Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ennek van értelme, vagy csak...

Ennek van értelme, vagy csak nettó kibszás?

Figyelt kérdés

8 órás munkarendben alkalmaznak, egy kiszállítással foglalkozó cégnél, mindenki előző nap tudja meg mit kell kivinnie másnap.

Eddig úgy volt, hogy ahogy végeztünk mehettünk haza, ha 5 óra alatt akkor 5 óra alatt, a fizetés mindig fix.

Főként nyaranta volt, hogy 9-10 órát is dolgoztunk egy nap, de összességében ez az 5-6 óra a jellemző az év nagy részében. (heti 1x van meg a 8 óra)

A 9-10 órára nem fizettek túlórát mert havi elszámolásban fizették, és akkor ugye nem volt túlórája senkinek.

Most január 1-től bevezették, hogy nem lehet hazamenni, kötelező ledolgozni a 8 órát, de persze ugyan úgy 5-6 óra alatt végez az ember, csak most a gépjárműben kell várakozni amíg idő nem lesz.

A válasz, hogy örüljünk, hogy eddig haza lehetett menni.

Nekem ezzel a 8 órával nincs is bajom, bár a fizetés még mindig annyi mint mikor 5-6 órát dolgoztunk (arra a munkaidőre volt reális az a pénz is, arra is volt kalkulálva) de a fő gond, hogy én dolgozni járok ide, nem pedig azért, hogy 3 órán át üljek egy autóba.

A cég nem tud munkát biztosítani, én erről nem tehetek.

Tudom, hogy sokan örülnének ha lenne egy pihenőjük a munkaidejükben, de én pont nem az a típus vagyok, szeretem a pörgést, ha nincs megállás.

Igazából csak az lenne a kérdés, hogy jól látom, hogy ez csak nettó kiszúrás, és valójában semmi értelme nincs?

2022. jan. 19. 04:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
És hogy ellenőrzik?
2022. jan. 19. 04:47
 2/15 anonim ***** válasza:
50%
Tanulj addig. Iratkozz be valami online tanfolyamra, így nem is unatkozol és hasznosabban is töltöd az idődet, mintha a telefonodat nyomkodnád vagy sorozatot néznél.
2022. jan. 19. 04:57
 3/15 A kérdező kommentje:
A helyi kisfőnök ott van végig, látja, hogy melyik autó hol van, és ugye valószínűleg ott van a sofőr is.
2022. jan. 19. 04:58
 4/15 anonim ***** válasza:
90%
A magyar munkáltatóknak zseniális érzékük van ahhoz hogy hogyan keserítsék meg a dolgozóik életét. Aztán meg csodálkoznak hogy nagy a fluktuáció, sorban számolnak le az emberek. Én csak arra vagyok kíváncsi hogy amikor túlóráznod kell kérdező azt vajon kifizetik-e majd pluszban? Vagy azt mondják majd hogy szedd a lábad, úgy oszd be az idődet hogy beleférj a 8 órába, ha nem sikerül akkor úgy jártál?? Mert gyanítom hogy ez lesz. Eddig ez egy korrekt, dolgozóbarát rendszer volt nálatok de innentől kezdve ez egy igazi fos, rohadjon meg az összes ilyen köcsög munkáltató.
2022. jan. 19. 05:11
 5/15 anonim ***** válasza:
29%

GLS, DHL, DPD, eo?

Üdv a klubban, mi 6-14 voltunk bejelentve 8 órában, holott 5-17ig tartott a meló.

De nem panaszkodtunk, ezt vállaltuk, mikor első nap kimentünk valakivel túrára, nemigaz? ;) Még jó, hogy a jatt bőven elég a túlóra kifizetésére. Dolgozni is "tudni" kell ám, meg dörzsöltnek lenni.

Ha nem érted, mire célzok, válts melót, nem neked való.

2022. jan. 19. 06:02
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Öt őrás bérért nyolcat a kocsiban rohadni, miközben egy köcsög lesi a kocsit ötszörös fizetésért? Ezzel a munkahellyel egyet lehet tenni. Sürgősen otthagyni.

A magyar munkáltatóknak kevés undoritóbb és ostobább féreg van . Az utolsó darabka bőröd is lenyúzzák.

2022. jan. 19. 06:06
 7/15 anonim ***** válasza:
95%
Igen, ez a kibaszásról szól. Gondolom a helyi kiskirály szemét szúrta a dolog.
2022. jan. 19. 06:12
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Más kérdés, hogy a valóságban ezt nem teheti meg az ember a saját érdekében, de erre megérdemelné a munkáltatód, ha mindent elejtenél a nyolc óra letelte után akkor is, amikor több munka lenne az érintett napra, mint amit fizikálisan képes elvégezni az ember a nyolc óra alatt. Elvégre kitöltötted munkával a munkaidődet és megvár, "átütemezhető" a feltorlódott munka arra a napra is, amikor nem lesz nyolc óra időtartamot kitöltő munkád. Ez nagyon okos ötlet pl. egy szolgáltató iparban, ahol alap, hogy minden "tegnapelőttre" kell, - különben elveszítik a kuncsaftokat a cégek...

A fellépésnek, - amit a bölcs cégvezetésed kitalált, - csak akkor és azokkal szemben lenne erkölcsi alapja, ha valaki menetrend szerint előbb lépne le ÉS nem is végezné el tisztességesen a napi teendőit a teljes fizetésért. Na most ezt aztán magyarázhatod egy olyan "cigánytelepen", ahol éppen dolgozol, - mert itt csak az a kitűzött cél, hogy "nehogy már jól érezze magát!", aki hamarabb végez a nyolc órai időtartamnál. Speciel, folyamatosan fűtenék télen-nyáron a kocsiban (akadásig leengedett ablakokkal), - hogy növeljem a cég megtakarításait, - "Amilyen az adj isten, olyan a fogadj isten"!

2022. jan. 19. 06:49
 9/15 anonim ***** válasza:
84%

Akkor csináld lassabban a napi tennivalókat. Mást nem tudsz csinálni.

Vagy kérd meg, hogy akkor vegxrn7le 6 órásba. Nyilván a béred kevesebb lesz de akkor nem kell ott ülni a kocsiban. 3 óra az nagyon sok egy helyben ülve.

2022. jan. 19. 07:47
 10/15 anonim ***** válasza:
17%

Munkavédelmi oldalról vannak aggályai, ha papíron dolgozol, de valójában teljesen máshol vagy és mást csinálsz.

Ezen kívül nyilván szopatás

2022. jan. 19. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!