Egy érettségivel rendelkező, tanult, értelmes ember, miért dolgozik a kereskedelemben, vendéglátásban vagy egy gyárban?
Mehetne egy kényelmes, tiszta, meleg, otthonos irodába vagy számtalan helyre. Vagy érettségi után egy, maximum két év ráfordítással képezhetné magát egy okj szakképzésen mondjuk és találna bármilyen szuper melót.
Miért éri meg egy tanult, érettségivel rendelkező embernek tönkremenni idegileg meg lelkileg a vendéglátásban meg a kereskedelemben az emberek miatt?
Szerintetek?
"Utólag okos az ember, hogy rossz szakmát választott."
Ez így van kedves 14:22-es!! Ezt élem át most én is. És nem látom az alagút végén a fényt pedig nagyon keresem. :/
Szombat, 17:13-as voltam
Igazságügyi szervező. Alapszak, lenne rá lehetőségem hogy továbbtanuljak vele Jogászként. Csak értelme nem sok van mert telített, zárt szakma, állást szinte csak ismerőssel lehet találni, külföld pedig kizárva az eltérő jogrendszerek miatt. Ügyvédi irodát persze 3 év gyakorlat, munkaviszony + szakvizsga után lehet nyitni. Kérdés mennyire éri meg, mikor kb. minden utcában lehet találni 2-t minimum, még megyeszékhelyen is, Pesten meg pláne. Cégek, multik se nagyon vesznek már fel jogászt, inkább nagyobb hírű ügyvédi irodákkal intéztetik az ügyeiket. Bíró vagy ügyész szinte csak kihalásos alapon lehet valakiből, ahhoz kb. jogász-családba kell születni.
Persze "esélyem" a már meglévő diplomámmal is van. Közigazgatás, bíróság, önkormányzat, NAV ügyintézőként. A fizu viszont itt se sok, plusz JÓ, MEGBÍZHATÓ ismerős nélkül csak álom a bekerülés. Pestet is megjártam, itt voltam interjún az előbb felsoroltaknál, csak ugye ezek inkább "formálisak" és már megszokott lenni a befutó, aki jellemzően valami koma, rokon. Jelentkeztem én sima irodai asszisztens, adminisztrációs állásra de semmi visszajelzés. Azért emeltem ki hogy JÓ, MEGBÍZHATÓ mert próbálkoztam én már ismerőssel bekerülni, azóta is "intézkednek".
Reménytelen ez az egész. Most valami átképzésen, újraérettségizésen, szakmatanuláson gondolkodok...
21:13-as válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!