Van értelme 3 év kihagyás után és nulla szakmai tapasztalattal újra munkát keresni diplomával?
Pontosabban alapképzés után megpróbáltam elhelyezkedni a diplomámmal, sikertelenül persze.
Azóta sem szereztem szakmai tapasztalatot, csupán más jellegű munkáim voltak, külföldön is éltem.
Így kb friss diplomás vagyok, viszont már a tudásom is kopottas.
Őszintén szólva jelenleg egyetlen kilátásnak azt érzem, ha visszaülök MSc-re az iskolapadba, de már a gondolatától is írtózom így 26 évesen. Nem a tanulás miatt, hanem a vizsgák, a faxfej tanárok, az igazságtalanság, a jegyeken alapuló felmérés stb. mind stresszel csak.
Munkahelyen ilyennel még nem találkoztam, ott jól kezeltem eddig minden ilyet, viszont tartom magam ahhoz, hogy szeretnék a szakmámban dolgozni.
Láttok értelmet abban, hogy szórjam szét megint csak 50 helyre az önéletrajzom és bogarásszam át a régi jegyzeteimet, vagy pedig menjek vissza tanulni és közben gyakornokoskodjak?
“Őszintén szólva jelenleg egyetlen kilátásnak azt érzem, ha visszaülök MSc-re az iskolapadba, de már a gondolatától is írtózom így 26 évesen. Nem a tanulás miatt, hanem a vizsgák, a faxfej tanárok, az igazságtalanság, a jegyeken alapuló felmérés stb. mind stresszel csak.”
Miért vagy ennyire gyáva? Ha nem viseled el a fájdalmat, hogy akarsz bármit is elérni az életben?
4#
26 évesen xoptam már eleget úgy érzem. :D Nem kell a rizsa a nagy “fájdalmakról”. Bsc-t bukás nélkül vittem végig, nem vagyok idióta sem. Szerintem nem bűn, hogy megállapodásra, fix munkahelyre, családra vágyom.
Nem egy újabb unalmas előadásra vagy épp megalázásra egy vizsgán. :)
De nem is ez volt a kérdés.
Akkor úgy veszem, azt mondod menjek vissza tanulni, köszi a választ. :)
5
Hát na. Mindig jó tanuló voltam, a legjobbak között. De utálom a mai napig az iskolákat, meg iskolába járni. Sokkal jobb dolgozni.
Számítana?
Környezetmérnöki.
Mielőtt azt mondjátok, hogy nem kell sehova és fúj, de igen, kell. Csak engem nem vettek fel sehova. Szaktársaim 80%-a szakmában helyezkedett el, de egyikük sem a Tiszántúlon él, mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!