Online meeting esetén problémázhat a főnök azon hogy home officeban levő anyuka otthagyja a meetinget mert a kisgyereke sír bepisilt stb?
Hát nem is értem mit várna a főnök. Anyuka feláll és otthagyja az értekezletet mert a másik szobában bömböl a gyerek. Mit vár hogy becsukja az ajtót és hagyja bömbölni? Vagy azt hiszi a gyerek egy gép amin van egy on/off kapcsoló???
Hát jó hogy a gyerek az első. Mit tegyen vele zárja a pincébe mert a nagyméltóságú főnök úr épp beszélni méltóztatik?
nem értem, de komolyan nem! mi lenne az elvárás?
Mert anyuka maga mellé veheti a gyereket az ölébe értekezlet alatt is, na de abból minden ,lesz csak tárgyalás nem.... akkor a gyerek a kamerába üvölt. AZ jobb?
A Home Office az ugyanúgy munka, amikor Te a szüneteket leszámítva elérhető kell hogy legyél,ami nem azzal egyenlő, hogy online vagy a gépen meg a rendszerben, hanem,hogy ülsz a gép előtt és dolgozol, az pedig magától értetődő, hogy, ahogy élőben sem, így online meetingeknél sem megy ki szünetre az ember egy meetingről.
Ugyanúgy ahogy az Anyuka nem viszi be a gyereket a munkahelyére, hanem megoldja a gyerekfelügyeletét, ugyanúgy meg kell oldani a gyerek felügyeletét akkor, ha az ember otthonról dolgozik.
Nem csak az okoz gondot, hogy Rád kell várni a meetingen, hanem mivel a gyerek igényei miatt nem tudsz végig ülni egy meetinget így valószínűleg a munkára sem tudsz 100%-ban koncentrálni, a munkát sem tudod hatékonyan ellátni, esetleg nem tudsz olyan mennyiséget elvégezni munkában, mint a kollégák, ami pedig még igazságtalan is.
El kell dönteni, hogy fogadsz dadust a gyerek mellé és dolgozol vagy Te maradsz vele és nem dolgozol.
"vagy Te maradsz vele és nem dolgozol."
Hamarosan el lesz ez is döntve mert feb 15-20-tól vége a homenak és én személyesbe vissza nem megyek, ezt már közöltem így akkor ez rövidre is zárható.
Vagy maradok homeban vagy agyő.
"a munkára sem tudsz 100%-ban koncentrálni,"
Na mert az a kollega aki állóképet ad magáról a meetingen és mikrofonja off, az biztos 100%ban ott van mi?
Szerintem nincs igaza a főnöknek.
Nincs gyerekem, de ha lenne és meeting közben sírni kezdene, elnézést kérnék a főnöktől, kérnék pár perc türelmet, amíg megnyugtatom és megpróbálom megértetni vele, hogy fontos dolga van anyunak...
Mit tudsz mást csinálni?
Gondolom nem órákig a gyerekkel foglalkozott a kérdező sem...
Szerintem gyerek mellett is lehet home officeolni. A munkaadónak pedig tisztában kell lennie azzal, hogy akinek gyereke van és otthonról dolgozik, az ezzel jár!!
"hogy akinek gyereke van és otthonról dolgozik, az ezzel jár!!"ú
Pláne úgy hogy jogszerűtlenül megy az egész mert én még szülés utánin vagyok... így se home se nem home nem lehetne.
Ennyit a "nagy" főnökről és a kis csaló kuplerájáról.
Mindegy, feb közepén ennek vége.
Én személyesen be nem megyek, home nem lesz így akkor szevasz.
Na pont emiatt kapok agyf@szt, amikor kisgyerekes anyukák úgy keresnek home office állást, hogy azt hiszik, majd simán eldolgozgatnak, amíg otthon van a gyerek. Pedig ez lehetetlen.
Tudom, miről beszélek, nekem is van két gyerekem, dolgoztam is mellőlük otthon - alvásidőben... Nem 8-16-ig, képtelenség lett volna.
Már iskolások, és még most is képtelenség volt a márciusi home office/digitális oktatás kombót normálisan összeegyeztetni, pedig már rég nem sírnak, meg nem pisilnek be. De normálisan, hatékonyan dolgozni egy tízéves mellől is nagyon nehéz, egy bölcsis korúval pedig konkrétan lehetetlen.
Érdekesség: nem tudom, a covid most változtatott-e ezen valamit, de úgy tudom, Angliában nem is engedélyezik a home office-t akkor, ha nem felügyel valaki az otthon lévő gyerekre. Pont emiatt. Mert a munkahely akkor sem bölcsőde, ha a lakásodban van.
"úgy keresnek home office állást, "
Ember. A kisgyerekes anyuka NEM HOME OFFICE_os állást keresett! A kisgyerekes anyuka szülés előtt úgy ment el innen, hogy azt se tudta hogy ilyen hogy otthonról munka létezik. Csak aztán tudod történt egy apróság amit Covid-nak hívnak és kisgyerekes anyuka tetszik nem tetszik home -ba jött vissza.
Nem a saját döntés volt a home.
Továvbbi hozzászólások?
#14 Örülök, hogy ezt így leírtad.
A home office-nak ez a legnagyobb hátránya, ha családos vagy. Akarva-akaratlanul a gyerekek dorbézolnak körülötted és nem csak a meetingek alatt.
A felettesnek tisztában kellett volna lennie ezzel és döntenie, hogy alkalmazza-e az illetőt.
És akkor haljon éhen, ha mondjuk teljesen egyedül neveli a gyereket?
Miből eteti, ha mellette nem dolgozhat? Kire bízza, meg miből fizesse a bébiszittert? Ezért nem mernek az emberek lassan már gyereket vállalni...
A munkáltató meg ki is használja.
Szerintem egy olyan munkát igenis simán el lehet végezni, ami nem jár nagy felelősséggel (pl adminisztrálás), és otthon van a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!