Mit csináljak, ha unatkozom, mert nincs munka, de annyira álmos vagyok, hogy semmi értelmesre nincs energiám?
Éjjeli típus vagyok. Délelőtt és ha nem aludtam, kora délután is meghalok a fáradtságtól. 5-6 körül, mikor hazaérek, viszont nem tudok aludni. Este még edzeni szoktam, általában 1-2 körül fekszem, akkor is sokáig foegolódok, fél7-7 körül kelek, hogy beérjek.
Szerencsére nem fog ez sokáig így maradni, mert diákként vagyok itt, nem akarok innen nyugdíjba menni, de már nagyon nehezen bírom, hogy csak vegetálok és szenvedek a fáradtság miatt.
"Be kéne iktatni valami mozgást reggelente" = "kelj még korábban és legyél még fáradtabb"
:D
Én azt javaslom, hogy hiába vagy éjjeli típus, megpróbálhatod átalakítani bioritmusodat - persze erre biztos majd jön pár éjjeli típus és megmondja hogy "ez biza náluk is így van, nem lehetséges". Lehetséges. Ismerek olyat, aki több évtizede a munka hatására vált éjjeli típussá, azelőtt nem volt az, nyugdíjasként se áll vissza és mindig nagyon fáradt.
A késő esti edzéssel van a gond, lefekvés előtt 3-4 órával már nem érdemes edzeni mert felpörgeti a szervezetet.
Mondjuk feküdj le 21 óra körül és kelj fel 05:30 időpontban percre pontosan, minden nap, ha nem tudsz aludni eleinte, akkor is. Ha erre ráállsz, szerintem pár hét alatt beáll a bioritmus.
Üresjáratban pedig lesz erőd koncentrálni akár nyelvet tanulni, akár más kreatív tevékenységhez.
Nyugodtan utánanézhetsz, hogy a reggeli mozgás energiát ad:)
Nem kell egyből hülyének nézni. Nyilván nem órákig tartó edzésre gondoltam, de valami egyszerű mozgásforma. Mindegy, az egyszerű ember leszűkíti ennyire. Szerintem meg kéne próbálni beállítani a bioritmust, hogy éjszaka tudd kialudni magad. Az esti összetett edzés egyébként engem is teljesen lefáraszt, másnap kikelni is nehezen megy az ágyból.
Az étkezés meg vitaminok meg tényleg segít, de nyugodtan lehet viháncolni ezen amit írtam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!