Milyen érzés dolgozni?
"Most végeztem az egyetemen januárban"
Ez a mondat értelmetlen. Október van.
El fogsz tunyulni és lepukkansz. Ez a véleményem.
Akkor is, ha van pénzed, akkor is szellemileg leépülsz.
Meg kell keresni az okot: nem tetszik, amit tanultál? valami mást akarsz csinálni? lehet kitanulni egy mesterséget- és lehet, hogy azt boldogan csinálnád.
'Ez a mondat értelmetlen.'
Jó, úgy értettem idén.
'nem tetszik, amit tanultál?'
Olvasd el amit írtam.
'lehet kitanulni egy mesterséget'
Szintén, olvasd el mit írtam. Segítek.
'Most végeztem az egyetemen januárban'
Tehát már kitanultam egy mesterséget.
Ügyes vagy a válaszaiddal.
És fölényes.
Valami gond azért van, mert nem csinálsz semmit csak pihensz. Rossz hírem van: Nem tanultál ki egy mesterséget.
Elvégeztél egy műszaki kart - az nem ugyanaz.
Akkor röviden a kérdésekre, sorban a négyre:
1.Dolgozni jó, ha szereti az ember, amit csinál.
2.Ez az én véleményem a többiek majd elmondják a magukét.
3. Nekem nem volt ilyen időszakom.
4. Szerintem nem és nagy a baj.
Viszontlátásra!
Milyen érzés dolgozni?
Jó a társaság, szeretem a munkámat, hasznos dolgot csinálom, érzem, hogy számítok és a legjobb benne, hogy ezt még fizetéssel és elismeréssel honorálják. Nem egész nap a f..szomat lógatom.
Btw. milyen mérnök vagy? Szerintem ezt már elég nehéz lesz kimagyarázni állásinterjúkon, hogy te miért lógattad otthon a töködet egy évig. Most szedd össze magad, mert még kicsit sz..rakodsz és hiába a gondolom büfémérnöki diplomád, mehetsz közmunkásnak ha anyukáék nem akarnak tovább eltartani/feldobják a pacskert.
Ideig-óráig normális lenne maga az érzés, viszont ezzel csak magad alatt vágod a fát.
Önéletrajzzal kitörölheted ha nincs megfelelő gyakorlatod, tapasztalatod. Ahhoz meg ledolgozott hónapok, évek kellenek. És minél tovább húzod, annál kínosabbá válik a kérdés, hogy mit is csináltál az elmúlt fél-egy évben.
Ugyanez lesz a csajozással, 1 éjszakás kalandoknál nem számít, de egy hosszabb kapcsolatban azért jönnek majd a kérdések, hogy miért nincs pénzed, miért otthon laksz, miért lógsz egész nap.
Ráadásul az hogy "mérnöki diploma" semmit nem mond, egyáltalán nem garancia arra, hogy téged vesznek fel és nem mást. Főleg hogy sok mérnöki szakon így is erősen túlképzés van.
És abban is van igazság, hogy minél inkább ellustulsz, annál kevésbé akarsz majd később dolgozni.
Amúgy a munka érzése hasonló mint 00:05-nek, mintha csak én írtam volna.
Szintén jó társaság, szeretem amit csinálok, érzem hogy van benne fejlődési lehetőség, és tényleg az a legjobb, mikor látod hogy számítanak rád, szükség van a tudásodra, szorgalmadra egy hasznos dologban.
A fizetéssel meg kifejezetten új utak nyíltak meg előttem, sok dolgot megvehetek amit akarok, nem kell garasoskodnom, nem kell a szüleim nyakán lógni, nem kell tőlük kunyerálni a pénzt. Az önállóság érzése fontos számomra.
Milyen dolgozni?
Ha olyat csinálsz, amit nem szeretsz, akkor sz@r. fizetés se motiváló. diplomásként kapsz 400-500eurót idehaza.. már az átlag fölött vagy. Viszont ezzel utak nem nyílnak meg! Nem diplomásként meg örülsz ha 300eurót megkapsz. Abból életet fenntartani nem lehet! Tudom, hogy ennyiből élnek sokan, de én nem nevezem életnek azt, hogy hónapról hónapra élnek, és ha nincs fizetés, megszűnik a munkahely, elküldik őket, akkor a csőd közelébe jutnak és kaparni, meg nyalni kell másnak, hogy adjon munkát..
Diplomásként könnyebb?
Kizártnak tartom. diploma csak egy papír. Láttam mád informatikust, akinek meg volt a diplomája, de gondot okozott neki egy windows telepítés, vagy egy router beállítás. Kitörölheti a diplomáját.
Nekem az elmúlt 8 évben kb 9 munkahelyem volt. Voltam gépsor mellett és intézem teljes belföldi árubeszerzést, kezeltem 90 milliós árukészletet. Havi sziten 2-8 millió értékben adtam le
#8 as vagyok, csak mellékattintottam.
adtam le megrendelést (miután a főnökség rábólintott)
Össze munkámat szerettem, el tudtam végezni végzettség nélkül is. soknál én jöttem rá magamtól, hogy mit, hogyan merre, józan paraszti eszemmel. Szerettem is csinálni, de 3 hónap után, miután a feladatok rutinszerűvé váltak, elegem lett. nem volt motivációm, nem láttam a miértjét. Olyan gondolatok voltak a fejemben, hogy miért törjem magam, úgyse keresek többet. hiába találok olcsóbb beszállítót, én nem fogok többet keresni.
