Jól fizető állás, ahol rosszul érzem magam, vagy egy kevésbé jól fizető állás, ahol jól?
Szerintetek mi a fontosabb?
Most készülök ott hagyni a munkahelyem, ahol nagyon jól kerestem, jók voltak a kollégák és még aránylag közel is volt, viszont teljesen kihasználva éreztem magam, semmi szabadidőm nem volt mellette, és úgy érzem alul volt becsülve a munkám. Igazából a végén már sírhatnékkal jártam be, lehet igazából, hogy csak elfáradtam...
Most, hogy beadtam a felmondásom nem tudom eldönteni, hogy jó döntést hoztam-e, igazából semmi garancia nincs rá, hogy máshol jobb lesz. Szerintetek fontosabb, hogy anyagilag nagyon stabil lábakon álljak, vagy fontosabb a mentális egészségem?
Tudod munkahelyet válthatsz, de a lelki állapotod sokkal fontosabb.
Azért is mert az kihat a szellemi s fizikai jelenlétedre is és idővel befeketedik a kis lelked, befásulsz, megrekedsz.
Ne engedd!
Nem kell hogy a kövi meló helyedre úgy gondolj "ott éled le az életed hátralévő részét", nem! Dehogy!
Nézd én pl lelkileg annyira ki voltam régi meló helyemen, hogy a gerincem idegpályáira ment, nagyon erős gyógyszerekre kényszerültem akkoriban, hogy egyáltalán fel tudjak kelni vagy egy kis széket odébb tudjak rakni.
Meló melletti projektjeimet halasztanom kellett(felmondás után folytattam), vállalkozni akartam, de dekoncentrált is voltam a melóhelyem s kollégáim miatt.
Felmondtam, találtam olyan helyet, ahol nyugiban lehettem, sokkal több a szabad idő + melóban is pangáskor vagy szünetben simán dolgozhattam projektjeimen, alkotásaimon.
Megérte? Nagyon !
Mellette KATA-s lettem, azóta pedig csak felfele haladok céljaim irányába.
Ha mindig megrekedsz, tétovázol soha nem fogod azt az életet élni amire vágysz (ha vágysz).
Pontosan, és ugyanezekkel az érzésekkel és helyzetben vagyok jelenleg, mint te kérdező mikor kiírtad a kérdést.. Szóról szóra.
Remélem azóta nálad már jobban alakultak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!