Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ma az egyik beosztottam...

Ma az egyik beosztottam beszólt nekem. Szerinted rosszul látom a dolgot?

Figyelt kérdés
Szóval az egyik beosztottam nekem állt (elég fura stílusban) valamiért és határozottan megmondtam neki, hogy amit mond az nem úgy van. Az én állításom be is igazolódott. Véleményem szerint nem így kellett volna nekem állnia és egy feletessel amúgy se beszélünk így (meg úgy egy kollégával sem). Nekem is van feletessem és ha vélt vagy valós sérelem ért akkor normálisan rákérdeztem a dolgokra. Na ezt az egészet elmeséltem egy barátomnak és igaz neki azt is mondtam, hogy a felettesével nem is értem, hogy beszélhet így. Erre nekem állt a barátom is, hogy ne verjem a mellem, hogy főnök vagyok velem ne beszélj így. De egy részt nekem volt igazam másrészt meg nem így vezetjük fel senkinek, ha problémánk van harmad részt meg tényleg a felettese vagyok és én így nem mernék beszélni az én főnökömmel. Mi a véleményetek? (a beosztottam férfi és 47 éves én 30 éves nő vagyok)
2020. febr. 3. 20:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
61%
Hagyjuk! Velem beszélt úgy főnök, hogy aznap felmondtam. Egy: ne beszéljen velem úgy, mint egy alattvalóval, kettő: válaszoljon normálisan, ha kérdezek, mert beosztott vagyok, debil nem. A munkahelyen több nálam, az életben nem. Pont! Ha nem voltál lekezelő, akkor minden oké. Ha igen, akkor nem oké. Egyébként a legjobb főnökeim "kollégaként" hivatkoztak rám/ránk, nem "beosztottként". Ez is sokat elmond.
2020. febr. 3. 21:41
 12/18 TappancsMancs ***** válasza:
89%

Sajnos ennyiből valójában nem derül ki, hogy túlfőnökösködted-e a dolgot, vagy sem. Lehet hogy tényleg nem. Neked kell megfontolnod azt is amit a barátod mondott, mivel ő veled él és elvileg ismer téged annyira, de lehet, hogy ő is tévedett ebben. Nem értek egyet azon válaszokkal, amik szerint hatalmaskodsz a beosztottjaiddal. Egyszerűen ezt így nem lehet tudni. Csak fontold meg amit a barátod mondott, mert a jó szándék úgy tűnik megvan, viszont lehet olyan amikor rosszul jön ki még egy túl semleges válasz is a részedről.

Magam is láttam olyat, amikor egy igazán kedves és intelligens főnökasszonnyal dolgoztunk együtt, és hasonlóan egy jogszabályi dolog kerül telő. Láttam magam! Annyira kedvesen közölte, hogy nem úgy kell, mert... hogy nagyon. És mégis többen megsértődtek rá. Csak mert maguk nem úgy csináltak valamit, mint ahogy kellett volna, ráadásul nem is a saját hibájukból, mivel neki másképpen tanították be. Mégis megsértődtek. Ilyen is van.

Próbáld úgy megbeszélni, hogy mások előtt is akár, de hogy lejöjjön az, hogy senki felé sem személyes a dolog, hanem egyszerűen belső szabály, amiben még te sem döntesz. Akár feltételes módban igazat is adhatsz neki, hogy például: "Igazad van úgy lenne a jobb, csak sajnos ez a belső szabály és te sem fogadhatsz el mást. De egyet is értenél vele, csak te sem akarsz balhézni felfelé és csináljuk a szabály szerint..." Mit tudom én például.

2020. febr. 3. 21:53
 13/18 anonim ***** válasza:
63%
Egyébként én sok emberrel dolgozom, hátrányos helyzetűekkel, egyszer nem fordult elő, hogy megsértődjünk egymásra. Szeretnek, a régiek még mindig köszönnek. Talán azért, mert mindig egyenlőként bántam velük. Szóltak be, leszereltem. Nekem kell nagylelkűbbnek lenni. Sose éreztem magam "följebb", ő oda született, elég baj az neki, én szerencsésebb vagyok. #12 voltam.
2020. febr. 3. 22:01
 14/18 A kérdező kommentje:

A szituáció felvázolásához muszáj vagyok ezekkel a szavakkal felvázolni a történteket. Az életben nyilván kollégákként hivatkozom rájuk.