Megjegyzem életemben NEM kerestem még havi 110e nél többet. Ez meg ne is haragudj, de egy ló**asz fizetés! Ebből nekem nem lesz jó autóm (fiatal autó, mondjuk 10 évnél fiatalabb), nem lesz saját házam/lakásom. Esélyem sincs rá, még úgy se, hogy alig költök magamra. 8 év alatt összespóroltam 1,5 millát, meg kb 1 milla van egy 21 éves autóba, pár háztartási cikkben (tv, számítógép, 3d nyomtató)
És?? Szülőkkel élek 28 évesen is.. havi szinten így is elmegy 50e-em minimum 30at hazaadok a számlákra, 20at beletankolok az autóba.. a 110e ből marad 60e-em.
Lekötésre kevés, tanuláshoz kevés, befektetéshez kevés, vállalkozáshoz kevés, egyedüli élethez kibebszott kevés. Ha csak azt veszem, hogy szoba rezsivel 60e, 20as autóba, 30at elkajálok.. az pont 110e. Magyarán oda jutottam amit írtam, hogy azért dolgozok hónapról hónapra, hogy dolgozhassak! Ez minden csak NEM élet!
És akkor még azt se mondhatom el magamról, hogy szeretem azt amit csinálok.
Nekem most van egy ilyen korszakom, hogy felesleges dolgozni. semmi értelme nincs. A keresetedet felemészti az életed. ENNYI, pont!
Tudom jönnek az okosok, hogy gyári betanított munkával 150e-e is meg lehet keresni. És, kérdem én, hogy azzal a +40e rel előrébb leszel? be tudod fektetni? NEM. Tudsz belőle bármit is kezdeni? NEM!
Még azt is megjegyezném, hogy én nem vagyok diplomás, 2 szakmával rendelkezem, amikben soha nem tudtam elhelyezkedni, hiába van/volt beállítva hiányszakmának!
"Ha olyat csinálsz, amit nem szeretsz, akkor sz@r. fizetés se motiváló. diplomásként kapsz 400-500eurót idehaza.. már az átlag fölött vagy."
Ezzel inkább az átlag feléhez közelítesz.
"Kizártnak tartom. diploma csak egy papír. Láttam mád informatikust, akinek meg volt a diplomája, de gondot okozott neki egy windows telepítés, vagy egy router beállítás. Kitörölheti a diplomáját. "
Az "informatikus" egy baromi tág fogalom. Informatikus a programozó is, aki nagyon jó szakember lehet anélkül is, hogy Windowst telepítgetne, vagy routert állítana be. Informatikus egy tesztelő is, neki sem kell ilyenekről tudnia. Informatikus egy architekt is, ő sem foglalkozik ezzel. Informatikus egy üzemeltetést támogató szakember, ő sem csinál ilyeneket. Aki Windowst telepítget és valószínűleg fog routert is állítgatni, azt úgy hívják, hogy rendszergazda.
Egyébként kapaszkodj meg: nem fog SENKINEK ez csettintésre menni, a routerek gyártónként és típusonként eltérnek, nem hiszem, hogy van olyan ember aki fejből ismeri az összes modellt.
"Össze munkámat szerettem, el tudtam végezni végzettség nélkül is. soknál én jöttem rá magamtól, hogy mit, hogyan merre, józan paraszti eszemmel."
Talán itt lehet a probléma. Az olyan munkákat, amiket bármiféle szakirányú előzetes tudás nélkül, pusztán pár hónap alatt be tudsz gyakorolni, úgy hívják, hogy betanított munka. Az előbb említett informatikusoknál ez úgy ahogy van nem lehetséges, de nem is kell ilyen messzire menni, kőműves sem leszel pár hónap után.
"Megjegyzem életemben NEM kerestem még havi 110e nél többet."
Na akkor lehet, hogy tényleg elkélne valami végzettség, nem? Egyetem mellett, diákként részmunkaidőben többet kerestem ennél havonta.
"Tudom jönnek az okosok, hogy gyári betanított munkával 150e-e is meg lehet keresni. És, kérdem én, hogy azzal a +40e rel előrébb leszel? be tudod fektetni? NEM. Tudsz belőle bármit is kezdeni? NEM! "
Előrébb leszel, nem halsz éhen.
"Még azt is megjegyezném, hogy én nem vagyok diplomás, 2 szakmával rendelkezem, amikben soha nem tudtam elhelyezkedni, hiába van/volt beállítva hiányszakmának!"
És mik ezek a hiányszakmák?
"És?? Szülőkkel élek 28 évesen is.. havi szinten így is elmegy 50e-em minimum 30at hazaadok a számlákra, 20at beletankolok az autóba.. a 110e ből marad 60e-em. "
Tényleg nem akarok ebbe belepofázni, mert nem szórod eszeveszettül a pénzt, de minek neked feltétlenül autó? Rengeteg kortársad erre szórja ki a legtöbb pénzt feleslegesen. Ha nem oldható meg normálisan tömegközlekedéssel a napi rutinod, akkor oké, csak kérdem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!