1 hónapja dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, de kaptam egy másik (sokkal jobb) ajánlatot, szeretnék felmondani. Minden gond nélkül ezt megtehetem? Ha igen, akkor elég csak a munkaügyön jelezni és kész? Nincs felmondási idő ilyenkor?
Figyelt kérdés
Szerződésem szerint 3 hónap a próbaidőm2011. máj. 3. 20:38
1/5 anonim válasza:
igen, azonnal felmondhatsz indoklás nélkül, felmondási idő nincs.
2/5 anonim válasza:
Próbaidő alatt bármikor bármelyik fél indoklás nélkül felmondhat.
Nincs felmondási idő, ezért van a próbaidő. Ha véglegesítenének, onnantól lenne felmondási idő, de ez adott esetben téged is megilletne, nemcsak őket, szóval nem tehetnének egyik napról másikra az utcára. Mert próbaidő alatt ők is megtehetik ezt.
3/5 anonim válasza:
Még a munkanap végét sem kell megvárnod. Szólsz, hogy befejezted. A nap végéig meg kell kapnod minden kilépő papírodat és a munkabéredet is.
4/5 anonim válasza:
Én is voltam így, megmondtam, hogy kaptam egy jobb ajánlatot, másnaptól nem jövök. Próbáltak még egyezkedni a fizummal kapcsolatban, de nem csak a pénz volt jobb a másik munkahelyen, hanem a munkakör is testhezállóbb volt nekem. De végül is rendesek voltak, kicsit nyavalyogtak, hogy életükben még ennyi adminisztráció nem volt két héten belül egy emberrel, de megoldották.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. máj. 4. 14:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!