Azt tényleg egy jó hozzászólásnak tartom, hogy először nyugtatni kellett volna. De abban a szituációban teljesen védő mechanizmusba kapcsoltam mert úgy éreztem támadnak. De még akkor sem beszéltem csúnyán csak határozott hangnemben tisztáztam a dolgokat. Erre a jövőben tényleg oda fogok figyelni hiszen szeretnék jó vezető lenni. De szerintem azzal se írok rosszat, hogy mindenkinek ki jár a tisztelet és a főnökkel nem beszélünk pokróc módon a többi kolléga előtt még ha nem is értünk vele egyett. Azt is meg lehet oldani normál stílusban.

2020. febr. 3. 22:07
 15/18 anonim ***** válasza:
78%
Sok sikert!
2020. febr. 3. 22:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha az a gond, hogy így egy feletessle nem beszélünk, akkor rossz hír, csak a poziciód miatt tisztelve lenni rég rossz, ha az a gond hogy így emberrel nem beszélünk, akkor meg nyugodtan behívhatod hogy figyu már mi volt ez?
2020. febr. 3. 23:01
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem azért, de sokan még mindig azt hiszik hogy a munkahely szent dolog, és oda már mindenki úgy megy be hogy fejet hajt mindenre.

Egy multinál dolgoztam pár évig, ott egyszer volt olyan hogy majd belefulladtunk a munkába, már olyanok is jöttek segíteni akik nem is azon a területen vannak, örültünk ha bírtuk, ekkor voltam 19 éves, a műszakvezető pedig olyan 26 körüli fiatal kis csaj oda áll mellénk és mondja hogy igazán pöröghetnétek mert ott a többi is amihez hozzá sincs kezdve, persze előtte a számítógépnél szórakoztak egy nővel, éreztem hogy röhögnek rajtunk, ahelyett hogy segítettek volna. Meguntam és oda szóltam a műszak vezetőnek, hogy ha ennyire ráértek röhögni, akkor nyugodtan lehet jönni csinálni, próbált kioktatni engem hogy nem az ő dolga, mondom az igen hogy előttünk hülyéskedtek, míg a másik meg sem áll? Levettem a kesztyűt, hozzávágtam a lábához hogy akkor itt van csináld meg ahogy akarod, és hazajöttem, ez volt egy keddi napon, valamikor pénteken mentem vissza a felmondási papírért, és még akkor is úgy akart marasztalni.

Attól hogy bent felettes az ember, míg a munkának egyszer vége, és ki kell onnan jönni, akkor is ki kell tudni állnia a "felettesnek" magáért.

Kedveskedéssel nem sokra megy ember az emberrel szemben, szerinted a cigányokat X helyre miért nem engedik, mert kevésbé irányíthatóak, a magyar pedig nem tudja nagyon kezelni őket sehogyan sem.

2020. febr. 4. 00:12
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy egy munkahelyen ha beosztott ha vezeto nem beszelhetnek akarmilyen hangnemben egymassal a kollégak se beosztott beosztottal se vezeto vezetovel es igy tovabb. Akarmilyen helyzet is van az arrogancia tiszteletlen magatartas normalis munkahelyeken nem megengedett. Azert jartunk azert is jartunk iskolaba h tiszteletet tanuljunk ergo ott a fonok a tanar volt mindenhol egy vezetonek tekintelyenek kell lennie annelkul h erre fel kellene hívni a figyelmet, a masik emberi intelligencia. Vannak nagyon kozvetlen emberseges vezetok es van nehany beosztott aki visszaél ezzel a helyzettel es elfelejti melyik oldalon all persze mindannyian ugyanazok a trogerek vunk de akkor is meg kell huzni egy hatart pontosan az ilyen tiszteletlen magatartas miatt. Az h jo szakember vki nem minden esetben mentseg ha kozben meg nem egyuttmukodo. Altalaban a jo szakik verszemet kapnak mert ismerik a sajat kepessegeiket es ezzel még a feletteseik elott is kepesek visszaelni ami nem jo. Kell h legyen a vezetonek tekintelye mikozben az embereit tiszteli es becsuli az eros feletteseknel nem igen lehet megutni ezt a mercet mert ahogy a szaki ugy a fonok is legalabb annyira profi a teruleten. Ne szalljon el veluk a lo. En negyszemkozt leulnek vele es hatarozottan az ertesere adnam a kolleganak h meddig mehet el nem csak a vezetovel a kollegaival is. Es ehhez tartsa magat a tovabbiakban. Erezze mar nehany azt aki igy viselkedik h nem potolhatatlan.
2020. febr. 4. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!