Egy béremelési kérés elvezethet kirúgáshoz? gondolatmenetem leírom véleményezzétek
Egy ember aki régóta egy helyen van és jó ideje semmit se kapott, emelést kér.
A főnök elhajtja, nem kap semmit most se.
Majd kis idő múlva ki is rúgja noha a munkájáváal semmi gond sincs.
Miért?
Mert
- azzal hogy emelést kért kifejezésre juttatta hogy elégedetlen
- azzal hogy nem kapott, noha jó ideje a cégnél van, vérig lett sértve
tehát adott egy elégedetlen (ráadásul jogosan elégedetlen) és sértett munkaerő.
Márpedig egy elégedetlen és sértett munkaerő nem jó munkaerő, mert ha elterjeszti a történetét a kollegái között az erősen mérgezi a légkört
Tehát ki kell rúgni de sürgősen
Tehát oda jutunk hogy egy sima emelési kérésből kirúgás lett záros időn belül
Gondolatmenetem ez.
Vélemények?
Én nem vágom. Tehát kértél emelést, de nem adták meg.
Majd megláttad h hirdetnek profession-ön, és azt gondolod hogy ki akarnak rúgni. Viszont nem írtál konkrét munkakört, ellenben felhoztál egy gyárat ukrán olcsó és haszontalan munkaerővel.
Ismerek gyárat ahol folyamatosan ezt csinálják a gyártósorról, de ettől nem biztos, hogy téged el fognak küldeni. Sőt, a fenti módszerben pont hoyg a közvetítősöket, és az újakat építik le.
Egyébként sem az a célja a szxrrágóknak, akik ezen "nyerészkednek", hoyg a saját állományából küldjenek el embert, a közvetítősök mennek először, tőlük könnyebb megválni. Utánuk is az újabbak jönnek.
HA te olyan régóta vagy ott, te kvázi többe kerülnél ha el is küldenének, aki egm ilyen fillérb*szó, ezt is figyelembe veszi.
Persze lehet félreértem és nem egy gyár, több ezer gyári operátoráról van szó, de a példád miatt írtam ezt én is. Szerintem ha el is küldenek, nem a fizetés emelési igényed miatt fognak. De az sem biztos, hogy téged akarnának elküldeni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!