Ma az egyik beosztottam beszólt nekem. Szerinted rosszul látom a dolgot?
Nem tudni, konkrétan miről van szó, de szerintem vihar a biliben.
Mit akarsz, kirúgatni szerencsétlent? Lehet, hogy csak ultraszar napja, volt, felkúrta az asszony stb. Ne legyél már ilyen önérzetes.
Teljesen lényegtelen ki hány éves egy ilyen helyzetben, fel sem kellett volna vetned. Egyébként a konkrét esetet mondjuk nem írtad le, így még esetleg az is lehet, hogy mégsem volt igazad a problémában, csak valakikkel abban egyeztetek meg. Ezt így nem lehet tudni, mert csak az egyik fél kijelentése hangzott el, és volt már olyan amikor az egyik fél másképpen mondta el az esetet.
Mindenesetre amennyit ebből elmondtál, az alapján egyrészt neked volt igazad - és ez ennyi akkor. Másrészt mindig a megfelelő hangnemben beszéljük meg a dolgokat - tehát ez is így van.
Ha a kolléga nagyon felindult, meg kell előbb az egész megbeszélése előtt nyugtatni, amihez egy jó vezető valamennyire kell is érzékkel rendelkezzen, bár az is tény, hogy az ilyen sem feltétlenül olyan egyszerű.
Amit írtál sajnos nyilvánvaló rá a válasz, a megfelelő hangnem és végül is neked volt igazad. Erre így csak bólogatni lehet.
Nem írtad le elég alaposan mire gondoltál, de nekem kicsit az jött le hogy túlságosan komolyan veszed a hatalmad mint főnök.
Családi vállalkozásunkban dolgozókra soha sem használom az alkalmazottat, de még a beosztott szót sem és ha véletlenűl igen, nagyon fúrcsán érzem magamat.
Hasznosak ezek a szavak hogy leírj egy helyzetet, de te inkább úgy használod hogy kihangsúlyozd az erőviszonyokat, ami picit kezd furcsa lenni.
Meg a fő dolog amin megsértődtél, hogy veled mint a felettesed X módon próbált meg beszélni.
... és itt nem azt írtad le, hogy helytelen így beszélni ember társunkal, hanem ebben a főnök alkalmazott contextusban rossz így beszélni.
Picit olyan mitnha nem a másik ember közeledésének módja zavarna hanem az hogy ebben a kontextusban történt, mert te vagy a főnök és így nem "illene", ami szerintem óriási hülyeség.
Az meg ebben az esetben teljesen mindegy a vita után kinek volt igaza.
Szóval a barátodat megértem. A incidensről meg nem nagyon tudok semmit sem mondani, mert semmi konkrétat nem írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!