Érdemes lenne otthagynom az egyetemet és elmenni szakmát tanulni?
Figyelt kérdés
A diplomával is kb 2-300 ezer nettó lenne a reális fizetés. De egy villanyszerelő, vagy gázszerelő, kőműves vagy írhatok bármilyen keresettebb szakmát, megkereshet havi 800 ezreket.
Teljesen elbizonytalanodtam az egyetemmel kapcsolatban. Megint kijött rajtam a depresszió is. Ezen őrlődök már 2 hete.
Fogalmam sem volt arról, hogy egy szakmunkás ilyen jól kereshet. Azt hittem, hogy ha továbbtanulok és egyetemre megyek, akkor jó életem lesz, ezt súlykolták belénk már az iskolában is, hogy "tanulj, menj egyetemre és sokra viszed" de észre kellett vennem, hogy aki elment szakmát tanulni az sokkal többre fogja vinni, mint én. Én legfeljebb műveltebb leszek, de pénzem az biztos kevesebb lesz.
2020. júl. 22. 01:20
31/31 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de ismerem ezt az embertípust. Ha ott lennél, abból ábrándulnál ki ugyanígy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!