Saját vagy családtag születésnap névnapja mennyiben elegendő indok a munkahelyről való távollétre?
Kolleganőm nagyon sokadik alkalommal hiányzott az évek alatt mert hol neki hol családtagnak volt szüli-névnapja.
Most nem jön mert szülinap most nem jön mert lánya szülinap most nem jön mert férje névnap most nem jön mert neki névnap.
Ezek a senki másra nem tartozó családi ünnepek mióta indokok a távollétre? Az hogy NÉVNAPJA van miért nem összeférhető a napi munkával?
Ha az összes dolgozó mindig nem jönne ha valakinek vagy családtagnak éppen ünnepe van hát üres lenne a hely.
" De ha munkanapnak van jelölve és ezen kívül megy szabira,“
Ez a helyzet. Ezeken a napokon ő nincs szabin papíron ott van miközben nincs ott. Na most ha egy évben 1 ilyen nap lenne, hát istenem. De az hogy havi 2-3 ilyen bohóckodás jut neki + a rendes szabik, amikor úgy van ott hogy nincs ott de persze bért számolnak neki, ez így bicskanyitogató.
Azt nem értem ha egy X munkatárs úgyis azt csinál amit akar minek ezek a szar kamu dumák? kinek szól ez a cirkusz? Miért nem mondja azt : holnap nem jövök mert nincs kedvem és mert ÉN megtehetem. Ti meg többiek csak melózzatok helyettem.
Miért nem ezt mondja? Ez legalább egyenes lenne.
Szia, Balázska!
Kaptál már idén fizetést?
Egyébként ez nem az a kolléganőd, aki rendszeresen depressziós, 1-2 hétre eltűnik és mint utóbb kiderül, a tengerparton sütteti magát?
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
"Nehezen hihető, hogy ezt egy munkahelyen megengedik"
Az illető kollega abban a helyzetben van hogy nem kérdezi megengedik-e neki. Megy és kész.
Nem kérdi ki mit szól hozzá. Azt csinál amit akar mint az ábra mutatja kirúgni nem fogják. Ha ezért kirúgnák 5 éve itt se lenne.
Az meg hogy ezt a főnök miért tűri el, azt meg tőle és nem tőlem kell megkérdezni.
Megoldás egyszerű: Bemész a főnökhöz, és mondod, hogy mostantól te is élvezni akarod ezt a fajta toleranciát. Ja, hogy te nem fogsz, mert téged kirúg, és mehetsz közmunkára!
Úgy készülj, hogy ez a kolléganőd a téli ünnepeket is meghosszabbítja majd pár nap táppénzzel, miközben ti húzzátok az igát. És jöhetsz ide megkérdezni, hogy nem átlátszó-e, hogy pont akkor betegszik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!