Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most kezdtem pár napja dolgozn...

Most kezdtem pár napja dolgozni az új munkahelyemen. Nem irattak velem alá semmilyen szerződést, de be vagyok jelentve. Ilyenkor ha gondolok egyet egyik napról a másikra minden gond nélkül eljöhetek?

Figyelt kérdés
Tehát ha úgy tartja kedvem,h már következő nap nem akarok bejönni,akkor megtehetem,hogy nem jövök már be? Elég hülye hozzáállás tudom de most A válaszok érdekelnek.
2016. okt. 21. 16:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Egyetértek... :)
2016. okt. 22. 07:10
 12/14 anonim ***** válasza:

"Tehát ha úgy tartja kedvem,h már következő nap nem akarok bejönni,akkor megtehetem,hogy nem jövök már be?"

1. - még mindig nem tudjuk, a kérdező próbaidős-e vagy sem? ha igen, akkor indoklás nélkül FEL LEHET, illetve fel kell MONDANI.

2. -" Nem egyszerűsített foglalkoztatásról van szó. A főnök első napon elküldte a könyvelőnek az adatokat és még aznap mondta,hogy be vagyok jelentve".

Az egyszerűsített foglalkoztatást is be kell jelenteni és napi 1.000 ft-ot fizet a munkáltató utánad. Ha ilyenkor egyik napról a másikra nem mész be, bevasalhatja rajtad az őt ért kárt (pl. másnapra már bejelentett, de Te nem mész be.)

Egyébként is szerintem úgy korrekt, hogy odaállsz elé és megmondod, hogy nem erre számítottál, stb. Ráadásul hagyni kellene időt a munkáltatónak, hogy keressen helyetted mást. Neked hogy esne, hogy van egy munkahelyed, ami tetszik, jól érzed magad és a főnök közölné, hogy másnap már nem kell jönni? (tudom, próbaidő alatt meg lehet tenni, meg sajnos sok embert küldenek el így, de semelyik oldalról nem tartom korrektnek...)

2016. okt. 23. 08:29
 13/14 A kérdező kommentje:
Egyszerűsített foglalkoztatásban 90 napot lehet 1 évben dolgozni,úgy tudom,és én az előző munkahelyemen egyszerűsítettel voltam bejelentve és a 90 napot ledolgoztam. Tehát akkor itt nem lehetek így bejelentve jól tudom ?!
2016. okt. 23. 09:06
 14/14 anonim ***** válasza:

Munkáltatónként 90 nap.

Ügyfélkapud nincs ?

2016. okt. 23. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!