Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy nő miért teheti meg, hogy...

Egy nő miért teheti meg, hogy nem dolgozik, de egy férfi nem? Ez egyenjogúság?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy még mindig sokan azt mondják, hogy a nők vannak elnyomva?

Ez soha nem volt igaz. Egy nő a mai világban azt tesz amit akar. Ha nem akar, akkor nem fog dolgozni. Egy férfinak pedig dolgozni KELL, hanem egy semmirekellő.

Ez a különbség. Szerintem nem a nők vannak elnyomva, hanem pont a férfiak. Mert én nem tehetem meg, hogy otthonüljek és egy nő eltartson. De bármelyik nő ezt megteheti.

Szerintetek mikor lesz egyenjogúság, mikor jön el az a nap, amikor egy férfit nem vetnek meg, ha nem dolgozik? Mikor lesz opcionális számukra is a munka, mikor dönthetnek ők is arról, hogy munkába menjenek, vagy a gyerekkel maradjanak otthon?

2021. aug. 5. 16:01
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
27%

"Szerintetek mikor lesz egyenjogúság, mikor jön el az a nap"

A jogokat nem adják ingyen azokat ki kell harcolni, akár háború, vagy forradalom útján. Akármilyen véres lenne, a férfiak csak világméretű forradalomban tudnák kiharcolni az alapvető emberijogaikat.

2021. aug. 5. 19:21
 22/45 anonim ***** válasza:
100%

Lol

Nők ezrei haltak meg csak azért hogy dolgozhassanak és hogy szavazhassanak meg is kiknek akarod ezt bemutatni?

2021. aug. 5. 19:23
 23/45 anonim ***** válasza:
100%
21: milyen alapvető emberi jogai hiányoznak ma a férfiaknak? Az hogy megszólják nem a jogai elvétele, mindenkit megszólnak mindenért de egy normális ember ezt helyén tudja kezelni és nem nyafog.
2021. aug. 5. 19:55
 24/45 A kérdező kommentje:

Látom még mindig nem fogta fel senki a lényeget.

Ha egy férfit el kell tartani, az mindenki szemében egy semmirekellő lesz. Az pedig senkit nem érdekel, de tényleg az ég világon senkit se, ha egy nő otthon van és semmit se csinál. Ha 30 évesen a szüleivel él, vagy eltartja egy pasi, az teljesen rendben van. Őt nem fogják érte megszólni, mert az teljesen normális.

Amikor nekem nem volt munkahelyem egy darabig, akkor már mindenki kibeszélt a hátam mögött, hogy milyen undorító dolog ez, hisz eltartatom magam.

Csak van igazság tehát abban amit írok.

2021. aug. 5. 19:57
 25/45 anonim ***** válasza:
8%
23: A törvény előtti egyenlőség. Vagy az hogy egy férfit bármikor pletykák alapján is kilehet végezni, azt mutatja, hogy még az élethez való jog sincs biztosítva.
2021. aug. 5. 20:02
 26/45 anonim ***** válasza:
100%
25: kivégezni? Hogy? Mikor? Mi? Milyen férfi disztópiában éltek ti?
2021. aug. 5. 20:09
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
Te MINDENKIT megkérdeztél? De hat latod itt is vannak akiket nem zavarna a dolog🤷🏼‍♀️
2021. aug. 5. 20:10
 28/45 Sunshinedoll ***** válasza:
96%
Férfiak is megtehetik, sokan meg is teszik :D
2021. aug. 5. 20:19
 29/45 anonim ***** válasza:
100%

Unokaöcsém otthon van a gyerekkel, amíg a felesége dolgozik. A kicsi fél éves korától kezdve, most már lassan kettő lesz. Senki sem nézi le ezért, sőt, az ismerősi körben is mindenki ájuldozik, hogy de szuper apuka, milyen jó ennek a kislánynak, stb. Bezzeg amikor nőként marad otthon valaki a gyerekkel, senki sem ájul el ettől az emberfeletti teljesítménytől :D

Szóval megtehetik a férfiak, hogy otthon maradnak, és megfelelő körítéssel még piedesztálra is lesznek emelve. Szóval nincs alapja a nyafogásodnak.

Az más, amikor valaki önhibájából munkanélküli, ismerek ilyet én is. Egész nap otthon vakarja a tökeit, még a házimunkában sem vesz részt (nemhogy egyedül elvégezze, nyilván, hiszen az a nő dolga), de még csak nem is keres munkát, közben meg nyavalyog, hogy bezzeg manapság nem lehet megélni. Na, Ő valóban semmirekellő. De akinek megszűnt a munkahelye most a kovid miatt mondjuk, és nehezen talál másikat, de aktívan keres és próbálkozik és tesz érte, hogy legyen valami változás, azt egészen biztosan senki sem szólja meg.

2021. aug. 5. 20:38
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
Ja, nem dolgozom én sem.... :/ 24/48-ban nyomom, mellette mellékállás, suli(ott külsős gyakorlat, amiért fizetnek is), itthon meg tanulás, főzés, házi munka, heti kétszer csoportos edzés, esténként mikor itthon vagyok itthoni edzés. Mikor van szabadidőm számlázás, stb. Végül is nőként tökre nem csinálok semmit, full eltartott vagyok.
2021. aug. 5. 22:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!