Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért csodálkoznak sokan...

Miért csodálkoznak sokan azon, hogy az emberek lenézik a szakmunkásokat?

Figyelt kérdés

Senki ne vegye magára, de a személyes tapasztalataim alapján a szakmunkások javarésze tényleg buta és értetlen.

Jelenleg egy olyan cégnél dolgozom, ahol szakmunkásokat foglalkoztatunk, Magyarországon és külföldön egyaránt, valami borzasztó, hogy mennyit kell velük küzdeni...egyszerűen hülyék, alapvető dolgokat nem tudnak magukról, hogy van rendezve a TB-jük, mire van kiváltva a NÜJ-számuk, munkavégzéshez szükséges papírokat nem bírnak aláírni, ha nem jelölöm be egyenként, mit hol kell a aláírni, tízszer visszakérdeznek, felhívnak a hivatalból, hogy beszéljek már én az ügyintézővel, mert ők nem tudják, mit kell mondani...agyrém az egész. Mintha ötévesek lennének.

Az építkezésünkkor ugyanezt tapasztaltam, oké, hogy tudnak burkolni meg tetőt ácsolni, de itt meg is áll a tudomány, folyamatos küzdelem volt, hogy felkerüljön valami az enaplóba, mert ők "nem tudják kezelni", mindent szétszemeteltek, ott hagyták a kajamaradékokat, még a munkát is tök ordenáré módon csinálták sokszor és már a beszédükből sütött a butaság...

Tisztelet a kivételnek, természetesen, van egy-két értelmesebb szakmunkás is, de tapasztalataim alapján 99%-uk buta, mint a tök...

És akkor megy a szöveg, hogy lenézik a szakmunkásokat, pedig ők aztán háromszor annyit keresnek, mint az "aktatologatók"... ja, csak az aktatologatók meg háromszor olyan értelmesek...

2020. dec. 16. 09:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%

Akkor te rossz szakmunkásokkal találkoztál. Aki meg buta és nem ért a dolgokhoz annyira, azt nem alkalmazzák, max segédmunkásként. Ha a legolcsóbb munkások kellenek, azok ilyenek.

Mi egyébként egy buta emberrel sem találkoztunk, az asztalosunkkal például többször a kávézóban beszéltünk és minden alkalommal elegánsan jelent meg, nem a hétköznapi városi viseletben. Ő ajánlott a konyhai csempézéshez és járólapozáshoz is embert, mindketten olyan rendet hagytak maguk után, mintha nem is történt volna ott semmi.

2020. dec. 16. 10:49
 12/19 anonim ***** válasza:
95%
A segédmunkásokkal kevered a szakmunkást. Ahhoz hogy elkészítsen a szakmunkás bármit kifogástalan minőségben kell intelligencia, jó feladat megoldó képesség és gyakorlati tudás. Buta szakmunkás éhen halna rövid időn belül. Az IQ nem attól függ hogy kinek milyen végzettsége van.
2020. dec. 16. 13:50
 13/19 anonim ***** válasza:
95%

Nah . Kedves kérdező . Most miattad kellemetlenül érzem magam :( " NüJ " szám ? Eddig nem is hallottam ilyenről . :D Amúgy szerintem ez kicsit igazságtalan . Elvégre neked ez a munkád . Intézed a papirokat + e napló stb.. Gratulálok .

Nyílván egy 50 éves kőműves szakembertől nem is várhatja el az ember hogy tisztában legyen az elektronikus napló és társaival :D

Fogadni mernék , te sem tudsz " alap " dolgokat ;) Még sem lincsel meg senki érte .

24F / szakmunkás

2020. dec. 16. 17:05
 14/19 Sunshinedoll ***** válasza:
75%

Az, hogy valaki buta (nagyon sok szakmunkás egyáltalán nem az) még nem indok arra, hogy lenézzük vagy becsméreljük. Minden ember más, szükség van szakmunkásokra, értékes munkát végeznek és az alapvető emberi méltóságot nem diplomával meg IQ-val érdemli ki az ember.

Aki ezt másképp gondolja, az egy elitista köcsög.

2020. dec. 16. 19:53
 15/19 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező én első mondatod után leszűrtem azt h te nagyon buta és értetlen vagy.

Pedig nem vagyok szakmunkás hanem diplomás.

Nem magyarázkodok el sem olvason a többi magyarázatod, egy mondatban bőven bemutatkoztál h nem érdemes.

