Még mindig nem tudtam belenyugodni, hogy azért születünk, hogy életünk javát egy munkahelyen töltsük. Nektek sikerült?
20: még szerencse, hogy odaírtam, hogy tisztelet a kivételnek....🤦♀️ a túlfogyasztás nem annyira a magyarokra jellemző, ugyanakkor ha a munka világában drasztikus változás lesz, az nem tőlünk fog indulni, sőt, valószínűleg csak évekkel később fog begyűrűzni hozzánk. Abban igazad van, hogy a tervezett elavulás miatt gyártják ilyen rövid élettartammal az elektronikai eszközöket, de ugyanarról beszélsz, amiről én is, hogy erre végső soron azért van szükség, hogy a fejlődés növekedési pályán maradjon. A probléma az, hogy nem lehet egyszerre a növekedést és a fenntarthatóságot biztosítani, és ennek két egyre súlyosabb tünete van a világban. Az egyik, hogy egyre durvábban szennyezzük a környezetet, a másik pedig az, hogy az emberek teljesen belenyomorodnak a mai munkakulturaba és az azzal járó stresszbe. A stressz pedig depressziót, elhízást, cukorbetegséget, magas vérnyomást, meddőséget és rengeteg egyéb olyan egészségügyi problémát okoz, amit képtelenek vagyunk megoldani.
Ezért kellene abból kiindulni, hogy visszafogjuk a fogyasztást globálisan és ezzel együtt egyéni szinten is, de hangsúlyozom meg egyszer, ez nem az átlag magyar szintje, sokkal inkább egy amerikai atlagemberé.
4
De minek akarod a DNS állományodat továbbadni? Mi a végső célja ennek? Hogy még több rabszolgát hozhass létre akik még többet dolgoznak másoknak?
Ha lenne valami magasztosabb cél, minimum a paradicsomba jutás, de nincs semmi ígérve cserébe.
Ja szerintem is simán túlfogyasztunk. Megveszünk egy csomó mindent amire nincs is szükségünk, csak azért mert manipulatív technikákkal meggyőznek arról, hogy szükségünk van rá és ha nem vesszük meg akkor nem leszünk értékes emberek, kilógunk a sorból stb.
A ruhát nem azért vesszük, mert fázunk, hanem azért mert divatcikk. Általa különlegesebbnek tűnhetünk. Másnak, jobban mint a többiek. Ugyanakkor jelzünk másoknak, hogy mi igenis tartjuk a lépést a divattal.
Szóval sok esetben az ésszerű, gyakorlatias vásárlást felcseréli a megszállott, kapzsi igények, materializmus vezérelte vásárlás amely által valamely társadalom által gerjesztett igénynek akarunk megfelelni és nem valós igénynek ami belülről jön és összhangban van velünk.
Mondhatni rászoktattak minket erre.
Pedig a régi embernek kevesebbje volt és sok esetben boldogabb volt mint a mai ember.
Nekünk több van, viszont a rohanás, stressz miatt nem is tudjuk kiélvezni azokat.
Az utódos dologról annyit, hogy én nem akarok soha gyereket, mert így is vagyunk elegen a Földön. A munka szívás, ha nem szereted, ha a hobbid a munkád, akkor viszont jó, azonban nem mindig lehet ezt a célt egyből elérni, nekem is elég sokat kell küzdenem, hogy milliméterekkel közelebb érjek a célomhoz, addig minden szar melót meg kell csinálnom.
Az életnek egyébként nem erről kéne szólnia, hogy 30 napból 28-at dolgozunk 12 órában, éhbérért és nincs idő semmire. Véleményem szerint a munka lehetne egy hónapban maximum 15 nap, és naponta hat óra, kielégítő fizetéssel, és az emberek sokkal boldogabbak lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!