Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy 20-as éveiben járó főnök...

Egy 20-as éveiben járó főnök letegezhet egy 60-as nőt, ha az nem adott erre kifejezetten külön engedélyt?

Figyelt kérdés

A nő nagyon rossz néven veszi ezt de szólni nem mer, mert ő egy utolsó irodai kis senki és ha szólna másnap nem kéne bemennie.

De azért nem durva hogy egy huszonéves takony manager letegez egy 60-as nőt engedély nélkül?

Ez bőven az a kategória hogy főnöki viszony ide vagy oda, erre előzetes engedélyt kéne kérnie. De ne tegezze-az anyja lehetne.

2020. okt. 25. 19:02
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
82%

Munkahelyen ez ilyen nagy probléma? Hát mindjárt besz.rok!

A tegezés miért lenne durva? Ha normális hangnemben beszél, akkor engem biztosan nem zavarna. De ha mégis ennyire zavarja, akkor mondja neki szépen, hogy ő jobban szeretné ha magázódnának, mert így szokta meg/így szereti. Már a 21. században élünk.

Kívánom, hogy ennél nagyobb gondja ne legyen a néninek.

2020. okt. 25. 21:24
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen közszférás kivagyi szinten nyilván gáz, versenyszférában többnyire alap a tegeződés ilyen helyzetben. Senki nem sértődik meg rajta. A tiszteletet úgy is meg lehet adni.
2020. okt. 25. 22:26
 23/38 anonim ***** válasza:
76%
Takonynak takony, de a felettese és az illem nem csak a korra tér ki, hanem a hatalmi relációra is...
2020. okt. 25. 22:36
 24/38 anonim ***** válasza:
Enyhén illetlenség.
2020. okt. 25. 22:47
 25/38 A kérdező kommentje:

"de a felettese és az illem nem csak a korra tér ki, hanem a hatalmi relációra is..."

De még a hatalmi reláció sem ad felmentést az EGYOLDALÚSÁGRA ugyebár...

mert az odáig oké hogy a főnök noha ő a férfi felajánlhatja a tegeződést a nőnek (noha alapból csak a nő tehetné ezt meg a ffi felé...) de még a főnök-beosztott viszony esetén sem képzelhető el, hogy a főnök EGYOLDALÚAN kérdés nélkül tegeződést alkalmaz egy 30 évvel idősebb NŐNEK. Mert az NEM ADOTT rá engedélyt. És ez alól még a főnöki billog a szarf****ú homlokán se ad felmentést.

Nemdebár?

De jelezze aki hibát talál a leírtakban?

ez idéig oké

2020. okt. 26. 09:09
 26/38 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, te vagy az a 60-as nő?

Mert nagyon érződik a sértettség rajtad.

Lehet szidni a Napot és a Holdat is, hogy miért arra mennek az égen, amerre, csak éppen nem tudsz rajtuk változtatni.

Egy munkahelyen egyvalamit tehetsz: alkalmazkodsz. Ha nem tudsz vagy nem akarsz, akkor meg keresel másikat. De előre mondom, ha ilyen miatt képes vagy más munkahelyre menni, akkor nem sok jót jósolok neked. Minden munkahelyen van olyan, amit le kell nyelni. A magad életét nehezíted, ha azt lesed, min lehet fönnakadni.

Ha most veled egyetértésben szidni kezdenénk a fiatal főnöködet, akkor mi lenne jobb? Belelovalhatod magad abba, hogy micsoda szemét gazember ő, de attól még ma is, holnap is be kell menned hozzá és együtt dolgoznod vele. És minél jobban belelovalod magad az iránta való utálatba, annál nehezebben fog ez menni.

2020. okt. 26. 09:18
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem azt írtad a kérdésbe, hogy jogos-e, hogy az általad lenézett, és gyűlölt fiatalabb vezető letegezett? Jogos-e a gyerekes sértettséged és személyeskesébe forduló gyűlöleted?

Ha a főnök letegez, tegezd vissza és kész.

Elmúltak azok az idők amikor ilyen helyzetekben komoly formális aktusokban kellene szabályozni, hogy ki hogyan szólítja meg a másikat.

2020. okt. 26. 09:19
 28/38 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem az a vérsuttyó, aki takonynak hív mást. De persze ízlések és pofonok.

Manapság főleg az internetnek köszönhetően megy ki a divatból a magázódás, pláne munkahelyeken, kb mindenhol tegeződnek már az emberek. Szerintem a mai fiatalok azt sem tudják, hogy ezt a nőnek illik felajánlani. Hagyjuk már, kit érdekel? Az meg kinek a hibája, hogy EGYOLDALÚ a tegeződés? Tegezd vissza aztán kész és akkor nem lesz EGYOLDALÚ! Nem kell ám vérnyuggernek lenni. (Ugye a fiatal takony után szabadon.)

2020. okt. 26. 16:10
 29/38 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező, téged ki kellene rúgni. Egy primitív sértett bunkó vagy, és ahhoz a stílushoz képest, amit itt képviselsz a fiatal főnököd egy úriember.
2020. okt. 26. 16:53
 30/38 A kérdező kommentje:

"téged ki kellene rúgni"

Hajrá. Csak annyit mondok erre én 10+ éve itt vagyok, ezalatt X főnököm volt már (a mostani 3 hónapos...) én itt voltam előtte is és itt leszek utána is. Ez a főnök már régesrég múlt idő lesz, mikor én még mindig itt leszek. Ahogy az összes eddigi sincs már sehol én meg itt vagyok.

Hány nagypofájú kivagyi senkit láttam már itt főnökként pöffeszkedni nagy tervekkel meg világmegváltással. Egyik sincs már itt, a nagy tervekből semmi se lett.

Ez a mostani főnök se fogja megérni az 1. születésnapját itt, az fix.

2020. okt. 26. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!