Munkahelyemen aludtam mikozben lefotoztak. Nevtelenul eljutattak amiert fegyelmit kaptam. A szemelyisegi jogaim miatt pereskedhetek igy?
Persze, hogy pereskedhetsz, legfeljebb nem jött be. 23-as leírta.
Egyébként a kép meg lett osztva abban a pillanatban, hogy elküldték a főnöknek, akkor szűnt meg az ún, magáncélú használata. Neki kellene igazolnia, hogy jogszerűen került hozzá, hogyan készült, milyen jogi szabályozás van az adott munkahelyen a fénykép és videókészítésre. Aláírtál-e ezzel kapcsolatosan valamilyen beleegyező nyilatkozatot. Öltözőben pl. eleve nem lehet kamera. Ha emiatt rúgtak ki és megállapítják, hogy jogellenesen, akkor a kieső bért is ki kell fizetniük.
Ja, tényleg, gyorsan olvastam, csak fegyelmit kapott még nem rúgták ki.
Akkor tényleg nincs kieső bér, de az fix, hogy a fegyelmi "jogalapjához" jogtalanul jutottak.
Keress egy ügyvédet és pontosan mondj el neki mindent, azt is amit mi nem tudunk ugye. A fegyelmi miatt később rosszul járhatsz, pl fizetésemelés, jutalom előléptetés tekintetében, míg ha nem lenne fegyelmi akkor mindez nem veszélyeztetne ebben. Na és pont ilyen esetekre lenne jó a szakszervezet is például, nem véletlenül irtják ahol csak lehet. Aztán az ügyvéd majd elmondja neked mit lehet ebből kihozni.
Az biztos, hogy azt a szemét helyet a helyedben rövid úton otthagynám.
Mit akarsz te itt pereskedni?
Gondolom mikor szerződést kötöttél nem olvastad el az apróbetűsrészt. Elalszol a munkahelyeden, lefotóznak - gondolom a mínőségellenőrzés része ez, máshol is ez van, nem beszélve olyan finomságokról mint clean desk policy, stb. - és még neked áll feljebb hogy pereskedni akarsz a munkahelyeddel? Pereskedhetsz, de úgy is te húznád a rövidebbet.
Nagy szerencséd kérdező, hogy nem 2000 évvel ezelőtt vagyunk, a Római Birodalom egyik légiójában.
Az őrszolgálatban elalvó büntetése halál volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!