Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Azok, akiknek nem lehet...

Azok, akiknek nem lehet karrierje, illetve gyűlölik a munkájukat, hogy bírják?

Figyelt kérdés

Milyen hamar fásultak bele a mindennapokba?

Nekem sem lehet karrierem, anno rosszul választottam (többször is), 32-33 évesen pedig már újrakezdeni nincs értelme. Mások mennyire szenvednek emiatt?

32F

2021. máj. 24. 15:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/141 anonim válasza:
88%
Én személyi asszisztens voltam, de megszületett a fiam és nem tudtam visszamenni. Vidéken lakom, pestre járni egy gyerekkel és reggel 6kor buszozni nem lehet. Munkát váltottam. Boltban dolgozok, a fizu nem rossz... A főnök asszony nem épp jófej, de mondjuk úgy hogy elviselem. 33 éves leszek. Próbálok várni még 1-2 évet míg nő a gyerek kicsit, és addig vagy próbálok elvégezni vmi okj - t, vagy pedig keresgélek vmi számomra megfelelőt.
2021. máj. 31. 07:23
 42/141 anonim ***** válasza:
89%

Lássuk: még legalább 33 éved van aktív dolgozóként. Eddig tippem szerint 10 évet dolgozhattál le. Tehát az összes dolgozó éveidnek ledolgoztad a 23%-át. És úgy gondolod, hogy vége. Utálod csinálni az eddigieket. De nem akarsz váltani, mert már késő...

Több, mint 30 év! Érted, 30 év!!!

És tudod, ma már nem úgy megy, mint néhány évtizede, hogy az ember megszerzett egy szakmát, és 40 évig dolgozott ugyanott, ahonnan nyugdíjba ment.

Az én ismerősi körömben két példát láttam.

Az egyik nő (48 éves) 42 évesen kezdett blogolni a süteményeiről. Közben egy bankban dolgozott ügyintézőként. Egyre ügyesebb lett a sütésben, egyre népszerűbb, olyannyira, hogy tavaly megnyitotta a SAJÁT cukrászdáját. Erre vágyott már jóideje, és végre megvalósította, boldogabb, mint valaha.

A másik példám egy férfi, ő már 50. Ő a kőműves munkát hagyta ott (érthető okokból) 38-39 évesen, és egy kovácsmester mellé szegődött inasnak, kb 2 év alatt kitanulta a késkészítés minden csínját-bínját, ma már féléves várólista van a késeire.

2021. máj. 31. 14:36
 43/141 anonim ***** válasza:
47%

Például ők meg a számunkra sikeresnek, menőnek tűnő szakmát hagyták faképnél:

[link]

2021. máj. 31. 14:41
 44/141 A kérdező kommentje:

39: nem talált. Azt, hogy elrontottam, arra értettem, hogy nem fizet jól. Sajnos későn jöttem rá, hogy az életben csak az számít, mennyi pénzed van.

Ez nem kishitűség meg pesszimizmus, hanem pont, hogy reálisan látom az életemet, illetve azt, hogy menthetetlen.

40: milyen minimális munkáról beszélsz te szerencsétlen??? Szerinted 5 és fél év felsőoktatásban töltött év az mjnimális munka?

Kifizetődött? Nem, mert rosszil döntöttem, mindkétszer. Érdekes módon csoporttársaimnak bejött - akkor szerinted ezt én okoztam vagy a kibeba.szott élet intézi, ki legyen és ki ne legyen sikeres?

Te sem a valóságban élsz, apu+anyu gondolom megvette 18 éves szülinapodra a luxuslakást meg a presztízs autót. Így könnyű okoskodni. Amúgy meg ne fárassz, nem vagyok kíváncsi a kamusztoridra, amiben leírod, hogy így, meg úgy küzdöttél...

2021. jún. 1. 01:00
 45/141 A kérdező kommentje:

42: na a másik álomvilágban élő.

A példádnál maradva: szerinted hányan csinálnak süteményes blogot? És hányan tudnak saját cukrászdát nyitni? Max 5%-uk? A maradék? Szenved egész életében, mert azok közé csöppentek, akik soha nem lesznek boldogok.

Az ismerősöd is valószínűleg szidja a fejét, amiért nem váltott hamarabb, nem kezdte el időben. Hát ez aztán tényleg sokkal jobb, mint az én helyzetem...

A másik példád meg még rosszabb, mint az előző. 100-ból hányan élnek meg mondjuk késkészítésből? 2-en, 3-an? A többi csak szív, ismét ott járunk, hogy a sikert a szerencse határozza meg.

Épp ezért felesleges egy idő után, egy bizonyos kor után elkezdeni, hiszen nem te uralod a sorsod. Az élet nagyon hamar véget ér, csak sokan nem veszik észre...

2021. jún. 1. 01:06
 46/141 A kérdező kommentje:

43: de kegyetlen ostoba vagy! Hogy hozhattad ezt a példát fel?

A gazdagok nyilván azt csinálnak amit akarnak! Látod, a pasas hozott egy jó döntést, ami miatt összehozott 100 milliókat és azt csinál amit akar! Miért? Mert még a 20-as éveiben egy jó útra lépett, nem hibázott azzal, hogy mást kezdett el.

Istenem, hülyébbnél hülyébb példákot olvasok.

2021. jún. 1. 01:09
 47/141 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem engedjük el a fiatalember kezét! Beindította a kifogás generátort és semmi szín alatt nem hajlandó leállítani. Előre eldöntötte, hogy sz.. minden és b..... meg mindenki. Csak sajnáltatni magát jött ide, mindenféle megoldást, segítséget elutasít. Tökéletesen megérdemli a sorsát (ami amúgy még mindig ezerszer sokkal jobb, mint a világ lakosságának 90%-é tekintettel arra, hogy Európába született nem valami putri országba. Csak szereti az áldozat szerepet).Még egy szakembernek is feladná a leckét.

Akinek meg fáj, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé. De amúgy kár belé a szó: Okos emberrel szemben nehéz vitát nyerni, a hülyével szemben meg lehetetlen.

2021. jún. 1. 15:46
 48/141 anonim ***** válasza:
80%
Ezek nem kifogások. Élettapasztalat. ;(
2021. jún. 1. 22:27
 49/141 anonim ***** válasza:
85%

Hahaha.

Most visszaemlékszem arra a két évre, mikor elköltöztem: nem volt pénzem saját házra, albérletet meg nem akartam evekig a levegőbe fizetni, ezért építkezésbe kezdtem. Még munkásokra se futotta semmiből, ezért saját két kezemmel dobtam össze az első lakásom.

Egy fuvarozó cégnél vállaltam munkát, csakis azért, hogy építkezéshez szükséges anyagokat, vagy a telken keletkező hulladekot feketén el tudjam szállítani magamnak.

Erre a kérdező tipik általánosítások közepette ideböfögi, hogy "biztos anyádék rakták alád a házat meg a luxusautót, így könnyű.

Istenem, Kérdező.. inkább maradnál csendben.

2021. jún. 2. 05:55
 50/141 A kérdező kommentje:

49: szóval "feketén", a munkád jellegét kihasználva, "megoldjukokosba" jelleggel csináltad.

Ja, hát az sokkal jobb.

Arról nem is beszélve, hogy az ismét szerencse kérdése, hogy a munkahelyeden ezt eltűrték...

Rossz példa volt.

2021. jún. 2. 06:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!