Egy béremelési kérés elvezethet kirúgáshoz? gondolatmenetem leírom véleményezzétek
Egy ember aki régóta egy helyen van és jó ideje semmit se kapott, emelést kér.
A főnök elhajtja, nem kap semmit most se.
Majd kis idő múlva ki is rúgja noha a munkájáváal semmi gond sincs.
Miért?
Mert
- azzal hogy emelést kért kifejezésre juttatta hogy elégedetlen
- azzal hogy nem kapott, noha jó ideje a cégnél van, vérig lett sértve
tehát adott egy elégedetlen (ráadásul jogosan elégedetlen) és sértett munkaerő.
Márpedig egy elégedetlen és sértett munkaerő nem jó munkaerő, mert ha elterjeszti a történetét a kollegái között az erősen mérgezi a légkört
Tehát ki kell rúgni de sürgősen
Tehát oda jutunk hogy egy sima emelési kérésből kirúgás lett záros időn belül
Gondolatmenetem ez.
Vélemények?
"Vagy akik sokat vannak táppénzen"
Olyanok itt nincsenek nem is lesznek mert aki pár napnál többet távol van az repül.
"ogy miért nem fogsz emelést kérni?"
Tévedés. Én vagyok az aki kért. És már hirdet a cég a professionon, csak ennyit mondok.
Tehát nekem van igazam. Meglesz az új ember én repültem. A vétkem hatalmas: mertem kinyitni a számat több év emelés nélküli időszak után.
Hatalmas a vétkem. Ki is végeznek hamarosan.
Mire hivatkozva bocsátanak el?
Létszámleépítés után nem hirdethetik meg a pozit.
Ha meg késés stb miatt akkor is kell ám több figyelmeztetés, írásban is...
"Mire hivatkozva bocsátanak el?"
Van a cégnek jogásza majd kitalál valamit amin nincs mit támadni.Erre tartják. A tucatmelós soha nem nyerhet egy céggel szemben. Millió embert küldenek el csak úgy és mi lesz semmi.
Még perre se mennek, mert egyrészt hülyék hozzá másrészt egy majdnem minimálbéres állás miatt ugyan ki perel . senki.
" talál-e egyáltalán,"
Talál. miért ne találna. mindig lesz akinek épp nincs állása és ideig óráig jó neki ez a szar is. erre épít a cég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!