Szerintetek lehet bármit csinálni azzal, hogy levideóztak részegen és terjesztik? Későbbi munkahelyemen lehet gond?
A szobában táncolok.
Nekem is van egy videom az egyik szobatársamról, mégsem jutott eszembe terjeszteni az iskolában.
1. Ha az engedélyed nélkül bárkinek is megmutatják, akkor elvileg feljelentheted öket és komolyabb büntetést kapnak.
2. Iskolás korban (De késöbb sem) nem kellene magad részegre inni.
Osztálykirándulás volt. Nagyon nem voltam részeg, csak amennyire a többiek.
Már a fél iskola látta...
Meg meg is van mindenkinek.
Feljelentheted őt.
Ezután biztos nem bíznék benne.
Megsértette a személyiségi jogaidat. Magáról mindenki azt terjeszt, amit csak akar, de másról sem fényképet, sem videót nem készíthet és nem terjeszthet senki.
Nem tudom, hogy nagykorú vagy-e már, de érdemes lenne, ügyvédhez fordulnod és érdeklődnöd arról, hogy ilyenkor mi a teendő.
Sajnos ma már nagyon kell vigyázni az ilyen dolgokkal, mert mindenkinek van a telefonjában kamera.
És igen, jól gondolod, ha később előkerül valahol ez a felvétel, nem fog jó fényt vetni rád. Ezért kellene megtenni a szükséges jogi lépéseket.
Gondolom, keresgéltél már ezzel kapcsolatosan az Interneten, de itt van pl. egy cikk, amit ajánlok elolvasásra:
"Osztálykirándulás volt. "
Tök mind1 mikor volt.
Te kiskorú vagy, baromira nem kéne innod se, nemhogy berúgnod.
Ettől függetlenül a személyiségi jogok védelme megillet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!