Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elvehetem a borravalót a...

Elvehetem a borravalót a pincerektol, ez esteben?

Figyelt kérdés

Mielott barki is szidni kezdene, olvassa vegig.

Kis ettermet nyitottam 1 honapja. 3 pincerem es 2 szakacsom van. Miota megnyitottunk, minden nap dolgozok, es borravalot nem tettem zsebre.

Kozosen osztjuk az osszeset, a szakacsok es a pincerek kozott.

Nekem nagyon fontos, hogy a profizmus latszon a kiszolgalason, a pincer tudjon ajánlani a vendegnek.

Ehhez elengedhetetlen, hogy ismerje a menut.

Elso honapban nem kerdeztem ki sem az italokat, sem az eteleket, de hangsulyoztam, hogy szeretnem, ha tudnák mit árulunk, mi van a menun es miert van rajta. Ehhez termeszetesen kozosen leultunk, es el is meséltem a Whiskyket, az italokat, elkeszitesi modokat.

1 honap utan kerdeztem, hogy milyen GIN van a menun, es 2 pincernek fogalma sem volt, a harmadik tudta.

Arra gondoltam, hogy buntetesbol, vagy inkabb motivalas celjabol megvonnam a kozosen osszegyujtott borravalot (NEM SAJAT ZSEBRE TENNÉM, erre esetleg otletet adhat akinek van), attol, aki nem tud valaszolni... mert aki nem ismeri a menut, nem ajánlott, kevesebbet beszel a vendeggel, az gondolon kevesebb extrat tesz a vendegekert, amiert penz jarna.

Osszesen 8 féle etelunk van, es kb 20 féle ital, amit meg kell jegyezni.

Nem hiszem, hogy annyira nagy kéres, viszont g.ci fonok sem akarok lenni.

Elore is köszi a valaszokat. :)

2020. dec. 6. 19:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ülj le velük, vázold a helyzetet, és ennek ismeretében alkalmazd a szankciót (már ha akkor is szükség lesz rá).
2020. dec. 6. 20:04
 2/23 anonim ***** válasza:
72%

Ezt nem tartom fairnek.

Már az ügyfelek szempontjából sem; ha én adok borravalót, akkor azt azért adom, hogy a személyzethez kerüljön. Ha tudom, hogy a főnök elveszi, akkor nyilván megtartom magamnak a pénzt, ergo ez majdnem kicsalás kategória.

Beszéld meg velük, ha kell kérdezd ki őket.

2020. dec. 6. 20:09
 3/23 anonim válasza:
78%
Én úgy gondolom, hogy ezt egyelőre ne lépd meg, de közöld velük, hogy neked ez rosszul esett, hogy felkészületlenek, pedig beszéltetek erről. A továbbiakban pedig arányosan lesz szétosztva, ennek tekintetében. Egyébként emberekkel mindig nehéz lesz együtt dolgozni, ezek után lehet igyekezni fognak vagy még rosszabbak lesznek ehhez tényleg ismerni kell az embereid.
2020. dec. 6. 20:10
 4/23 Micimacko67 ***** válasza:
83%

Kérdező, lehet, hogy rosszul tudom, de most az éttermek csak hazhoz szállithatnak vagy elvitelre árulhatnak lassan egy hónapja...

Innentől kezdve nem kerek a sztorid...már bocs!

2020. dec. 6. 20:11
 5/23 A kérdező kommentje:

Tortenelmi Magyarország teruleten van az etterem. :)

A borravaló mindenkepp a szemelyzethez kerül. De aki nem felkeszult, nem kap annyit.

Az sem fair - es ezert gondolkodom ennek q meglepesen - hogy egyik pincer 5 percig beszel a vendeggel, ajanlatokat mond, beszel az etelekrol, es elad X osszegben, a masik meg kiviszi az etlapot, immel-ammal elmond 3 mondatot es ennyi. :)

2020. dec. 6. 20:21
 6/23 anonim ***** válasza:
95%
8 féle ételt nem tudom, miért kellene órákig tukmálni a vendégre. El tudja dönteni, mit kér. Ez nálam már "zaklatás" lenne.
2020. dec. 6. 20:31
 7/23 anonim ***** válasza:
81%
Akkor majd nem mondjak meg mennyit kaptak.
2020. dec. 6. 20:39
 8/23 anonim ***** válasza:
55%

Én az összeset annak adnám aki tudta a menüt. Megmondanám hogy mindig tudás alapján fog oszlani. Ha jövő hónapra mind a három tudja, akkor egyenlően lesz köztük szétosztva, ha megint csak az egyik, akkor ő kapja meg a másik kettőnek a részét is.

A borravaló csak egy plusz a fizetésükön felül. Annak viszont alapnak kell lennie hogy tudják a menüt.

2020. dec. 6. 20:44
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

8as,ezzel csak kellemetlenség lesz köztük. Hülyeség

Amúgy meg úgyis felvan tüntetve hogy miből van raktáron

Én pl utalom ha tukmalni akarnak rám.

Adja oda a lapot, tudok olvasni

2020. dec. 6. 20:49
 10/23 A kérdező kommentje:
Nem a tukmalasrol van szo. De eleg sokat dolgoztunk azon, hogy minden receptunk egyedi es kulonleges legyen. Sikerult is, es ezt a vendegek tudtara kell adni.
2020. dec. 6. 20:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!