Visszaélés okmányokkal (személyi/ lakcím kártya)?
Figyelt kérdés
Külföldön szeretnék dolgozni. A munkaközvetítő kérte, hogy fotózzam le a személyi és lakcím kártya mindkét oldalát. Hogyan tudnának visszaélni vele? Ezt hogyan lehet kikerülni?2020. febr. 3. 19:55
1/2 anonim válasza:
Sehogy, nem lehet visszaélni vele, az ugyanis személyes adattal történő visszaélés, vagy okirathamisítás! büncselekmény...
2/2 TappancsMancs válasza:
Az előző válaszhoz annyit tennék hozzá, hogy más dolog az, hogy büntetendő az okirattal való visszaélés, és más az, hogy lehetséges-e vele visszaélni. Visszaélni ugyan lehet vele, csak hát büntetik.
Úgy szokták ezt, hogy személyesen írjátok meg a szerződést, és akkor bemutatod az irataidat amiről beírja az adataidat.
Ami engem illet én nem bíznék meg 1.külföldre 2.munkaközvetítőben. Tipikusan egy átverős üzletág. De ez az én véleményem, neked kell döntened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!