Érdemes „jól„ dolgozni egy olyan munkahelyen ahol bértábla van és attól 1 ft-tal se térnek el? Akkor törekedjek a szigorú minimumra és kész?
Olyan helyre kerültem ahol bértábla van. Adott a bér nem megállapodás kérdése. Nem térnek el tőle 1 ft-tal se se fel se lefelé.De ez azt is jelenti ha valaki kiválóan dolgozik az se kaphat 1 ft pluszt se.
És azt látom a sok éve itt dolgozókon hogy magasból szarnak mindenre. A munkát elvégzik perszeegy nagyon alap szinten „jóvanazúgy“ alapon és kész. 17kor lejár a munkaidő, bezár az ajtó és 1 perc múlva üres a ház. Hogy még 10 ügyfél áll ott kit érdekel, majd jönnek holnap.
Szóval mindenki szarik mindenre és lehet nekik van igazuk? Hiszen a bér adott többet úgyse kaphatnak azt a fix táblás bért megkapják minek törjék magukat ha nincs miért?
Igazuk lenne? Dolgoznátok így ilyen feltételek mellett egyáltalán?
Nincs munkásosztály? Akkor hogy jellemeznéd azokat az embereket, akik nem felsőbb pozíciókban dolgoznak?
A példád meg nem a főnökökre igaz, hanem az újonnan megválasztott 22 éves államtitkár csajszira, aki miatt törvényt módosítottak. (Full ugyanaz a sztori a kis példádban :D)
"A példád meg nem a főnökökre igaz, hanem az újonnan megválasztott 22 éves államtitkár csajszira"
Rá is meg még Némethnére is (emlékszünk rá?) meg még a bukott NAV vezér Tállai elvtársra is, meg még anno Dajcstomikára is stb folytassam?
"Full ugyanaz a sztori a kis példádban "
Ja és nem figyeltél mert az államtitkár csajszi esetében MEGTÖRTÉNT A módosítás.
Míg itt nálunk van olyan osztályvez aki a mai napig a székébe ül érettségivel miközben a jogszabályi kritérium szakirányú (jog pénzügy ) felsőfok lenne.
Nálam ez elvi kérdés.
Ha elvállalok egy munkát, akkor azt maximális precizitással végzem el, függetlenül a fizetéstől.
Ugyanolyan precízen és lelkiismeretesen bontottam a színpadot a Szigeten 600 forintos órabérben diákként, dolgoztam önkéntesként a színházban full ingyen, gyakornokoskodtam minimális pénzért, és dolgozok most szoftverfejlesztőként bruttó 1 millióért.
Ezek elvek, az embert a munkája (is) minősíti.
Aki nem így gondolja, az gondoljon bele mi lenne, ha összeesik az utcán, de a mentős úgy gondolja, hogy ennyi pénzért ő ugyan nem fog sietni, és előtte még kényelmesen megreggelizik.
"Ugyanolyan precízen és lelkiismeretesen bontottam a színpadot a Szigeten 600 forintos órabérben diákként, dolgoztam önkéntesként a színházban full ingyen, gyakornokoskodtam minimális pénzért, és dolgozok most szoftverfejlesztőként bruttó 1 millióért."
Hát én meg hülyének nézem azt aki szar pénzért még hajtja magát. Ennyi.
Szar pénzért örüljön hogy bemegyek és tollat veszek a kézbe.
Jobbat akar? Semmi gond. Nyújtom azt is . Jobb pénzért.
Evidens.
Tudod piac. Szar pénzért léalma, jó pénzért szép alma.
ennyi.
Én ezt értem.
De te feltételezed azt, hogy majd egy szép napon odamegy hozzád a főnök, és azt mondja, hogy hmmm, hát látom, hogy lassan és motivàlatlanul dolgozol, mit szólnál, ha megemelném a béred 50%-al, hogy gyorsabban és motiváltabban dolgozz?
Én szerintem ez úgy működik, hogy jól dolgozol és ezért idővel jobb fizetést kapsz, nem pedig úgy, hogy szarul dolgozol, és idővel jobb fizetést kapsz, hogy jobban dolgozz!
'"Én szerintem ez úgy működik, hogy jól dolgozol és ezért idővel jobb fizetést kapsz,"
SZERINTEM is így működik.Csak (gyengébbek kedvéért tudom nehéz felfogni) ez egy olyan hely ahol lehozhatom én a csillagokat is az égről akkor se kapok 1 ft tal se többet mert fix tábla van.
Hát akkor minek hozzam le a csillagokat az égről?
Másik.
Ha én elkezdek nagyon jól dolgozni a többiek átvágják a torkom.
MIért? Mert kitűnök majd a tömegből és az én jó munkám rávilágít majd a többieké mennyire nulla.
Hát maradok azon a szinten ahol az összes többi. Jóvanazúgy.
Minek törjem magam. 1 ft-tal többet nem kapok ha akármit csinálok akkor se.
Hát akkor szarok bele.
Lehet ezt fogni vagy magas?
(és nem, nem fognak kirúgni. ha emiatt kirúgnának itt valakit akkor itt élő ember nem maradna)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!