Szerintetek ki fognak rúgni emiatt?
Hosszú sztori, de igyekszem röviden összefoglalni.
Kárpátaljai magyar vagyok (minden felmenőm magyar, egyik ágon a 17. század elejéig visszavezetve).
Online dolgozom egy magyar cégnek. Kollégákkal munka után szoktunk chatelni, tegnap viszont azt kérdezték minden ukrán Fidesz szavazó? Amire azt válaszoltam, hogy az ukránok nem szavazhatnak, csak a magyarok és nem, nem mindenki Fideszes.
Emiatt nekem álltak, hogy nem vagyunk magyarok. Ilyen buta kérdésekkel támadtak az anyaországi kollégák, hogy "hol születtem?" Válaszoltam:Nyíregyházán. Ez nem jött be, jöttek a születéssel szerzett állampolgárságommal, hogy bizonyítsák, hogy ukrán származású vagyok.
Aztán az egyik fő szószóló (egyébként roma) kolléga a következőt mondta: attól, hogy ő elmegy Németo.-ba dolgozni és megtanul németül, szerintem német lesz?
Amire a következőt írtam - és emiatt akarnak kirugatni:
" A két helyzet különbözik. Én nem megtanultam, hanem az anyanyelvem. A hasonlat így lenne helyes: Ha te Sopronban élsz és elfoglalja Ausztria, akkor te osztrák/német származású leszel varázsütésre?
Szóval a kérdésedre a válasz, nem, attól, hogy megtanulsz németül, még cigány maradsz, ahogy mi is magyarok maradtunk, mert a származás nem változik a határok változtatásával".
Szóval most nem csak a roma, hanem a magyar kollégák is rasszistának tartanak és bepanaszoltak a főnöknél, akivel holnap lesz beszédem.
Elég igazságtalannal érzem, el is fogom mondani, hogy ők engem magyar léttemre leukránoztak, én pedig egy egyébként valóban cigány kollégára mondtam azt, hogy cigány - egyébként semmi bajom a cigányokkal, a sógorom is az.
Szerintetek kifognak rúgni, amiatt, hogy kijátszották ellenem a rasszista kártyát?
Neked volt igazad, kérdező.
De azért majd írd már meg, hogy mi volt. Kiváncsi lettem.
Nem rúgtak ki, de legközelebb ha "rasszista leszek" nem lesz kegyelem.
Köszi a válaszokat. Nem beszélgetek velük már inkább, trianont meg hiába magyaráznám, sötétek.
Mindenesetre nézek más melót, ha akad jobb akkor váltok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!