Érdemes „jól„ dolgozni egy olyan munkahelyen ahol bértábla van és attól 1 ft-tal se térnek el? Akkor törekedjek a szigorú minimumra és kész?
Olyan helyre kerültem ahol bértábla van. Adott a bér nem megállapodás kérdése. Nem térnek el tőle 1 ft-tal se se fel se lefelé.De ez azt is jelenti ha valaki kiválóan dolgozik az se kaphat 1 ft pluszt se.
És azt látom a sok éve itt dolgozókon hogy magasból szarnak mindenre. A munkát elvégzik perszeegy nagyon alap szinten „jóvanazúgy“ alapon és kész. 17kor lejár a munkaidő, bezár az ajtó és 1 perc múlva üres a ház. Hogy még 10 ügyfél áll ott kit érdekel, majd jönnek holnap.
Szóval mindenki szarik mindenre és lehet nekik van igazuk? Hiszen a bér adott többet úgyse kaphatnak azt a fix táblás bért megkapják minek törjék magukat ha nincs miért?
Igazuk lenne? Dolgoznátok így ilyen feltételek mellett egyáltalán?
Szerintem ez off, ha a pénz egy kicsit is szerepet játsizk a motivációdban ez egy tökéletes recept annak leépítésére.
Amúgy nem, ninc sigazuk, ha magad felé vannak elvárásaid akkor nem adsz ki a kezedből szemetet. Ez a teljesítsük a minimumot mer úgyse lesz jobb a sikertelenség ősi alapköve.
" akkor nem adsz ki a kezedből szemetet"
Erről szó sincsen ez nem egy gyár, hanem irodai munkakör. És tudod ha 16.58kor csöng a telefon (munkaidő 17ig) akkor lehetek motivált és foglalkozhatok az ügyféllel és csinálhatok úgy mint a kollegáim 99%-a aki ilyenkor már szelektív süketségben szenved.
Magyarul szarik bele.
Ebédszünet 20 perc elvileg ez azt jelenti hogy 1 óra múlva talán vissza is jön. mert szarik bele.
"Ez a teljesítsük a minimumot mer úgyse lesz jobb "
De ezen a helyen ez szó szerint igaz. Itt tényleg nem lesz jobb. Most pl (tavaly ősz) a fenntartó bérbefagyasztást jelentett be 2022-ig. Vagyis addig egy fillér emelés nem várható.
na most akkor minek kepeszkedjen bárki is.
"ahol fix fizetés van, de szeretek minél többet megcsinálni "
Már ne haragudj de akkor te vagy a gyökér ha anyagilag semmivel se honorálnak de te minél többet... minek?
Hogy a cégtulaj hülyére hízzon a te munkád profiján? Magadnak nem hoz 5 ft többletet se a viselkedésed másnak meg a 3. audit jelenti (tulaj)
Na itt tényleg te vagy a hülye. Dolgozzak többet hogy MÁSNAK több legyen mert nekem 1 ft-tal se lesz több? Hát a lóf***szt.
"de fenn érezhető, hogy máshogy kezelnek"
Amíg ez a máshogy kezelnek nem jelent pénzt a zsebemben addig ez mese habbal.
A máshol kezelnek-kel nem lehet 1 zsömlét se venni a boltban.
és azért vagyok ott hogy pénz legyen a zsebben.
"Én utóbbit javaslom, mivel a szarok bele mentalitás semmi jóhoz nem vezet."
Állami hely van aki 20 éve itt van a szarok bele fejével. Mivel mindenki ilyen kb így fel se tűnik.
Itt azt rúgnák ki szerintem aki nem ilyen mert kitűnik a többiek közül és az nem jó, mert felhívja a figyelmet hogy a többség milyen...
#5 Akkor is ott kell lenned napi 8 órában, ha végig szenveded nagy nehezen a napot, meg akkor is, ha produktívan eltöltöd és elrepül az idő. Most minek nézegessem folyton az órát, hogy mennyi van még hátra, ahelyett, hogy inkább belemerülök a munkába és gyorsabban telik az idő?
A fizetésemmel nincs baj, a főnöknek meg legyen nyugodtan 3. Audija, nem sajnálom tőle, mert ő sem kezel másként engem attól, hogy főnök. Alapból is más pozícióban van, nonszensz lenne, ha annyit keresnék a munkámért, mint ő. És nem minden a pénz, ameddig nem kell éhbérért, minimálbérért szenvednem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!