Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ennek van értelme, vagy csak...

Ennek van értelme, vagy csak nettó kibszás?

Figyelt kérdés

8 órás munkarendben alkalmaznak, egy kiszállítással foglalkozó cégnél, mindenki előző nap tudja meg mit kell kivinnie másnap.

Eddig úgy volt, hogy ahogy végeztünk mehettünk haza, ha 5 óra alatt akkor 5 óra alatt, a fizetés mindig fix.

Főként nyaranta volt, hogy 9-10 órát is dolgoztunk egy nap, de összességében ez az 5-6 óra a jellemző az év nagy részében. (heti 1x van meg a 8 óra)

A 9-10 órára nem fizettek túlórát mert havi elszámolásban fizették, és akkor ugye nem volt túlórája senkinek.

Most január 1-től bevezették, hogy nem lehet hazamenni, kötelező ledolgozni a 8 órát, de persze ugyan úgy 5-6 óra alatt végez az ember, csak most a gépjárműben kell várakozni amíg idő nem lesz.

A válasz, hogy örüljünk, hogy eddig haza lehetett menni.

Nekem ezzel a 8 órával nincs is bajom, bár a fizetés még mindig annyi mint mikor 5-6 órát dolgoztunk (arra a munkaidőre volt reális az a pénz is, arra is volt kalkulálva) de a fő gond, hogy én dolgozni járok ide, nem pedig azért, hogy 3 órán át üljek egy autóba.

A cég nem tud munkát biztosítani, én erről nem tehetek.

Tudom, hogy sokan örülnének ha lenne egy pihenőjük a munkaidejükben, de én pont nem az a típus vagyok, szeretem a pörgést, ha nincs megállás.

Igazából csak az lenne a kérdés, hogy jól látom, hogy ez csak nettó kiszúrás, és valójában semmi értelme nincs?

2022. jan. 19. 04:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel nem is lenne gond, csak míg az előző rendszerben mondhatni lecsúsztátok a nyári túlmunkát, most hogy szeretnék megoldani?

Tehát 8 órát "bent vagy" 5-6 órát dolgozol, de a nyári 9-10 órát ugyanúgy nem fogja kifizetni vagy számolja el ezentúl a túlórákat (amit valószínűleg nem fog). Szóval igen, ez így szívás.

2022. jan. 19. 08:19
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 8tól dolgozom 12ig, aztán 14:15re kell legkésőbb visszaérnem, majd 5kor végzek. Abban a 2 órában azt csinálok, amit akarok. Haza is mehetek, sőt a főnököm mondta, hogy menjek haza nyugodtan a 2 órás szünetben. Pedig ez neki +100 km naponta üzemanyagban, de nem jelent gondot. Úgyhogy igen, ez szivatás a részükről. Kell írnotok menetlevelet? Lehet azért találták ki, mert onnan látható. Bár ha van, aki megfigyeli, hogy meglegyen a 8 óra, az nyílván látja, hogy egy helyben állsz órákig, arra meg miért fizetnének pluszban. Én még járatnám is közben az autót, hogy érezzék a törődést.
2022. jan. 19. 08:47
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Természetesen az autót járatom megállás nélkül, már csak a fűtés miatt is, az eddigi heti 2 tankolás is úgy áll, hogy holnap lesz a harmadik, és talán péntekig kibírja, de akkor hétfőn megint kell.

Valóban a helyi kis királyt zavarta az, hogy mindenki hazamegy, hiszen ő 8 órában van itt, persze jóval több fizetésért. Szóval akkor ha neki itt kell maradnia akkor maradjon mindenki.

Ellenben ő a 9-10 órás munkanapokon is feláll és hazamegy ha letelt a 8 órája.

Ezen kívül volt pár ember aki vadul hajtott, hogy minél előbb hazaérjen, és ez is zavarta, hogy "kapkodás" van.

Mert volt ilyen olyan hiány (főként göngyöleg) amit arra vezetett vissza, hogy a kapkodás miatt lett elhagyva, vagy nem lett kiadva se mert mire kiadták volna a sofőr elhúzott.

Az elmúlt 3 hét viszont azt bizonyítja, hogy ez nem igaz, ugyanis továbbra is fennáll ez a probléma, holott már senki sem rohan sehova.

A lényeg, hogy a probléma nem oldódott meg.

Nekem eddig erről szólt ez a munkahely, hogy délben itthon voltam, csináltam a tennivalókat, kényelmes délutáni programok a családdal, gyerekekkel, még lepihenni is volt időm ha nagyon korán hazaértem, és mindez kompenzálta azt, hogy nem annyi a fizetésem.

Mondhatni a családdal töltött időm többet ér mint a fizetés, így viszont már egyik sincs meg.

Alapvetően ez egy jó munkahely (volt), ez most megváltozott.

Ha nem lesz jelentősebb béremelés, vagy nem törlik el ezt a 8 órát akkor természetesen távozok, mert a legtöbb helyen 30-60 ezerrel keresnék többet, és ugyan úgy 8 órát dolgozok hasonló munkakörben.

2022. jan. 19. 14:33
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez valami új szokás?

Más területen dolgozom, de itt is úgy volt, ahogy nálad és most tervezik azt, hogy ugyan nincs mit tenni de ki kell tölteni a munkaidőt. Fizetés persze itt is úgy ahogy nálad.

Még jövőhéten lesz egy megbeszélés, ha bevezetik amit terveznek akkor én is eljövök, szerintem simán szívatás, vagy valakit zavar ha másnak jó, közben a cégnek a haszna így is úgyis ugyanannyi... de ne legyen már jó a munkavállalónak.

2022. jan. 19. 17:51
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Gáz nagyon.

Én a német postához dolgozom be. A minap az egyik helyen 5 nap elteltével jött rá a recepciós hölgyike, hogy nem

vittem vissza valami leveles táskát, ezért szólt, hogy vigyem vissza, különben jelzi a főnökömnek. Felhívtam a főnököm, hogy mit csináljak, keressek valami táska szerűt a depoban?! Aztmondta ne foglalkozzak vele, mondjam, hogy keresse ezügyben a postát. Ha engeditek, hogy ezt tegyék veletek, semmi sem fog változni. Kollektíven kell fellépni ez ellen a kollégákkal együtt.

2022. jan. 21. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!