Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Érdemes lenne otthagynom az...

Érdemes lenne otthagynom az egyetemet és elmenni szakmát tanulni?

Figyelt kérdés

A diplomával is kb 2-300 ezer nettó lenne a reális fizetés. De egy villanyszerelő, vagy gázszerelő, kőműves vagy írhatok bármilyen keresettebb szakmát, megkereshet havi 800 ezreket.

Teljesen elbizonytalanodtam az egyetemmel kapcsolatban. Megint kijött rajtam a depresszió is. Ezen őrlődök már 2 hete.

Fogalmam sem volt arról, hogy egy szakmunkás ilyen jól kereshet. Azt hittem, hogy ha továbbtanulok és egyetemre megyek, akkor jó életem lesz, ezt súlykolták belénk már az iskolában is, hogy "tanulj, menj egyetemre és sokra viszed" de észre kellett vennem, hogy aki elment szakmát tanulni az sokkal többre fogja vinni, mint én. Én legfeljebb műveltebb leszek, de pénzem az biztos kevesebb lesz.

2020. júl. 22. 01:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
35%

Na, amikor a diplomás megnézi, mennyi fizetése van a szakmunkásnak....:D

Belinkel valami idióta statisztikát, remek.

Ajánlom kispofa, inkább költözz el a halál fszába, genrálj valami villanyszerelési hibát, és próbálj felhívni egy szakembert, mikor, és mennyiért jönne megjavítani....de előtte ülj le, és kapaszkodj a székbe.

Számít az adott régió, szakemberek jelenléte, a régióra jellemző árfolyam, nagykerek árai, jelenléte, sőt még a kutyád színe is.

Na ezek után linkelj be valami profession.hu vagy mi a franc oldalt, mennyit keres egy szakmunkás...

És igen, ha ügyes, qrva sokat fog.

2020. júl. 22. 07:12
 12/31 anonim ***** válasza:
92%

És most valamiért hirtelen rájöttél, hogy az összes diplomás egy szakadt csöves, aki az utcán kéreget, de bezzeg a szakmunkások 3 szintes házban élnek és 8 millás autóval járnak.

Mondd ki, hogy depis vagy és szrsz a tanulásra mert így a kényelmes. A többi süket duma.

2020. júl. 22. 07:23
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Villamosmérnök hallgató vagyok. Szerintem is többet keres a villanyszerelő, DE csak akkor, ha saját vállalkozása van, 5-10 év tapasztalata és jó híre. Egyébként alkalmazásban feleannyit sem keres, mint egy jobb villamosmérnök, 2-3 év tapasztalattal. Ha nagyon kiemelkedő lennék a szakmában, 5-10 év múlva, 800-900 havi nettó is esélyes lehet. Ismerek ilyen villamosmérnököt, de ő tényleg zseni.

F

2020. júl. 22. 07:59
 14/31 A kérdező kommentje:
Gazdasági diplomával nem lehet olyan jól keresni.
2020. júl. 22. 15:46
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

A munkakürölmény és dolgozott órák száma és azok flexibitása is normális dolog.

Amúgy meg a "meg lehet keresni" és "van aki megtud keresni" kezdetű mondatok helytelenek.

Pl.: Mérnökinformatikus végzettséggel "meg lehet keresni" havi 1,5 millió nettót, de a valóságban nagyon kevés ember keres ehez hasonló összeget.

A kőműves, gázsszerelő stb... közül is "meg lehet keresni X összeget", de a legtöbben átlag alatt keresnek.

Meg ott is inkább a vállalkozó szellemű emberek keresnek sokat, nem azok akik munkát vállalnak. Azoknak oda adják az 1.500 -2.000 Ft órabért és kész.

Ha meg a mérnökinformatikusok között nézzük a vállalkozószellemű embereket, akkor a határ valahol Mark Zuckerberg, Elon Musk és a csillagos ég között van valahol.

2020. júl. 22. 16:20
 16/31 A kérdező kommentje:
De most ha valaki elvégzi a villanyszerelő képzést, az könnyedén indíthat egy egyéni vállalkozást, diplomával ez nem ilyen egyszerű.
2020. júl. 22. 16:24
 17/31 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen vállalkozást. Ha erősáramra mentem volna, lenne egy olyan lehetőség, hogy a villanyszerelő papírt is megkapom, ha nagyon jó az átlagom. Az én szakirányomon plc kezelői papírt kaphatok - ha az átlag ezt engedi.

Egyébként zöldfülű vállalkozót kb senki nem fog hívni, a vállalkozók sem az iskolapadból kiesve lettek gazdagok.

#13 voltam

2020. júl. 22. 16:30
 18/31 anonim ***** válasza:

[link]

Ezen link szerint fél év alatt szerezhetsz (csak 2020-ban, 2021-ben már más szabályok szerint szerezhetsz ilyen papírt) egy villanyszerelői képesítést. Úgy nem gondolod komolyan, hogy egyből havi 1 millió nettót fog keresni? Természetesen ha hiszel ebben akkor gyorsan végezd el és én kívánom neked egy ekkora fizetést. Attól, hogy van egy vállalkozásod és egy okj papírod, még nem fognak az öledbe hullani a milliók.

2020. júl. 22. 16:37
 19/31 A kérdező kommentje:

Villanyszerelő pont nem lehetek, színtévesztő vagyok, így nem dolgozhatok elektromos területen.

Meg ez a tanfolyam Pesten van, én vidéki vagyok.

Inkább az építőipari szakmák érdekelnének, az jobban hozzámillő is lenne.

2020. júl. 22. 16:57
 20/31 anonim ***** válasza:
23%

16# Már most csinálok néha megrendelére weboldalakat. Igaz wordpreessel és kb alig kell hozzá programozás tudás, de már most "magánvállalkozó" vagyok csak még feketén, mert nem hivatás szerűen csinálom.

Szóval rettenetesen egyszerű. Legalábbis megfelelő diplomával.

Meg diplomával sokkal nagyobb lehetőségeid vannak.

Pl.: Éttermet bármilyen végzettséggel nyithasz, de pl.: ride share applikációt realisztikusan akkor tudsz elindítani ha 1. nagyon sok pénzed van megfizetni a szakembereket vagy 2. ha te önmagad is képes vagy az app egy részének a legkódolására és szerzel még 3-4 emberet a szaktársaid közül és indul a startup.

Plusz még lazán meg is pályázhatsz különféle támogatásokat ilyen tech startuppokra.

Ez például kiesne maximálisan a lehetőségek közül ha nem lenne diplomád vagyis ha rengeteg pénzed van, akkor megoldható de akkor nem feltétlenűl ez a legokosabb befektetés.

2020. júl. 22. 17:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!