Babavaro hitelnel nem gond, ha egyetemista vagyok es sosem
volt meg nem diakos munkahelyem?
Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, most levelezon, de ezzel egyutt csinalok egy nappalit is, az most passzivon van. Parommal szeretnenk a babavarot igenybe venni fel ev mulva, olvastam tobb helyen is, hogy egy jovedelemre is megadjak, amennyiben a JTM korlatba belefer a kamatos torleszto is. Na most en eddig csak diakmunkaban dolgoztam, de mar par eve abban sem, mert ket szak mellett nem birtam. Olvastam, hogy ugy kell a TB-t igazolni felsooktatasban, hogy az utolso 180 nap munkaviszonybol szarmazik. Ugye ez nekem nincs, viszont a parom evek ota folyamatosan dolgozik, neki teljesul minden feltetel, ami a TB-re vonatkozik. Akkor az o TB jogviszonyat fogjak szamitasba venni, az enyemet meg nem, jol ertelmeztem a hitel felteteleit? Mert ugye azt irjak legalabb az egyik fel rendelkezzen......tudjatok.
Mi kozod van hozza? Ha tudjuk fizetni, nem mindegy neked?
2021. okt. 2. 21:56
3/10 anonim válasza:
Igen az igénylő félnek kell rendelkeznie 3éves tb jogviszonnyal. Meg ha csak neki van fizuja akkor legalább nettó 200.000al.
2021. okt. 2. 22:29
4/10 anonim válasza:
Szegeny gyerekeket elore sajnálom, csak a pénz miatt. :D
2021. okt. 2. 23:41
5/10 anonim válasza:
"Egyetemista vagyok, most levelezon, de ezzel egyutt csinalok egy nappalit is, az most passzivon van."
"Na most en eddig csak diakmunkaban dolgoztam, de mar par eve abban sem, mert ket szak mellett nem birtam."
Tehát egy LEVELEZŐ szak és egy PASSZÍV (magyarul mintha nem is lenne) nappali szak mellett nincs időd dolgzoni? Kérlek mesélj még...
2021. okt. 2. 23:59
6/10 A kérdező kommentje:
Nektek mi kozotok van ahhoz, hogy en dolgozom-e vagy sem? Most lettem passzivos ebben a felevben a nappalin es csinalom a levelezot te gyoker. Hova mennek dolgozni fix allasba ugy, hogy fel ev mulva megint aktivalom a nappalist? Maskor meg az a bajotok, hogy kepzetlen emberek vesznek fel hitelt, ugy latom a nagy magyarsagnak mar az sem eleg, ha valaki teper, hogy 2 diplomaja legyen. Kar volt egyaltalan feltennem a kerdest.
2021. okt. 3. 00:18
7/10 anonim válasza:
Ne is foglalkozz velük, irigy mind. Nagyon jó lehetőség jelenleg a babaváró, főleg ha valaki amúgy is szeretne babát. Mi a lakáshitelünk kiváltsága vettük fel, mikor vártam a másodikat, hiszen így egyből kamatmentes lett, ebből kifizettük az eredetit, amin volt kamat.
Amúgy jól értelmezted, egyik félnek kell igazolnia a 3 év jogviszonyt és összességében nézik a jövedelmet. Mivel neked nincs , ezért a férjedét. Ha megfelel, akkor megadják, de azért a 200e Ft nem elég valószínű.
2021. okt. 3. 00:47
8/10 anonim válasza:
Miért lenne irigy bárki is, aki még életében nem dolgozott? A babavárót jövő évvégéig fel lehet venni (ha ez a kormány marad, valszeg tovább is), addig a levelező mellett lehet dolgozni. A többség így csinálja. A másik szakot később is meg lehet csinálni. Hitelt felvenni, 1 fizetésre, 5 éven belüli gyerek kötelezettséggel minden, csak nem átgondolt döntés
2021. okt. 3. 08:39
9/10 anonim válasza:
Neked nem kell igazolni tb-t, semmit sem. Viszont hazasnak kell lennetek. En terhesen hagytam ott az egyetemet,diakmunkabol epp atvettek volna "rendesbe", de kozbejott a terhesseg,igy ez most kimaradt. Ferjem nagyon jol keres,munkahelye megvolt mar boven,igy siman megkaptuk a maxot.
2021. okt. 4. 18:29
10/10 anonim válasza:
Te mire akarsz szülni? Soha nem dolgoztál még, mit csinálsz hétköznapokon? Nem fogod bírni a gyereket. Eltart egy idegen és te erre komolyan családot akarsz alapítani?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!