El sem kezdett munkahelyet visszamondani?
Szoasztok!
Egyetmista vagyok,utolsó előtti félévemben. Jelentkeztem több helyre gyakornoknak,a helyről amit nagyon akartam éppen ma szóltak vissza,hogy behívnak interjúra jövő hét közepére.
De 1 hete felvettek egy másik helyre,most hétfőn kezdenék.
Nagyon úgy néz ki,hogy az ahol lesz az interjúm össze fog jönni(van szakmai tapasztalatom és nagyon pozitívan állnak hozzám)
Hogyha összejönne,mindenféleképpen inkább arra mennék,a szakdogám témájához is jobban passzol.
Viszont ugye hétfőn a másik helyen kezdenem kell....már megvan a szerződéstervezet(még nem írtam alá,hétfőn kellene),beüzemelték a laptopomat,stb stb.
Nem tudom mit tegyek. Ha most mondom vissza előtte 2-3 nappal,az is ciki,de talán nem annyira,mint az,hogy felvesznek jövőhéten a másik helyre és 2 hét után hagyom ott őket,amikor már elkezdődött a betanítás és feleslegesen pazarolták rám az idejüket.
Mit javasoltok? Eléggé tanácstalan vagyok,hogy ilyenkor mit kéne tenni. Nem akarom beégetni magamat a cég előtt,mert nagyon aranyosak :/
23N
Igen ciki fog lenni és biztosan nem fognak örülni, de a te erdeked legyen előtérben és ne egy random cégé. Képzeld el hogy ha megbanod és utólag visszagondolsz hogy más emberek érzése miatt ment félre a karriered.
Amúgy meg gyakornokot nagyon könnyen talál minden cég, annyira azért nem csesznel ki velük, magaddal viszont annál inkább.
Persze várd meg míg felvesznek a másik helyre.
Próbaidő alatt bármikor felmondhatsz indoklás nélkül. De ha nincs benne a szerződésben a próbaidő (ami szinte kizárt egy gyakornoki/pályakezdő pozinál), akkor se fog a cég ott tartani felmondási időre hiszen minek, többet veszítenek azzal, ha egy olyan embert tanítanak be akiről tudják, hogy 30 nap múlva elmegy.
Én is azt mondom, hogy kezd el nyugodtan a biztosat, nehogy két szék közé ess
Igazából borzasztóan szégyellni fogom magamat,amikor majd 1-2 hét után a hres elé állok,hogy bocsi hogy az idődet pazaroltam,de én most lelépek.
Azért gondoltam,hogy kevésbé lenne ciki már pénteken írni most egy emailt,hogy mégsem megyek hétfőtől,mert relevánsabb ajánlatot kaptam.
De benne van,hlgy akkor magammal cseszek ki..nehéz egyhelyzet.
De a felmondási időt keresd, hanem a próbaidőt. A 90 nap felmondási idő azt jelenti, hoyg ha szólsz, hogy felmondasz, onnantól még 3 hónapot ott kell dolgoznod, így a másik munkát szinte biztosan bukod. Vagy 90 nap próbíidőre gondoltál?
Azt meg sz.rd le, hogy mi ciki és mi nem. Addig érzed annak, amíg ki nem jössz az épületből. Én egyszer az ötödik napon mondtam fel, életem legjobb döntése volt. Kit érdekel, mit gondoltak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!