Ha hosszú ideig táppénzen vagyok és kirúgnak a felmondási idő csak a táppénz lejártát követően kezdődhet? Jól tudom?
Ha hosszabb ideig táppénzen vagyok (8 hónap akár) akkor ez alatt kirúghatnak meg ki is fognak rúgni. De a felmondás csak akkor lép kvázi hatályba és onnantól fogva ketyeg a felmomdási idő hogy lejárt a táppénz? Vagyis ez alatt a 8 hónap alatt tulajdonképp semmit se tehet velem a cég, mert kirúg ugyan, de 8 hónap múlva ugyanúgy ott leszek, és indul a felmondási idő?
Mely felmondási idő alatt persze megint csak megbetegedhetek és ugye a betegségben töltött idő is beleszámít a felmondási időbe…
Közös megegyezéssel persze az egész ügy lehetne tök más is de a közös megegyezéshez két fél kell.
Keresőképtelenség alatt közölhető a felmondás, de a felmondási idő a keresőképtelenség lejártát követően indul el. A felmondási idő alatt is lehetsz keresőképtelen (természetesen), de az már nem tolja ki a felmondási időt, az alatt akár le is járhat.
Azért nem írtam táppénzt, mert lehet valaki úgy is keresőképtelen, hogy nem jogosult táppénzre. A törvény keresőképtelenséget ír, nem táppénzt, pontosan hasonlók miatt.
" kirúgás tényének közlésétől ketyeg a felmondási idő"
Ez nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!