Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy nő miért teheti meg, hogy...

Egy nő miért teheti meg, hogy nem dolgozik, de egy férfi nem? Ez egyenjogúság?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy még mindig sokan azt mondják, hogy a nők vannak elnyomva?

Ez soha nem volt igaz. Egy nő a mai világban azt tesz amit akar. Ha nem akar, akkor nem fog dolgozni. Egy férfinak pedig dolgozni KELL, hanem egy semmirekellő.

Ez a különbség. Szerintem nem a nők vannak elnyomva, hanem pont a férfiak. Mert én nem tehetem meg, hogy otthonüljek és egy nő eltartson. De bármelyik nő ezt megteheti.

Szerintetek mikor lesz egyenjogúság, mikor jön el az a nap, amikor egy férfit nem vetnek meg, ha nem dolgozik? Mikor lesz opcionális számukra is a munka, mikor dönthetnek ők is arról, hogy munkába menjenek, vagy a gyerekkel maradjanak otthon?

2021. aug. 5. 16:01
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
93%

Főzz nyugodtan az egy évesem mellett. Meg takaríts nonstop. Meg szórakoztasd. Meg vigasztald, ha nyavalyája van, miközben éppen leég az ebéd. Meg moss és lásd el az állatokat és tarts rendet, hogy mire hazaérek, nekem csak pihenni kelljen. Mert én dolgoztam, szóval nagy kegyesen játszok a gyerekkel fél órát, esetleg megfürdetem, és te örülj neki, hogy ennyi nyugi maradt neked. Az altatás már szintén a tiéd. Meg az éjszakai műszak, amikor átlag 2-óránként felkel, mert jön a foga. De én addig alszom ám, mert reggel dolgozni megyek, és nekem ki kell pihennem magam.

Ja, sokkal könnyebb tényleg.

Én azért nem bánnám, ha a gyerek is csak egy 8-9 órás munka lenne, ami után hazajövök és semmi dolgom az égvilágon :D

2021. aug. 5. 16:57
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező az ugyanolyan meló, én nem szeretném azt csinálni. F
2021. aug. 5. 17:22
 13/45 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, hogy egy nő otthon maradjon, kettő embernek kell erről döntenie. Én szingli vagyok, ki tart el, ha azt mondom, nem akarok dolgozni? Az állam? Vagy faaszt kell szopni cserébe? Akkor inkább a 12 óra.
2021. aug. 5. 17:41
 14/45 A kérdező kommentje:
#13 Válogathatsz, ugyanis egy nőnek többszázan udvarolnak egyszerre. A nő válogat. Ő dönti el, hogy melyik pasi kell neki. Az lehet egyszerre gazdag és jó kinézetű is.
2021. aug. 5. 17:55
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem udvarol senki. Több százan? XD

Te is eldöntheted, melyik nő kell. Vagy most kényszerben élsz valakivel?

2021. aug. 5. 18:07
 16/45 A kérdező kommentje:

#15 Láttam már nő Tinder profilját 1000 fölötti párral, úgyhogy bárkit kiválaszthattok. Egy férfinál már jónak számít, ha van 10 párja, de abból sem ír vissza mindenki. A maradékot, aki visszaír pedig extrém nehéz rábírni egy randira.

Szerintem ha nő lennék 3 napon belül találnék jól kinéző gazdag pasit a Tinderen. Vagy akár a Facebook társkeresőjén, ha már az is van. De a gyakori sem kizárt. Ismerkedés kategóriában özönlenének a privik, ha nőként keresnék párt.

2021. aug. 5. 18:14
 17/45 anonim ***** válasza:
91%

Ha nem akarsz dolgozni beszéld meg a feleségeddel és annyi, te leszel a háztartásvezető.

Nőknek is ugyan úgy beszólnak ha otthon marad, emiatt nyafogni igazán felesleges.

De akkor tényleg végezd a házimunkát, ne a segged vakard, nem azért maradtál otthon.

2021. aug. 5. 18:45
 18/45 anonim ***** válasza:
100%
16: nem Tinderről kell tájékozódni kinek mi milyen. A Tinder nem való élet, társkereső alkalmazásnak is gyenge mert a legtöbben szexpartnert keresnek, ahol nyilván azt választod aki külsőre legjobban bejön. Már évek óta ez van.
2021. aug. 5. 18:46
 19/45 anonim ***** válasza:
100%
Na nő létemre pont más a tapasztalatom. Én és barátnőm párja is volt min.fél évig munkanélküli,senki nem hibáztatta őket és mi is ők is ugyanúgy szerettük egymást,engem viszont férjemen kívül állandóan kérdezgetett mindenki, mióta gyerek van,hogy mikor dolgozok már(pici korától,) és előtte 20 éves koromtól 2 évig voltam társkeresőn, sok randi nem jött össze,de minden fiú arról faggatott mit dolgozom,van-e kocsim jogsim( közben nekik ált.nem volt) és gyakran elvárták,hogy felesbe fizessünk. Igaz modern világ van,de ennyire?
2021. aug. 5. 19:15
 20/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem ezt. A leglényegesebb dolog ebben a szülés, de... A férfi is mehet még gyes-re is (!), nem kell a nőnek a gyerekkel maradnia, nincs kötelezve (bár általában ezt úgy szokták kihasználni -már amikor nem az anya megy-, hogy a nagymama megy gyes-re, a szülők pedig dolgoznak. Nagyon ritka, hogy az apa vállalja, sőt, szinte csak kényszerből van ilyen). Erre megvan a jogi lehetőség! Megvan. De azért a biológia itt rendesen beleszól, és ezért megy az anya, ezért marad ő otthon szüléskor... fel kell építenie magát fizikailag.

A többiről meg végképp ne beszéljünk. Ha találsz olyan nőt, aki melellett férfiként lehetsz háztartásbeli, akkor ezt MEGTEHETED!! Senki nem tudja ezt megakadályozni.

2021. aug. 5. 19:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!