Utálsz másokkal együtt dolgozni? Ha igen, miért?
Ha olyan emberekkel kell együtt dolgoznom, akikkel nem lehet csapatmunkát létrehozni, akkor igen.
Pl. a munkahelyemen, amikor betanított egy régebbi dolgozó, mindig mondogatta, hogy segítsünk egymásnak, hogy gyorsabban haladjunk, amit én be is tartottam, ha láttam, hogy a másiknak mellettem segítség kell, segítettem is neki. Aztán összekerültem két fiatalabb lánnyal, akik kb. akkortájt kezdtek, mint én és fel voltak háborodva, amikor segítettem nekik, hogy majd ők azt csinálják, én csináljam a saját dolgom...Munka közben telefonozgattak, beszélgettek, stb., szóval qrvára nem is haladtunk. Na az ilyenekkel igen, utálok.
Én azért, mert a legtöbb esetben negatív tapasztalatom volt: a másik nyüsszögött, hisztizett és nem akarta csinálni, így mindig szorított a határidő, míg amikor egyedül csináltam, villámgyorsan és precízen végeztem el, jóval határidő előtt. Sőt, túl is teljesítettem. Ha az illetővel csináltuk, akkor a határidő miatt folyamatosan szorongani kellett, valamint az "elég -e ez így" kérdés is nagyon gyakran merült fel.
Ez az "együtt dolgozás" kérdése nekem régebben is okozott negatív érzéseket, nem munkahely kapcsán is: valakivel megbeszéltük, hogy vizsgára én az egyik, ő a másik tárgyból dolgozza ki a tételeket. Vizsga előtt 3 nappal hívott az illető, hogy "juhuhuhú, naggyon kellenének az általam a x tárgyból kidolgozott tételek", közöltem, hogy "nekem meg az y tárgyból kidolgozottak kellenének", mire ő: "az x tárgy fontosabb", mire én: "mindkettőből vizsgázunk". Én előrelátó voltam és valahogy az élet arra tanított, hogy nem feltétlenül lehet a másikra számítani, magamnak abból a tárgyból is kidolgoztam a tételeket, de nem akartam hagyni kihasználni magamat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!