Még mindig nem tudtam belenyugodni, hogy azért születünk, hogy életünk javát egy munkahelyen töltsük. Nektek sikerült?
Szerintem is szívás a munka. Főleg az, ahogy megvan szervezve. Meg az, hogy a kizsákmányolás körül forog, hogy az érték nagy része, ami létrejön máshoz kerül.
Ezt azért írom, mert pl takarítani sem jó, de azt valahogy érti az ember, hogy miért így kell. De valahogy a munka más. Mert eltudnám képzelni, hgoy van egy közösség és vannak feladatok és közösen megcsinálják és akkor ha nehéz is lenne, akkor sem ilyen érzés lenne, mint egy tipikus munkahely most, ami egy alárendeltségi viszony.
Töri órán hogy sajnáltuk a jobbágyokat mert tizedet kellett fizetniük. Meg utána még egy tizedet az egyháznak.
Ma meg szó nélkül 40%os adó, meg áfa meg jövedéki adó...
Én örülnék ha eljönne a feltétel nélküli alapjövedelem kora.
akik írják a vállalkozást, meg olyan munkát amit szeret, azt értség meg, hogy a magyar társadalomban nagyon kis esély van alulról fel kerülni jó pozíciókba. nagyon nagy az esélyegyenlőségi különbség.
pl a minap olvastam ezt az interjút:
pl benne van, hogy a magyar átlag kereset is úgy alakul, hogy az emberek 70%a alatta keres. Csak a nagyon nagy vagyoni különbségek húzzák fel annyira amennyi, ami persze úgy sem egy nagy szám.
"a magyar társadalomban nagyon kis esély van alulról fel kerülni jó pozíciókba."
Kapásból több ezer ellenpéldát tudok felhozni :D
Lehet választani h tolod magad előtt ezt a nagy magyar valóságot vagy teszel azért h jól élj, millió lehetőség van de ugye mindenre van vmi agyhalott kifogás. Érdekes h pont arra nincs h dehát magyarországon nem lehet..dehogynem lehet, csak azok takaróznak ezzel akik félnek az ismeretlentől.
Igazad van! A hét magy része azzal telik, hogy reggel bemész este hazajössz, és olyan fáradt vagy, hogy csak aludni van kedved/erőd, amibe hosszútávon teljesen belefásul az ember.
Bár, a covid miatt most rengeteg cég rájött, hogy mennyi eőbye van a home officenak, lehetséges, hogy a jövőben el fog terjedni bizonyos ágakban. Szerintem ez egy jó dolog, feltéve, ha az ember saját maga döntheti el, hogy mikor megy be a munkahelyére, és mikor dolgozik otthonról.
#6 a jobbágyoknak nem járt minden kis sarkot összekötő autópálya, vízvezetékrendszer, energia infrastruktúra, ingyen rendőrség, tűzoltóság, egészségügy, 18 évnyi iskola/egyetemi oktatás, bölcsi/ovi, olcsó tömegközlekedés, gyes, stb és még ezer közszolgáltatás. Jelen állás szerint te fényévekkel jobban élsz mint egy gazdag középkori főnemes. Ne hisztizz.
#7 Alulról felkerülni jó pozícióba? Hát, épp ezért írjuk, hogy vállalkozás. Ha valami piacképeset nyújtasz, akkor hajrá. Én 30 évesen havi 1 millió felett keresek vállalkozóként. Ha elmegyek robotnak, több munkáért kapnék 300-at max.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!