Szia

2020. dec. 17. 07:45
 16/19 anonim ***** válasza:
71%

Lehet nem ert a papirmunkahoz de szepen burkol, fest, sbt es ezert kapja a fizeteset.

Te meg lehet nagyon jol ertesz az ilyen ugyintezeshez de nem tudod a csavar mereteket.

Nagymamam a 8 osztalyt sem vegezte el, nem tudja terkepen megmutatni hol van amerika. Viszont tudja hogy mikor kell elvetni a krumplit, tokot, zoldsegeket es fejbol tud egy rakas receptet.

Mindenki masban jo.

2020. dec. 17. 11:20
 17/19 anonim ***** válasza:
46%
Építőiparban nem bölcsészek dolgoznak, apám mondta régen amikor kitaláltam hogy villanyszerelő szeretnék lenni :) Végül az lettem. Vannak érdekes karakterek az biztos, de ugyanennyi értelmes ember is (tapasztalat) pl épületgépészek és gyengeáramú villanyszerelők a legnormálisabbak.
2020. dec. 18. 07:03
 18/19 anonim ***** válasza:
35%

hát nem sok értelmes választ kaptál, kérdező:D de ez itt megszokott. néhány válaszoló még az 'általánosítás' fogalmával sincs tisztában (vagy nem megy neki a szövegértés), de azért beszól a kérdezőnek, lol.

"Az építkezésünkkor ugyanezt tapasztaltam, oké, hogy tudnak burkolni meg tetőt ácsolni, de itt meg is áll a tudomány,"

nekem ugyanez a tapasztalatom.

mindenhol azt hallom, hogy ne nézd a szakmunkásokat (a normálisakat mondjuk nem is nézem le), de összesen 1 olyan szakmunkással találkoztam, aki értelmesebb volt.

az ablakainkat festett, papám régi ismerőse volt.

az összes többi a szűk szakterületén kívül mindenhez h-lye volt. de olyan szinten, h amikor kijött egy szerelő az irodánkhoz, olyan konteókat adott elő, azt hittem, elzavarom a fenébe.

anno volt alkalmi munkám államvizsga után nem sokkal, ahol rakodó voltam, sofőröknek segítettem.

az összes, akivel beszéltem, CSAK vezetni tudott, és ennyi. se nyelvtudás, informatika szintén 0, a politikát, világban zajló dolgokat nem értették.

"ja, csak az aktatologatók meg háromszor olyan értelmesek..."

persze, de a birka magyaroktól ne várd, h felfogják ezt :D

nézd, nekem van "büfészakos" diplomám is. az évfolyamtársaim többsége felsőfokon beszélt angolul, értett az informatikához, és vagy biztos állása volt (volt pl. hangmérnök is), ergo 10x értelmes volt bármelyik szakmunkásnál.

mégis az elhízott, szakbarbár proli munkások meg vannak róla győződve, h ők legalább annyira értelmesek, mint ők.

"mindent szétszemeteltek, ott hagyták a kajamaradékokat"

mérnök kolléganőm pár hete telefonált rá az egyik villanyszerelőnkre, hogy húzzon szépen vissza a házhoz, ahol szerelt, és szedje össze a szemetet, mert tulaj panaszkodott.

egy egyszerű táblázat kitöltése is óriási gondot okoz nekik.

2021. jan. 3. 11:04
 19/19 anonim ***** válasza:
42%

Utolsó szállj már le a magas lóról elég lenéző vagy másokkal szemben. Nem úgy kell megítélni az embereket ki mennyi államvizsgát meg diplomákat tud fitoktatni másoknak.

Én meg ismerek elhízott szakbarbár főiskolai oktatókat meg ügyvédeket, politikusokat akik tele vannak mindenféle papírral de emberileg a legutolsó szakmunkás alatt van.

Azt nézd ki mennyire hasznos vagy inkább káros a társadalomnak. Egy vérgazdag sznob család aki napi több tonna szemetet termel meg a háztartásába benzinzabáló kocsikkal megy WC-re sokkal károsabb mint a villanyszerelő "proli" aki lehet csak ottfelejtette a szemetet.

"az összes, akivel beszéltem, CSAK vezetni tudott, és ennyi."

Aztán te honnan tudod, az ember melóba ment nem pedig a gondolatrendszerét meg a világlátását előadni pont neked aki csak besegitettél de biztos látta rajtad pökhendi kis hülyére nem fogja pazarolni a drága energiáját.

2021. jan. 3. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!