Érdemes lenne otthagynom az egyetemet és elmenni szakmát tanulni?
A diplomával is kb 2-300 ezer nettó lenne a reális fizetés. De egy villanyszerelő, vagy gázszerelő, kőműves vagy írhatok bármilyen keresettebb szakmát, megkereshet havi 800 ezreket.
Teljesen elbizonytalanodtam az egyetemmel kapcsolatban. Megint kijött rajtam a depresszió is. Ezen őrlődök már 2 hete.
Fogalmam sem volt arról, hogy egy szakmunkás ilyen jól kereshet. Azt hittem, hogy ha továbbtanulok és egyetemre megyek, akkor jó életem lesz, ezt súlykolták belénk már az iskolában is, hogy "tanulj, menj egyetemre és sokra viszed" de észre kellett vennem, hogy aki elment szakmát tanulni az sokkal többre fogja vinni, mint én. Én legfeljebb műveltebb leszek, de pénzem az biztos kevesebb lesz.
Ez attól függ. Mérd fel, hogy a mostani szakmáddal mennyit keresnél és mennyire lenne laza a melód.
Azt ne gondold komolyan, hogy egy villanyszerelő, 8 órás munkarendben, kezdőként nettó 800-at keres. Ehhez egy csomó feketézés és túlórázás kell, ráadásul jó pár év tapasztalat.
Megélni lehet meg fogok, de saját házam soha nem lesz.
Én tényleg azt hitten diplomával sokkal tőbbet lehet keresni
"De egy villanyszerelő, vagy gázszerelő, kőműves vagy írhatok bármilyen keresettebb szakmát, megkereshet havi 800 ezreket."
Még az 500-at sem keresi meg egy villanyszerelő, nem hogy 800-at. Aztán a 472 bruttó, az már eléggé a teteje. Reálisan bruttó 300, ami lehetséges, szerintem. Ez 200 nettó.
Tévedés az, hogy minden szakmunkás havi nettó 500+ ezer forintot keres. Ez csak azokra igaz akik a szakmájukban a jobbak között vannak és egyéni vállalkozásuk van (saját szerszámokkal és gépparkkal).
Elvégzel egy villanszerelő szakmát, akkor az első fizetésed nem lesz 500 ezer.
Sok sikert kívánok!
Ezt a kerdest egyszer mar feltetted es ott is el lettagyarazva, hogy nem minden szakmunkas keres 800-900k-t.
Dontsd el, hogy mi akarsz inkabb lenni. Egy (nagyjabol) "tanult" ember vagy egy betanitott munkas?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!