Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az tényleg megesik, hogy...

Az tényleg megesik, hogy valakit kirúgnak, majd azt várják tőle, hogy a felmondási ideje alatt ő tanítsa be az utódját?

Figyelt kérdés
Olvastam már itt ilyen esetet, nem tudom, igaz volt-e vagy kamu. De ha tényleg van ilyen, az eléggé megalázó.

2021. okt. 15. 18:32
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Velem is ez történt.

Egy multinál voltam, a vezetőség külföldi volt, akkor vettek fel és előléptettek.

Majd a vezetőség elment, és jött 3 magyar vezető a semmiből.. ők hoztak új embereket, és elvárták hogy mindet én tanítsam be, és miután betanítottam őket, az új vezetőség elbocsátott.

Szóval, igen, van ilyen.

2021. okt. 22. 21:28
 22/38 A kérdező kommentje:

21: Alapjában véve nem is tudom, melyik a rosszabb: 1. Ha közlik veled, hogy el leszel bocsátva, de azért neked kell betanítanod a helyedre jövőt. 2. Ha betaníttatnak veled új embert, majd a tanítás után közlik, hogy el leszel bocsátva.

Az első pofátlanság, a második pedig féregség. Egyik kutya, másik eb.

2021. dec. 1. 10:01
 23/38 anonim ***** válasza:
89%
Igen, ha felmondás van, akkor a felmondási idő alatt azt kell tenned, amit a munkáltató mond. Megalázónak tartod vagy nem, attól még a te feladatod, és valakinek el kell végezni azt a munkát.
2022. jan. 27. 23:47
 24/38 A kérdező kommentje:
23: Tudod, ez már csak azért sem ésszerű és logikus a munkáltató részéről, mert símán a pakliban van, hogy az elbocsátott dolgozó direkt rosszul, bénán fogja betanítani az újat, hogy az majd hibákat vétsen.
2022. jan. 28. 08:09
 25/38 anonim ***** válasza:
24: akkor meg majd rossz referenciákat adnak róla később. Nem éri meg direkt f...kodni ilyenkor (max. akkor, ha már megvan a másik meló).
2022. jan. 28. 10:14
 26/38 A kérdező kommentje:
25: Én olyan helyet meg sem adok referenciának, ahonnét kirúgtak, hisz eleve nem mondanának jókat rólam.
2022. jan. 28. 10:35
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
26: hát ha megteheted. Nem mindenkinek van annyi munkatapasztalata, hogy megéri kihagyni, mert azt még nehezebb kistand-upolni az interjún, hogy miért van akkora lyuk az önéletrajzban, mi a lókukit csináltál abban az x hónapban, évben. Amúgy meg a felmondás és a kirúgás között igenis van különbség ilyen téren, még ha a lelkednek ugyanúgy is fáj... felmondás esetén azért nagyobb eséllyel adnak jó referenciát rólad (mert az lehet, hogy azért történt meg, mert kellett a protekciósnak a hely, vagy rehabos / diák, és ezért olcsóbb).
2022. jan. 28. 10:38
 28/38 Shaddark ***** válasza:

A legtöbb helyen megegyeznek erről, adnak valamit pluszban ha hajlandó az elbocsátott jól megcsinálni. Ilyesmit én is láttam már.

A másik leggyakoribb, hogy aki elmegy az fizetett otthoni létre küldik, az utódja bemegy és ha van valami kérdése (jelszavak pl.) azt addig az egy hónapig meg tudja kérdezni.

A #21 is életszerű, ha olyan a munkakör hogy nem nyilvánvaló hogy a dolgozó maga helyett tanítja be az újakat.

Ahogy itt csinálják az nem túl szerencsés.

Én össze vissza kavarnám az újat.

Nem azért mert elbocsátottak - minden vég egy új, feltehetően valami sokkal jobb kezdete - hanem mert így álltak hozzá.

Bár, nem tudom hogy ha ezt elkezdi az ember nem "ragad"-e bele. Az nem túl jó kezdésnek egy új helyen.

Valószínűleg azt tenném hogy elfogadnám a helyzetet, bemesélném magamnak hogy ez azért van mert sokkal de sokkal jobbat szán nekem a sorsom - és átadnám rendesen. Ne "rozzant" lélekkel kezdjek bele az újba.

2022. márc. 8. 09:56
 29/38 Shaddark ***** válasza:

:) Első reakcióm ilyen első reakció.

Aztán írás közben átgondoltam, több szempontból, más nézőpontokból is megvizsgáltam, majd változtattam véleményre a reakcióról.

Ettől úgy néz ki mintha egy jól fejlett skizofrén írta volna - bocsi :)))

2022. márc. 8. 09:59
 30/38 anonim ***** válasza:
89%

"elég érdekesen csapódna le, ha arról tájékoztatnának, hogy az elődöm ki van rúgva, mert mindent rosszul csinál, amúgy ő fog engem betanítani"

Betanítani valakit valamire egyáltalán nem ugyanaz, mint azt a valamit csinálni, ami pl. abból is látszik, hogy nem a tesitanárok meg az edzők az olimpiai bajnokok, hanem a tanítványaik.

2022. márc. 8. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!