Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen érzés gyárban dolgozni?

Milyen érzés gyárban dolgozni?

Figyelt kérdés
Megalázó nagyon?

2021. máj. 21. 22:11
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy engem egy adott feladatra vettek fel, 1 hónap után pedig már egyre több feladatkört kellett teljesítenem, emellett soha nem volt olyan, hogy állandó műszakba jártam (tehát reggel-délután-éjszaka), hanem folyamatosan megkavarták, ez volt végig az első kb. másfél évben. Most 2 éve ebből a szempontból normalizálódott a helyzet, de a fizetés ettől függetlenül szar, nem érem el a nettó 200-at csak 1 hétvégével, 5 év alatt 30 ezret emeltek.
2021. máj. 21. 22:25
 12/25 anonim ***** válasza:
96%
Az eladó szakma...
2021. máj. 21. 22:30
 13/25 anonim ***** válasza:
96%

"A munka nemesít."

Inkább dolgozz gyárban, mint hogy csövezz valakinél és segélyen élj.

Na az megalázó.

Sose ciki, ha valaki dolgozik.

2021. máj. 21. 22:37
 14/25 anonim ***** válasza:
95%
Milyen gyár, milyen iparág? Privatban is beszélhetünk.
2021. máj. 21. 22:44
 15/25 anonim ***** válasza:
98%

Valóban függ magától a gyártól is a dolog, hogy, hogy érzi magát ott az ember. Mielőtt megállapodtam volna a jelenlegi munkahelyemen, azelőtt én is dolgoztam többfajta gyárban, üzemben is. Volt, ahol borzasztóan szenvedtem, mert a kollégákkal se jöttem ki túl jól és a munkát is gyűlöltem, volt ahol pedig bár nem volt a szívem csücske a munka, de olyan jó kis csapattal dolgoztam együtt, hogy egész jó hangulatban teltek el a napok.

Ma már továbbálltam, és úgy gondolok vissza ezekre a periódusaimra, hogy örülök, hogy ezeket is megéltem, nagyon sok tapasztalatot és pozitív-negatív élményt egyaránt kaptam tőlük, de eszem ágában se lenne visszamenni semmilyen gyárba. Csak maximum ha már tényleg minden kötél szakad.

27/F

2021. máj. 21. 23:10
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Én 17 évesen dolgoztam 4 napig egy fagyigyárban. Tovább nem voltam hajlandó, különben felkötöm magam.

Megalázó volt nekem, mert c típusú állampolgárokkal kellett együtt dolgoznom, de én extra rasszista vagyok (nem részletezem, mert úgy vágnak ki az oldalról, mint a huzat). De amúgy egy felesleges életformának éreztem magam, mert amit én csináltam, azt +1 robot megcsinálta volna. 1 óra munka az 30 órának tűnt. A legkönnyebb feladatot kaptam, mindenki irigykedett ott, hogy az új fiú megkapta a pálcikagépet. Én a békásra voltam irigy, mert az legalább mindig máshova ment, az legalább változatos volt, meg a gyárból is kimehetett, de nem kaptam meg...

2021. máj. 21. 23:19
 17/25 anonim ***** válasza:
98%
Figyelj, ha ennyire nem szeret a munkahelyedet, akkor válts. Nem a gyári meló a rossz, hanem az a konkrét hely, ahol te dolgozol. Kezdj el nézegetni más munkalehetőségeket, és menj el valahova máshová. Amíg viszont nincs másik munka, addig maradj itt, mert ez legalább egy biztos bevétel.
2021. máj. 21. 23:46
 18/25 anonim ***** válasza:
97%
Én a szegedi gyufagyárban dolgoztam a 2000-es évek első felében 19-től 22 éves koromig. Maga a munka nem lett volna olyan rossz, lightos szalag melletti meló. De öregekkel kerültem össze, rajtam kívül a többség a negyvenes-ötvenes éveiben járt. És ebből kifolyólag gyerekként kezeltek, úgy voltak vele, hogy majd mindig én csinálom a munka nehéz részét, amíg ők lazsálnak, én addig is dolgozom szépen, mert fiatal vagyok, nem lehetek fáradt. És mivel egy idő után lázadtam ezellen, ebből voltak a konfliktusok. Az a baj, hogy az öregek csak a maguk mércéjében tudnak gondolkodni, régen kiesett már nekik az az idő, amikor ők voltak fiatal kezdők. Vagy ha mégsem, akkor úgy vannak vele, hogy ha őket akkor szívatták, akkor most szívjon ez a mostani fiatal dolgozó is, utólag így akarják kompenzálni a saját kezdőkori megaláztatásaikat. A legjobb, ha fiatalként olyan helyre kerülsz, ahol veled hasonló korúak vannak, max. 5 év az eltérés felfele irányba.
2021. máj. 22. 08:12
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem megalázó, de nem jó. Ha újra kezdeném, nem mennék gyárba. Műszaki végzettségem van, tehát nem szalagmunkás vagyok, de inkább kisebb cégnél, vagy valami szolgáltatási területen kellett volna dolgoznom.

Mivel gyárról van szó, termelés van és a darabszám nagy úr. Sok stresszes helyzetet teremt, állandó a feszültség ez miatt. A normának meg kell lenni. Nincs lazítás soha. A vezetők kiszámolják a mozdulataidat másodpercre, akkor mész szünetre amikor mondják. Ezeket is vedd figyelembe.

2021. máj. 22. 08:16
 20/25 anonim ***** válasza:
94%

Borzasztó volt, 3 hónapig tűrtem, majd a próvaidőm lejárta előtt felmondtam. Nálunk nagyon is megalázó volt, a koreai vezetők idiótábbnál idiótább dolgokkal álltak elő, olyanokkal, amik mögött semmi logika nem volt, és másnap újracsináltatták, de azért csináld meg... Volt, hogy 1 hónapon keresztül minden egyes nap színes ragasztószalag csíkokat ragasztgattunk a padlóra, majd másnap felszedették, mert fél centivel túllógott, vagy 1 mm fel volt jőve... Nem túlzok, tényleg ezekbe kötöttek bele, és egy hónapon keresztül ezt csináltuk... Vagy amikor a 12 órás munkaidőből 8 azzal telt, hogy megfelelő eszközök nélkül kellett felkaparnunk a padlóról egy ezer éve odaszáradt ragasztós valamit. 40 perc volt az ebédidő, de 1,3 km-re volt a mi részlegünktől az ebédlő, lehetetlen volt oda-vissza megjárni, kivárni a sort, és még enni is ennyi idő alatt. De persze az öltözőben is tilos volt enni, fegyelmi járt érte. Egy rohadt automatás kávé elfogyasztása 20 perc volt, az is a világ végén volt és azt sem ihattad meg ott helyben.

A közvetlen munkatársaim nagyrészt, 1-2 kivétellel normálisak voltak, meg a műszakvezetőim is, a pénz is jó volt, de soha többet nem mennék vissza, úgy bántak ott az emberekkel, mint a robotokkal. Meg a 4 műszak a bioritmusomat is szétcseszte.

Az utolsó hónapomban már minden munkanapomból legalább 4 órát végigsírtam, úgy lógtam ki a wc-be sírni, és nyugtatókat szedtem, nagyon rossz volt.

2021. máj. 22. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!