Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy nő miért teheti meg, hogy...

Egy nő miért teheti meg, hogy nem dolgozik, de egy férfi nem? Ez egyenjogúság?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy még mindig sokan azt mondják, hogy a nők vannak elnyomva?

Ez soha nem volt igaz. Egy nő a mai világban azt tesz amit akar. Ha nem akar, akkor nem fog dolgozni. Egy férfinak pedig dolgozni KELL, hanem egy semmirekellő.

Ez a különbség. Szerintem nem a nők vannak elnyomva, hanem pont a férfiak. Mert én nem tehetem meg, hogy otthonüljek és egy nő eltartson. De bármelyik nő ezt megteheti.

Szerintetek mikor lesz egyenjogúság, mikor jön el az a nap, amikor egy férfit nem vetnek meg, ha nem dolgozik? Mikor lesz opcionális számukra is a munka, mikor dönthetnek ők is arról, hogy munkába menjenek, vagy a gyerekkel maradjanak otthon?

2021. aug. 5. 16:01
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
94%
Egy férfinek se kell, ha nem szeretne. Vagy kényszeríti bárki?
2021. aug. 5. 16:09
 2/45 anonim ***** válasza:
87%
Miert nem teheted meg? Nagyon sok nő nagyon szívesen megy inkább dolgozni ahelyett hogy otthon gürizik és a gyerekkel van, még is egy férfi sem vállalja be, Ja és ha a csaj megteheti hogy eltartsa a pasit és ez felmerül csak megsértődtok, hagyjuk már előbb teszi tönkre egy pasi a nő sikerét és rakja egy kalitkában csak hogy jobban érezze magát
2021. aug. 5. 16:12
 3/45 A kérdező kommentje:

Az emberek mit mondanak, ha egy férfi nem dolgozik?

"Szerencsétlen!", "Semmirekellő!", "Ingyenélő!"

Az emberek mit mondanak, ha egy nő nem dolgozik?

"Az természetes dolog.", "Nem kell egy nőnek dolgozni, ha nem akar.", "Az én nejem se dolgozik.", "Én se dolgoznék, ha nő lennék."

2021. aug. 5. 16:12
 4/45 A kérdező kommentje:

#2 Hozzám jöhetnél, én aztán nem állnék a karriered útjába. Ülök otthon és főzök, amíg dolgozol, jó lesz? Be is vásárolok és takarítok is.

Ez megint csak hazugság, mert sok férfi bevállalná, de nincs olyan nő, aki eltartaná a barátját. Ha ilyen felmerül, akkor szakít, és magához illő, szintén gazdag pasit keres.

2021. aug. 5. 16:15
 5/45 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, semmi baj nincs, ha inkább otthon maradnál, de akkor te tartod a rendet, főzöl, tehát vezeted a háztartást. És ha van gyerek, te neveled. A nő dolgozik, te háztartásbeli vagy, így igazságos.
2021. aug. 5. 16:15
 6/45 A kérdező kommentje:
#5 És szerinted az nehéz? Főzni nehezebb, mint dolgozni 8-12 órát?
2021. aug. 5. 16:17
 7/45 anonim ***** válasza:
94%
Főzni ÉS takarítani ÉS vásárolni ÉS gyereket nevelni, így pontosabb. Nem nehezebb, más.
2021. aug. 5. 16:22
 8/45 anonim ***** válasza:
97%
Költözz ki külföldre ott nem fognak beszolni bár úgy sem lesz időd max a játszótéren beszelgetsz majd anyukákkal😃
2021. aug. 5. 16:26
 9/45 anonim ***** válasza:
78%

A KSH-t gondolom nem nyitottad meg; ha nem a skizofrén hallucinacioid alapján akarnál itt puffogni, hanem tényleges statisztikák alapja, akkor látnád hogy a férfi-női foglalkoztatottság kb ugyanakkora. Néha több foglalkoztatott férfi van, néha meg több foglalkoztatott nő (huuuuha össze ne szard magad ettől) de az arányok kb ugyanolyanok.

Tudod, hogy melyik munkában NEM egyenlőek az arányok? A házimunkában.

Ma az átlag nőnek két munkája van, míg a férfinak csak egy.

A nő vezeti a háztartást, gyerek esetén pedig ő neveli a gyereket is, míg a férfi örökre megragad egy 13 éves tini szintjén, ha a saját felelősségeiről van szó.

Esküszöm hogy a férfi a világ legundorítóbb parazitája. Egy bolha vagy egy bélféreg csak simán rádakaszkodik, és szívja az életedet, a férfi viszont elhiszi, hogy igazából rajta parazitáskodnak.

Ez itt pl azért hisztizik, mert dolgoznia kell, mint egy felnőttnek. Kész, kiégtem :D

Haszontalan gyerek.

2021. aug. 5. 16:37
 10/45 anonim ***** válasza:
92%

Kicsit erős amit és ahogy a #9-es írta, de van benne igazság.

Egyébként a házimunka is munka, akiknek jobban megy nem hiába tartanak házvezető nőt.

Kedves kérdező ha téged ez ennyire zavar, akkor nem muszáj családot alapítanod, leélheted egyedül is az életed.

Legtöbb nő/anya dolgozik szerintem miután a gyerek elkezd iskolába járni, sőt már előtte is.

36F voltam.

2021. aug. 5. 16:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!