Jogosan esik rosszul ez?
Iskolában dolgozom mint takarító és ugye közeleg az év vége. A főnöktől szerintem semmit sem fogok kapni még annyit se, hogy boldog karácsonyt. A tanárokat meghívta egy vacsorára. Én miért nem érek feleannyit se mint ők? Nélkülem ülhetnének a koszban meg megenné őket a sok fertőzés ha nem takarítana senki. Már kezd kicsit elegem lenni, hogy semmibe vesznek. De ha nem leszek ott majd észreveszik, hogy milyen jó, hogy ott voltam.
Tavaly sem adott semmit a főnök. A tanárokat tavaly is vitték vacsorázni..Nem értékelnek egyáltalán..
26/N
Nézd, te nem tartozol az "elit" csoportba, vagyis te egy takarítónő vagy semmi egyéb. MOndom ezt úgy, hogy jó magam is dolgoztam iskolában takarítóként. Nem tartozol egy szinten a diplomás tanárokkal. Nem kéne, hogy rosszul essen, mert ez mindenhol így van. Nézz meg pl: egy gyárat. Míg az irodisták kapnak ajándékot, esetleg wellnes pihenést, a gyári dolgozók semmit. Amúgy nem semmibe vesznek amunkahelyeden, hanem egyszerűen nem is vagy képben.
Ha beadnád a felmondásodat, azt is nagyjából hasonló közönnyel vennék tudomásul. Nem könyörögnének, hogy maradj. Még aznap találnának helyetted másik takarítót.
Takarítóként mindig háttérben fogsz maradni. Ha ezt nem tudod elfogadni, ne dolgozz takarítóként.
Jogosan esik rosszul! De sajnos ilyen a világ. Szép dolog lenne, ha meghívnának téged is, mert alapból ez nemigen szokás. A csapatépítő programok meg ajándékok inkább azoknak szólnak, akiknek a munkaköre is kb. azonos és kb. egy helyen vannak az irodáik, stb.. Így nagyobb lesz az összetartás és jobban képesek közösen dolgozni egy feladaton.
Egy normális főnök tudja, hogy a takarítószemélyzet nélkül is bajok lennének, ezért tiszteletben tatja a munkájukat és ha nem is hívja meg az év végi vacsira, legalább egy Boldog karácsonyt! vagy mini csokimikulás kijárna nekik. Ha már mindenki kap valamit...
Sajnos társadalmi szokás nem észrevenni a látszólag kevesebb tudást igénylő, de annál fontosabb munkakörök betöltőit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!