Most kezdtem pár napja dolgozni az új munkahelyemen. Nem irattak velem alá semmilyen szerződést, de be vagyok jelentve. Ilyenkor ha gondolok egyet egyik napról a másikra minden gond nélkül eljöhetek?
meg persze. Én is most hagytam ott egy helyet 4 nap munka után. BE lettem jelentve, de 4 nap után sincs munkaszerződésem.
Hétfőn majd bemászok, aláírom a szerződést, meg aláírom ott helyben a felmondást is, azt a többit a cég könyvelője elintézi.
próbaidő alatt bármelyik fél felmondhatja a szerződést.
Hülye hozzáállás? nem, nem az! Ha nem tetszik a munka, nem bírod, nem érdekel, akkor ott kell hagyni. Inkább hagyd ott, minthogy magadat mérgezd napi 9 óra szenvedéssel! Szenvedünk így is eleget az életben, nem kell még tetézni!
""szerződés nélkül az se biztos, hogy próbaidős,"
Pedig nem írt butaságot a 4-es - nekem pl. rögtön az jutott eszembe, hogy az első pár napra akár egyszerűsített foglalkoztatással is be lehet jelentve.
Próbaidő akkor van, ha a szerződés azt tartalmazza. Mivel ez nem kötelező dolog, ezért nem biztos, hogy mindig mindenkinek van próbaidő kikötve.
Nekem sem volt.
Mivel nincs írott szerződése, ezért a próbaidőről sincs információink.
Amit tudunk: A szerződés írásba foglalása a munkáltató kötelezettsége. A dolgozó a munkába állását követő 30 napon belül a jogviszonyát azonnali hatállyal megszüntetheti arra hivatkozva, hogy nem kapott írott szerződést. Következménye nincs.
Mivel azt sem tudjuk, hogy a kérdező munkaviszonyról beszél, vagy egyszerűsített foglalkoztatásról, ezért nehéz állást foglalni. Mind a két foglalkoztatási forma bejelentésköteles.
EFO esetén egyik napról a másikra "mehet", munkaviszony esetén már nem mernék ilyen könnyen nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!