Nagyon szeretem a munkám, a munkahelyemmel sincs gond. De a kollégáim egyszerűen kikészítenek. Hogyan kezeljem?
Nem akarok felmondani, most lettem előléptetve. Kellene egy kis tapasztalatot szerezni az új poziban, amit amúgy imádok csinálni, a fizu sem rossz, most jönnek majd a karácsonyi bónuszok is. De a kollégáim biztosan féltékenyek, sírnak mennyi munkájuk van, de közben telefont nyomkodnak, lézengenek, shoppingolnak munkaidő alatt, nekem meg mondják "maradj az irodában, van akinek tartania kell a frontot". De ez pont nem érdekel, legalább nincsenek körülöttem.
A héteb ho-ban vagyok és felhívott az egyik társosztályról a kolléga, hogy küldjek már át neki szkennelve 1-2 doksit, mert nagyon fontos. Mondtam nem lehet mert ho-ban vagyok, nincsenek nálam ezek a papírok. Hívd a kollégáimat. Válasz, ők kint vannak a városban, nincsenek az irodában. Aha megint vásároltak.
A főnöknek előadják magukat, hogy nincs papír és ki kellene ugrani érte. De ahhoz miért is kell 3 ember? Közben meg ami fontos az nem megy. És minden mással így van. Ahol tudnak ellenőriznek, információkat hallgatnak el, hogy bele bukjak a munkámba. Közben meg úgy beszélnek velem mint egy nem is tudom mi a jó szó. Megaláznak a szavaikkal, azt éreztetik, hogy semmire nem vagyok jó.
De most kell a tapasztalat még 2 évet ki kellene húzni ebben a poziban. Hogyan kezeljem ezt a helyzetet?
Az ügyfelekkel úgy beszélnem mint a kutyával, ma többször hívott az egyikük és szavatkozott, hogy ne haragudjak, hogy engem kérdez mindennel, de a kollégáim elhajtják.
Még az a szerencsém, hogy a főnököm támogat, neki köszönhetem az előléptetést és kaptam magam mellé tőle egy olyan kollégát aki majd a mentorom lesz, remélem legalábbis nem fogják tele beszélni a fejét a drága munkatársaim.

Iegn, erre már én is rádöbbentem, hogy gyenge a főnököm, vannak helyzetek sajnos amikor egyszerűen a kolléganőm leparancsolja, és ez a vásárlásgatás is, mondhatná, hogy oké de csak 1 valaki megy, de nem érdekli.
Mindegy, valahogy csak kibírom, mert nagyon kell ez a pozi, hogy végre az lehessek aki lenni szeretnék.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!