Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy nő miért teheti meg, hogy...

Egy nő miért teheti meg, hogy nem dolgozik, de egy férfi nem? Ez egyenjogúság?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy még mindig sokan azt mondják, hogy a nők vannak elnyomva?

Ez soha nem volt igaz. Egy nő a mai világban azt tesz amit akar. Ha nem akar, akkor nem fog dolgozni. Egy férfinak pedig dolgozni KELL, hanem egy semmirekellő.

Ez a különbség. Szerintem nem a nők vannak elnyomva, hanem pont a férfiak. Mert én nem tehetem meg, hogy otthonüljek és egy nő eltartson. De bármelyik nő ezt megteheti.

Szerintetek mikor lesz egyenjogúság, mikor jön el az a nap, amikor egy férfit nem vetnek meg, ha nem dolgozik? Mikor lesz opcionális számukra is a munka, mikor dönthetnek ők is arról, hogy munkába menjenek, vagy a gyerekkel maradjanak otthon?

2021. aug. 5. 16:01
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
1%

Az ​idomított férfi

Esther Vilar

"„A nők úgy intézik, hogy a férfiak helyettük dolgozzanak, gondolkozzanak, viseljék a felelősséget. A nők kizsákmányolják a férfiakat. De a férfiak erősek, intelligensek, fantáziadúsak, míg a nők gyengék, buták és fantáziátlanok. Akkor miért a nők zsákmányolják ki a férfiakat, és miért nem fordítva?”

A válasz a könyvben.

2021. aug. 6. 06:20
 32/45 anonim ***** válasza:
88%
Hát tőlem állandóan kérdezgették, mikor megyek már vissza gyerek mellől dolgozni. 3 hónapig munkanélküli voltam, már kerültem az embereket, mert ez az egy témájuk volt, a munka, én meg egy ingyenélő voltam, ugye. Aztán elmentem csak azért dolgozni az első melóra, mert itthon is ezt hallgattam. Az sem érdekelt, hogy fele fizetés a szitternek ment.
2021. aug. 6. 07:04
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
31: nem kell itt könyvet reklámozni, ha nőgyűlöletről akarok olvasni ingyen is találok retartdált elmélkedéseket a neten.
2021. aug. 6. 08:31
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem a férfi terhes (mialatt rosszullétei, fájdalmai vannak), nem a férfi szoptat.

Amúgy sajnos ma már nehéz megoldani a gyerekkel való otthonlétet. Ha meg lehetne oldani, akkor a "miért nem akarok gyereket" listám felét ki is húzhatnám.

28N

2021. aug. 6. 08:42
 35/45 anonim ***** válasza:
65%
Van olyan eset is, hogy férfiak vannak kitartva, de ezt csak nagyon öreg, elkeseredett, magányos nők vállalják be...
2021. aug. 7. 23:53
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Rengetegen leírták, hiába állítod, hogy senkit nem érdekel, de igenis a nőket is megszólják, ha otthon vannak. Vagy te nő vagy? Tapasztaltad, hogy ilyen biztosan állítod?

Az meg bődületes b.romság, hogy a nők bárkit találhatnak, aki jól keres, és kitartja őket. A férjem nem keres rosszul, de ha nem dolgoznék, akkor nem lenne lakásunk, mert nem lett volna miből hitelt felvenni, amit nem tudnánk fizetni.

És ha besz.pod a kamu statisztikát, hogy mekkora a magyar átlagkereset, akkor nem lehetsz a legélesebb kés a fiókban...

2021. aug. 8. 02:11
 37/45 anonim ***** válasza:
18%
Én megértem, amit a kérdező mond. Nyilván manapság már jobban mennek a nők is dolgozni, de fogadunk, hogy több olyan pár van, ahol a pasi dolgozik, és nem a nő, mint fordítva? És igen, fiatal pályakezdő pasiként én is munkanélküli vagyok már egy ideje, és igenis tapasztalom azt, hogy az emberek lenéznek ez miatt, és kb. egy semmirekellőnek tartanak. Másik meg, igen, szintén jogos felvetés, hogy egy átlagos külsejű nő könnyedén talál magának pasit. Hiába mondjátok, hogy a Tinder pl. nem reális, de az. Manapság a népség fele kb. online ismerkedek, az én korosztályom legalábbis biztosan. Egy sablon lánynak több száz meccse és lájkja van, még nekem nem vészes külsejű pasiként néha akad 1-2, de le se xarják a fejemet. Szerintem is könnyebb a nők helyzete.
2021. aug. 9. 17:25
 38/45 anonim ***** válasza:
15%

Mondjuk milyen meló az, amit egy férfi nem tud elvégezni, ugyanakkor egy nő nem valószínű, hogy elmegy gépműhelybe, autószerelőnek, kukásautóra, burkolónak, meg a franctudjaminek még.

Persze, van 1-2, aki bizonyítani akar, de nézzük az átlagot.

Csak az agyament feministák hangoztatják mindenhol, hogy minden nő szuper, bármit megcsinál, többet ér mint egy férfi.

Aztán ha az átlagnőt előveszik a femcsik pofázása miatt, akkor van a baj.

De a mókus agyukkal erre már nem gondolnak.

A férfiak meg maradjanak kussban, és dolgozzanak, ne rinyáljanak, arra születtek, hogy idő előtt megdögöljenek, és eltartsanak egy felnövekvő generációt.

2021. aug. 10. 03:40
 39/45 anonim ***** válasza:
25%

Mert krva természetellenes ha nem a nő van a gyerekkel. Az ő hasaban volt, tehát hozzá kötődik jobban, ő szoptatja, akinek ennél fontosabb a munkahelye az ne szüljön.

Fizikailag viszont a férfi az erősebb ezért inkább ő robotoljon 8-12-14 órát ne a nő. Akinek emellett még ott van a gyerek.

Ez mindig is így volt, és így is lesz természetes.

2022. febr. 9. 09:01
 40/45 anonim ***** válasza:
48%

A gyerek nem érzékeli hogy kinek a hasában volt, ez már csak a nőknek kell mint “megnyugvás” hogy csak ők értenek a gyerekhez senki más, jobban tudja meg anyai ösztön stb. Az ért jobban a gyerekhez aki többet van vele. Szoptatsz vagy nem szoptatsz ez is már csak egy misztikum amivel megint mondhatják az anyukák hogy csak ő tud a gyerekkel lenni.

Vannak országok ahol a férfi és a nő ugyanannyit van a gyerekkel, 3 hónapot. Utána megy mindenki dolgozni. Senki nem sérült emiatt és sokkal sikeresebb országok mint Magyarország.

Akar tetszik akar nem, igen is szerintem szégyen ez amit a női társaim leművelnek, alig várják hogy otthon tespedjenek, ha kell szül vagy 3-at hogy minél kevesebbet kelljen dolgoznia. A házimunka és a gyereknevelés pedig soha nem fog ugyanannyit érni mint egy munkahely.

Persze jön az is hogy egy Magyar férfi sem lenne hajlandó otthon maradni, nem azért mert nem lenne képes ellátni a gyereket, hanem mert azt kapja az élete során hogy nem ez a “dolga” és nem képes a feladatra, ami netto baromság.

Mindenki úgy éli az életet ahogyan akarja de addig amíg ez a norma, soha nem lesz igazság, hiszen az egyik viszi a penzt a másik pedig hozza. Az egyik otthon van, a másik nem.

Nem tudom hogy Magyarország mikor jut el arra a szintre mint más fejlett országok, de ez a társadalmon múlik leginkább.

2022. febr. 9. 10:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!