Mennyiben igaz hogy „apád komoly munkát végez“ ha én kevesebb idő alatt 2x annyit keresek?
A szorító 2 sarkában egy ötvenes apuka, aki műszakos fizikai melóval olyan 150 nettót hoz haza.
A másik sarokban a 21 éves fia, aki külföldiek buliszervezését végzi A-Z-ig a világ minden pontjáról Budapestre az airbnbvel karöltve szállás belépők programok minden, kb fel se nagyon áll a net elől és ezzel havi szinten olyan 250-300 körül kaszál. Vagyis a „fotelből“ 2x annyit kap mint más a műszakos melóval.
Anyuka erre annyit mond : „de apád legalább KOMOLY munkát végez“ .
Szóval a komoly munka az az, ahol reggel 6ra kell járni, még hugyozni is csak akkor lehet ha engedik, halál unalmas monoton, fárasztó zéró előrelépés, és mindezt még szarul is fizetik.
Na ez lenne a KOMOLY meló?
Az másik meló nem KOMOLY?
"Ne haragudj, de mindenki le tud foglalni egy szállást, ahogy koncertjegyet is tud venni. Ez nem “szervezés”"
Ha bárki meg tudja csinálni vajon miért fizet egy angliai cég nekem 250-300.000 ftnak megfelelő eurót ezért?
Hm?
Megőrültek ezek az angliai üzletemberek talán? Szórják a pénzt az ablakon? Miért nem csinálja akkor más de kapásból ingyen hisz bárki meg tudja nem?
"Ne haragudj, de mindenki le tud foglalni egy szállást, ahogy koncertjegyet is tud venni"
Csak azt az apróságot felejted el hogy bárki le tud foglal i egy jegyet és át is veheti-na de miért tenné ha más megteszi helyette...
Mint ahogy bárki fel tudná mosni a padlót is mégis takarítónőt alkalmaznak sokan. Miért vajon ha ők is meg tundák csinálni? Nem lehet hogy azért mert bár tudnák de nem akarják? inkább fizetnek másnak hogy megtegye helyettük.
“Ha bárki meg tudja csinálni vajon miért fizet egy angliai cég nekem 250-300.000 ftnak megfelelő eurót ezért?
Hm?
Megőrültek ezek az angliai üzletemberek talán? Szórják a pénzt az ablakon? Miért nem csinálja akkor más de kapásból ingyen hisz bárki meg tudja nem?”
Bárki másnak is ennyit fizetnének :) nem vagy te ettől több vagy különlegesebb. Nem őrültek meg persze, mert kiszúrják a szemed ennyi pénzzel, holott, jóval többet is tudnának fizetni, hiszen egy ANGLIAI cégről beszélünk.
Egyébként arra akartam utalni, hogy a te munkád sem igényel az égvilágon semmiféle extra tudást, mégis úgy beszélsz, mintha valami szuperextra dolgot csinálnál és te tojtad volna a spanyol viaszt. Hihetetlen gusztustalan a hozzáállásod. Lehet, hogy többet keresel mint az az ember, aki felnevelt, de hogy az értékrended nagyon torz az biztos. Nem tudom mit képzelsz magadról, hogy így képes vagy megalázni az apádat.
És már leírták, hogy a munka komolysága nem egyenlő az érte kapott pénzzel.
Márpedig a kérdezőnek van igaza.
Mi a fenéért kellene megszakadni a munkában szar fizetésért, ha lehet sokkal egyszerűbben is jóval többet keresni.
Csak 30 vagyok, de rengeteg ilyen emberrel találkoztam már én is életem során akik megmondják a tutit.
Próbálnád ki csak egy napi ; Majd megtudnád mi is az igazi munka;
Ilyen meg ehhez hasonló szép gondolatokat.
Ezekre nem igazán lehet érdemben reagálni, mert az illető úgy sem értené.
Szóval csináljátok, ti vagytok az ászok. Toljátok a fizikai melót minimálbérért.
Amikor meg a temetésén majd mondják, hogy milyen jó ember volt egész életében keményen dolgozott azzal sokra megy.
Szerintem nem komolyabb munka a gyári, mint bármelyik másik, csak tiszteletre méltó, hogy apukád és más emberek ennyi pénzért is elvégzik, hogy a családjuknak legyen mit enni. Mondjuk egy ilyen hálátlan kis patkányért, mint te én meg sem mozdulnék. Gondolom ilyen személyiséggel csajhoz még közöd sem volt, ezért éled ki egy anonim oldalon a fusztrációdat. Irritáló és ostoba vagy.
24/L
Egyértelmű, hogy a Kérdezőnek van igaza.
Mik az objektív összehasonlítási szempontok? Több pénzt keres, kényelmesebb (kevésbé megterhelő) munkával. Ezek tények.
Mik a szubjektív összehasonlítási szempontok? Hát, ez nem is "komoly" meló, ez nem is "igazi" meló stb.
Én abszolút megértem anyukádat, hogy védeni akarja apukádat, és ha már objektív jellemzők nem maradtak, mert kényelmesebb munkával több pénzt keresel, akkor maradnak az olyan megfoghatatlan bullshitek, hogy hát, ez nem is "igazi" meló, ez nem is "komoly" meló. Érted, mintha lenne valami lista valahol, hogy mi igazi meló, mi komoly meló. Dehogy van! Csak valamit kellett mondania, ezért gyorsan kitalálta ezt.
A másik dolog pedig, hogy sokan egyszerűen képtelenek kicsit is absztrakt szinten gondolkodni. Számukra az érték valami kézzelfogható dolog, például a kenyér, vagy az autó, ezért a pék vagy a gyári munkás az igazi, értékteremtő munkák. Talán annyit még képesek felfogni, hogy az érték lehet immateriális például, egy jogi szerződés vagy egy szoftver, ezért talán azt még elismerik, hogy a jogász vagy a programozó is egy értékteremtő munka. De sokan már itt bajban vannak, mert szerintük az igazi értékteremtő munka a fizikai munka.
De azt, hogy például egy influencer értékteremtő munka lenne, hát az nem, az teljesen kizárt. Nem képesek felfogni azt, hogy az influence (befolyás) is egy érték. Ha én kiposztolom ma, hogy milyen jó az új mangós fagyi, és utána másnap 200 ember elfog menni mangós fagyit venni, az igenis egy érték. Reklámérték. És ezért igenis fizetni fognak a cégek, függetlenül attól, hogy anyukád vagy a szomszéd Józsi bácsi szerint ez nem is "igazi" munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!