Mennyiben igaz hogy „apád komoly munkát végez“ ha én kevesebb idő alatt 2x annyit keresek?
A szorító 2 sarkában egy ötvenes apuka, aki műszakos fizikai melóval olyan 150 nettót hoz haza.
A másik sarokban a 21 éves fia, aki külföldiek buliszervezését végzi A-Z-ig a világ minden pontjáról Budapestre az airbnbvel karöltve szállás belépők programok minden, kb fel se nagyon áll a net elől és ezzel havi szinten olyan 250-300 körül kaszál. Vagyis a „fotelből“ 2x annyit kap mint más a műszakos melóval.
Anyuka erre annyit mond : „de apád legalább KOMOLY munkát végez“ .
Szóval a komoly munka az az, ahol reggel 6ra kell járni, még hugyozni is csak akkor lehet ha engedik, halál unalmas monoton, fárasztó zéró előrelépés, és mindezt még szarul is fizetik.
Na ez lenne a KOMOLY meló?
Az másik meló nem KOMOLY?
Mi köze a kérdésnek a kérdező szexuális életéhez? Bírom ezt a tipikus női shaming taktikát, "höhö, biztos szűz vagy és a farkad is kicsi, ezzel mekkorát odamondtam most".
Egyenként igazad van, kérdező, de próbálj kicsit alázatosabb lenni, előbb-utóbb mindig akkor esel a legnagyobbat pofára, amikor a legjobban elszállsz magadtól.
A kérdező és az apja kb egy szinten vannak munka terén. Mindketten olyan munkát végeznek, amihez se szakértelem, se magasabb szintű mögöttes tudás nem kell. Az apukának megmondják, hogy mit rakjon hova, a kölyknek meg megmondják, hogy mit foglaljon le és aztán mindketten követik az utasítást, még nagyon gondolkozniuk sem kell. Ha úgy döntenének, hogy felmondanak, akkor a gyárba egy héten belül lenne más, de ugyanennyi idő alatt találnának a kérdező helyére is valakit. Szóval a munkapiaci értékük kb egyenlő. A kérdező csak szerencsés volt, hogy ő került be erre a melóra és ő kapja telefonálgatásért az angol minimálbért.
Szóval igazából a semmire veri itt a mellét, hepciáskodik és egy olyan embert néz le, akinél semmivel sem értékesebb az ő munkája.
Mondhat akárki amit csak akar, a tények:
heti munkaidő (heti és nem napi ) olyan 10-15 óra amit erre fordítok. Más napi 8-10-et letol, én heti 15-öt össz vagy még anynit se.
A fotelből se nagyon állok fel, ott a gép az ölemben és intézem a dolgokat.
Közben szól a zene, ott a kávé, és akkor kelek fekszek amikor akarok. Nem szabja meg senki hogy 6ra leygek benn és mikor mehetek hugyozni.
És mindezért 250-300 a kezembe.
És ez nem a vége, mert ha sikerül másik buliszervező céget is beszervezni nekem, akkor ez az összeg akár dupla is lehet mert miért ne.
Na ezek a tények.
Más meg álljon nettó 120 ért 3 műszakban a sor mellett és még levegőt is csak úgy vehet ha a cég engedi.
Hajrá.
Gondolok rátok a fotelből.
Lol, kérdező... Semmivel sem vagy feljebb, mint az apád. Ugyanolyan jelentéktelen fogaskerék vagy, mint amilyennek őt tartod. Kulimunkát végzel aprópénzért. Hidd el, helyetted is találnának 10 perc alatt 20 másik képzetlen valakit.
Nagyon magad lovon képzeled magad, de az csak egy sánta póniló.
"Hidd el, helyetted is találnának 10 perc alatt 20 másik képzetlen valakit."
Hajrá. Akkor miért nem találnak? Hogyhogy nem vagyok lecserélve még valaki aki feleennyiért csinálja?
És azt hogy "fogaskerék" vagyok azt én magasból leszarom amíg jól fizetnek és ki se kell kelnem érte az ágyból.
Addig lehetek fogaskerék. Remélem, egész életemben hasonló "fogaskerék " leszek.
Más nettó 100-ért a hajnali metrón ott van.
Én 300-ért 8nál előbb fel nem kelek.
Miért cserélnének? Aprópénzért megcsinálpd az alantas munkát, ők meg felmarkolják a nagy lóvét. :)
Most tényleg a havi 250 az, amire ennyire vered magad?
"Most tényleg a havi 250 az, amire ennyire vered magad?"
Nem.
A havi 205 + fotel
vs
havi 150 és fizikai műszakos meló egy gyárban
Erre verem magam.
Erre és nem másra.
Valamit arra hogy mégis mitől KOMOLY meló egy szarul fizetett fárasztó műszakos gyári bohóckodás
és mitől NEM KOMOLY meló egy havi 300-at hozó fotelből se kelek fel kategóriás munka.
Na erre szeretnék én rájönni.
Erre és nem másra.
Mert itt mindenki pofázik össze vissza mindent, csal épp a lényegről nem beszél.
Hogy az angoloknak ez a pénz az semmi. Lehet . És én ezt kérdeztem ? Nem.
Én azt kérdeztem az mitől KOMOLY ha valaki szar pénzért az egész napját elb*****sza egy szar helyen fárad izzad
és miért NEM KOMOLY ha én negyed annyi idő alatt 3x annyit keresek és a fotelből se kelek ki.
Na ez lenne a kérdés. Ez és nem más.
Nem az angol minimálbér, nem a pakisztáni segédmunkások, nem a..... semmi.
EZ A KÉRDÉS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!