Az tényleg megesik, hogy valakit kirúgnak, majd azt várják tőle, hogy a felmondási ideje alatt ő tanítsa be az utódját?
Velem is ez történt.
Egy multinál voltam, a vezetőség külföldi volt, akkor vettek fel és előléptettek.
Majd a vezetőség elment, és jött 3 magyar vezető a semmiből.. ők hoztak új embereket, és elvárták hogy mindet én tanítsam be, és miután betanítottam őket, az új vezetőség elbocsátott.
Szóval, igen, van ilyen.
21: Alapjában véve nem is tudom, melyik a rosszabb: 1. Ha közlik veled, hogy el leszel bocsátva, de azért neked kell betanítanod a helyedre jövőt. 2. Ha betaníttatnak veled új embert, majd a tanítás után közlik, hogy el leszel bocsátva.
Az első pofátlanság, a második pedig féregség. Egyik kutya, másik eb.
A legtöbb helyen megegyeznek erről, adnak valamit pluszban ha hajlandó az elbocsátott jól megcsinálni. Ilyesmit én is láttam már.
A másik leggyakoribb, hogy aki elmegy az fizetett otthoni létre küldik, az utódja bemegy és ha van valami kérdése (jelszavak pl.) azt addig az egy hónapig meg tudja kérdezni.
A #21 is életszerű, ha olyan a munkakör hogy nem nyilvánvaló hogy a dolgozó maga helyett tanítja be az újakat.
Ahogy itt csinálják az nem túl szerencsés.
Én össze vissza kavarnám az újat.
Nem azért mert elbocsátottak - minden vég egy új, feltehetően valami sokkal jobb kezdete - hanem mert így álltak hozzá.
Bár, nem tudom hogy ha ezt elkezdi az ember nem "ragad"-e bele. Az nem túl jó kezdésnek egy új helyen.
Valószínűleg azt tenném hogy elfogadnám a helyzetet, bemesélném magamnak hogy ez azért van mert sokkal de sokkal jobbat szán nekem a sorsom - és átadnám rendesen. Ne "rozzant" lélekkel kezdjek bele az újba.
:) Első reakcióm ilyen első reakció.
Aztán írás közben átgondoltam, több szempontból, más nézőpontokból is megvizsgáltam, majd változtattam véleményre a reakcióról.
Ettől úgy néz ki mintha egy jól fejlett skizofrén írta volna - bocsi :)))
"elég érdekesen csapódna le, ha arról tájékoztatnának, hogy az elődöm ki van rúgva, mert mindent rosszul csinál, amúgy ő fog engem betanítani"
Betanítani valakit valamire egyáltalán nem ugyanaz, mint azt a valamit csinálni, ami pl. abból is látszik, hogy nem a tesitanárok meg az edzők az olimpiai bajnokok, hanem a tanítványaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!