Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ma az egyik beosztottam...

Ma az egyik beosztottam beszólt nekem. Szerinted rosszul látom a dolgot?

Figyelt kérdés
Szóval az egyik beosztottam nekem állt (elég fura stílusban) valamiért és határozottan megmondtam neki, hogy amit mond az nem úgy van. Az én állításom be is igazolódott. Véleményem szerint nem így kellett volna nekem állnia és egy feletessel amúgy se beszélünk így (meg úgy egy kollégával sem). Nekem is van feletessem és ha vélt vagy valós sérelem ért akkor normálisan rákérdeztem a dolgokra. Na ezt az egészet elmeséltem egy barátomnak és igaz neki azt is mondtam, hogy a felettesével nem is értem, hogy beszélhet így. Erre nekem állt a barátom is, hogy ne verjem a mellem, hogy főnök vagyok velem ne beszélj így. De egy részt nekem volt igazam másrészt meg nem így vezetjük fel senkinek, ha problémánk van harmad részt meg tényleg a felettese vagyok és én így nem mernék beszélni az én főnökömmel. Mi a véleményetek? (a beosztottam férfi és 47 éves én 30 éves nő vagyok)
2020. febr. 3. 20:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudni, konkrétan miről van szó, de szerintem vihar a biliben.

Mit akarsz, kirúgatni szerencsétlent? Lehet, hogy csak ultraszar napja, volt, felkúrta az asszony stb. Ne legyél már ilyen önérzetes.

2020. febr. 3. 21:00
 2/18 anonim ***** válasza:
11%
Elbszott egy kollektíva vagytok, az adótokon qrváznak akikre szavaztok (mindegy ki az)...
2020. febr. 3. 21:02
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem akarom kirúgni. Sőt. Nagyon jó szakember. Csak a tiszteletet hiányolom. Én sose beszélnék így senkivel. És igen lehet egy kicsit az is zavar, hogy más beosztottak előtt beszélt velem úgy ahogy. Miközben őt én mindig tiszteletem.
2020. febr. 3. 21:03
 4/18 TappancsMancs ***** válasza:
93%

Teljesen lényegtelen ki hány éves egy ilyen helyzetben, fel sem kellett volna vetned. Egyébként a konkrét esetet mondjuk nem írtad le, így még esetleg az is lehet, hogy mégsem volt igazad a problémában, csak valakikkel abban egyeztetek meg. Ezt így nem lehet tudni, mert csak az egyik fél kijelentése hangzott el, és volt már olyan amikor az egyik fél másképpen mondta el az esetet.

Mindenesetre amennyit ebből elmondtál, az alapján egyrészt neked volt igazad - és ez ennyi akkor. Másrészt mindig a megfelelő hangnemben beszéljük meg a dolgokat - tehát ez is így van.

Ha a kolléga nagyon felindult, meg kell előbb az egész megbeszélése előtt nyugtatni, amihez egy jó vezető valamennyire kell is érzékkel rendelkezzen, bár az is tény, hogy az ilyen sem feltétlenül olyan egyszerű.

Amit írtál sajnos nyilvánvaló rá a válasz, a megfelelő hangnem és végül is neked volt igazad. Erre így csak bólogatni lehet.

2020. febr. 3. 21:05
 5/18 anonim ***** válasza:
11%
Beszéld meg vele négyszemközt, hogy elvárod a jövőben kellő tiszteletet tuturututu
2020. febr. 3. 21:08
 6/18 A kérdező kommentje:
Az lehet hogy első sorban meg kellett volna nyugtatnom. De én most először találkoztam ilyen felháborodott stílussal, miközben tényleg egy olyan dologról volt szó amiben nekem volt igazam (egy belső szabályzatról van szó ami írásba van foglalva). A megnyugtatása helyett elmondtam a konkrét szabályt és hogy hol találja, hogyan alkalmazzuk. Ez után tovább ment a beszélgetés de nekem akkor sem tetszett ahogy beszélt. (és nem várom senkitől, hogy "lemenjen kutyába")
2020. febr. 3. 21:13
 7/18 anonim ***** válasza:
25%
Ő semmi nélküled, te semmi vagy beosztottak nélkül. Kölcsönösség, ennyi. Amúgy nem a rabszolgád, hogy csússzon-másszon előtted.
2020. febr. 3. 21:14
 8/18 A kérdező kommentje:
Én nem várom el, hogy csússzon - másszon előttem. Viszont a tiszteletet amit én tanúsítok felé, mindenképpen.
2020. febr. 3. 21:18
 9/18 A kérdező kommentje:
És nem tudom miből következik a rabszolgaság. Tehát általános nézetben ...a főnök már alapból egy köcsög hatalommániás ember?
2020. febr. 3. 21:20
 10/18 anonim ***** válasza:
85%

Nem írtad le elég alaposan mire gondoltál, de nekem kicsit az jött le hogy túlságosan komolyan veszed a hatalmad mint főnök.

Családi vállalkozásunkban dolgozókra soha sem használom az alkalmazottat, de még a beosztott szót sem és ha véletlenűl igen, nagyon fúrcsán érzem magamat.

Hasznosak ezek a szavak hogy leírj egy helyzetet, de te inkább úgy használod hogy kihangsúlyozd az erőviszonyokat, ami picit kezd furcsa lenni.

Meg a fő dolog amin megsértődtél, hogy veled mint a felettesed X módon próbált meg beszélni.

... és itt nem azt írtad le, hogy helytelen így beszélni ember társunkal, hanem ebben a főnök alkalmazott contextusban rossz így beszélni.

Picit olyan mitnha nem a másik ember közeledésének módja zavarna hanem az hogy ebben a kontextusban történt, mert te vagy a főnök és így nem "illene", ami szerintem óriási hülyeség.

Az meg ebben az esetben teljesen mindegy a vita után kinek volt igaza.

Szóval a barátodat megértem. A incidensről meg nem nagyon tudok semmit sem mondani, mert semmi konkrétat nem írtál.

2020. febr. 3. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!