Egy nő miért teheti meg, hogy nem dolgozik, de egy férfi nem? Ez egyenjogúság?
Miért van az, hogy még mindig sokan azt mondják, hogy a nők vannak elnyomva?
Ez soha nem volt igaz. Egy nő a mai világban azt tesz amit akar. Ha nem akar, akkor nem fog dolgozni. Egy férfinak pedig dolgozni KELL, hanem egy semmirekellő.
Ez a különbség. Szerintem nem a nők vannak elnyomva, hanem pont a férfiak. Mert én nem tehetem meg, hogy otthonüljek és egy nő eltartson. De bármelyik nő ezt megteheti.
Szerintetek mikor lesz egyenjogúság, mikor jön el az a nap, amikor egy férfit nem vetnek meg, ha nem dolgozik? Mikor lesz opcionális számukra is a munka, mikor dönthetnek ők is arról, hogy munkába menjenek, vagy a gyerekkel maradjanak otthon?
Az emberek mit mondanak, ha egy férfi nem dolgozik?
"Szerencsétlen!", "Semmirekellő!", "Ingyenélő!"
Az emberek mit mondanak, ha egy nő nem dolgozik?
"Az természetes dolog.", "Nem kell egy nőnek dolgozni, ha nem akar.", "Az én nejem se dolgozik.", "Én se dolgoznék, ha nő lennék."
#2 Hozzám jöhetnél, én aztán nem állnék a karriered útjába. Ülök otthon és főzök, amíg dolgozol, jó lesz? Be is vásárolok és takarítok is.
Ez megint csak hazugság, mert sok férfi bevállalná, de nincs olyan nő, aki eltartaná a barátját. Ha ilyen felmerül, akkor szakít, és magához illő, szintén gazdag pasit keres.
A KSH-t gondolom nem nyitottad meg; ha nem a skizofrén hallucinacioid alapján akarnál itt puffogni, hanem tényleges statisztikák alapja, akkor látnád hogy a férfi-női foglalkoztatottság kb ugyanakkora. Néha több foglalkoztatott férfi van, néha meg több foglalkoztatott nő (huuuuha össze ne szard magad ettől) de az arányok kb ugyanolyanok.
Tudod, hogy melyik munkában NEM egyenlőek az arányok? A házimunkában.
Ma az átlag nőnek két munkája van, míg a férfinak csak egy.
A nő vezeti a háztartást, gyerek esetén pedig ő neveli a gyereket is, míg a férfi örökre megragad egy 13 éves tini szintjén, ha a saját felelősségeiről van szó.
Esküszöm hogy a férfi a világ legundorítóbb parazitája. Egy bolha vagy egy bélféreg csak simán rádakaszkodik, és szívja az életedet, a férfi viszont elhiszi, hogy igazából rajta parazitáskodnak.
Ez itt pl azért hisztizik, mert dolgoznia kell, mint egy felnőttnek. Kész, kiégtem :D
Haszontalan gyerek.
Kicsit erős amit és ahogy a #9-es írta, de van benne igazság.
Egyébként a házimunka is munka, akiknek jobban megy nem hiába tartanak házvezető nőt.
Kedves kérdező ha téged ez ennyire zavar, akkor nem muszáj családot alapítanod, leélheted egyedül is az életed.
Legtöbb nő/anya dolgozik szerintem miután a gyerek elkezd iskolába járni, sőt már előtte is.
36F voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!