez az oldal, mint a valóság. Mindenben homlokegyenesen mást állítanak az emberek, mint a valóságban tapasztalni.
MINDEN ismerősömre jellemzőek, amiket felsoroltam, de a fele eleve biológiai tény.
Szerinted mégis mi szüksége lett volna rád 40-50 éves korod után az evolúciónak, amikor már szültél és nevelted őket, ameddig kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!