Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Érdemes „jól„ dolgozni egy...

Érdemes „jól„ dolgozni egy olyan munkahelyen ahol bértábla van és attól 1 ft-tal se térnek el? Akkor törekedjek a szigorú minimumra és kész?

Figyelt kérdés

Olyan helyre kerültem ahol bértábla van. Adott a bér nem megállapodás kérdése. Nem térnek el tőle 1 ft-tal se se fel se lefelé.De ez azt is jelenti ha valaki kiválóan dolgozik az se kaphat 1 ft pluszt se.

És azt látom a sok éve itt dolgozókon hogy magasból szarnak mindenre. A munkát elvégzik perszeegy nagyon alap szinten „jóvanazúgy“ alapon és kész. 17kor lejár a munkaidő, bezár az ajtó és 1 perc múlva üres a ház. Hogy még 10 ügyfél áll ott kit érdekel, majd jönnek holnap.

Szóval mindenki szarik mindenre és lehet nekik van igazuk? Hiszen a bér adott többet úgyse kaphatnak azt a fix táblás bért megkapják minek törjék magukat ha nincs miért?

Igazuk lenne? Dolgoznátok így ilyen feltételek mellett egyáltalán?

2020. jan. 31. 13:06
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha a pénz megfelelő lenne, akkor igen dolgoznék ilyen feltételek mellett is, mert ez legalább akkor az a munkahely lenne, ahol lehet mellette normális családi életed is, és nem attól kell rettegned, hogy téged úgysem fognak előléptetni, mert 2 gyereked van, és nem lenne időd mellettük több munkaórát dolgozni, vagy jobban teljesíteni.

Hanem inkább a karrieristák kapjáka béremelések nagyrészét, te meg családosként beérheted annak töredékével amennyit megfog a cég az utánadjáró kedvezményen...

Szóval, ha jó a pénz akkor csináld azt mint többiek, és biztos helyed van, gyomorideg nélkül!

2020. jan. 31. 14:14
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy miért gyökér az aki igényes a munkájára pluszpénz nélkül is? Létezik olyan munka ami a pénz mellett motivál, és lehet szeretni, igen sokak nem találnak iylet és magyarországon ebben el vagyunk maradva, de létezik, és akkor azt jól is akarod csinálni, mindegy hog ymost fizetnek e
2020. jan. 31. 14:20
 13/40 A kérdező kommentje:

"Az előzetes zárult le majd lesz még."

Bocs én képtelen vagyok értelmezni a "jól akarom csinálni" és a "nem fizetik meg" kitételt együtt.

Ha 9 életem lenne mint a cicának akkor se fognám fel soha.

Ha van egy alap bér és kész és más nincs, akkor van egy alap munkavégzés és kész.

És ennyi. Ha többet akar a cég nyúljon a zsebébe.

Teljességgel érthetetlen számomra az hogy én nyújtsak többet de a cég semmivel se nyújt többet.

Bocs, de nem fogom ezt fel soha ez kinek és miért lenne jó

Ha a zöldségesnél 1 kiló krumplit árát adom oda annyit is kapok. Miért is kapnék 1 dekával is többet.

2020. jan. 31. 14:27
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Van egy feladat, egy munka, amit el kell látni, mert ez a feladatod, ezzel a másiknak segítesz, vagy teszel érte, ezért manit kapsz, igaz nem egy Maserati-ra valót, de kapsz bért érte. Valamit valamiért. Nem tudom, miért nem világos, hogy nem mindenkinek adatik manager-nek, coach-nak, stb.-nak menni, ahol felveszik a pénzt, azt léc van...
2020. jan. 31. 14:36
 15/40 A kérdező kommentje:

A gond és a dilemma ott van hogy ha pörgősen melózik akkor is ugyanazt a bért kapok mintha ráérősen nyújtva lassan 30 percet cigizve 1 óra alatt akkor is uazt kapom.

Akkor minek pörögjek.

Akkor az van amit a többiek is csinálnak hogy 9re bemegyek cig kávé face és majd 10 körül tán csinálok is valamit, majd 12 kor más sehol se vagyok mert ebéd aztán visszatámolygok 13ra (talán) és onnantól fogva már "mindjárt vége" és semmit se csinálok már...

és valaki ezt követi 20 éve.

2020. jan. 31. 14:43
 16/40 anonim ***** válasza:
Kérdező veled van nagyon nagy baj, ha úgy érzed, hogy az igényes munkát plusz pénzzel kell honorálni. Alap elvárás lenne, hogy akit felvesznek bármilyen munkakörre az a tudása szerinti legjobb teljesítmény nyújtja, akkor is ha a bér fix. Hidd el, hogy te lennél az első, aki hisztizne egy teljesítmény alapú bérezési rendszer miatt. A főnök meg fix munkabért miért emelne, ha össze-vissza teljesítesz? Egyszer jobban, egyszer rosszabbul. Nem is erőlteted meg magad, így azon sem csodálkoznék, ha lecserélnének idővel, mert csak a létszámhoz adaz hozzá, érdemi munkát az eddig írt válaszaid alapján nagyon csekély százalékban nyújtasz.
2020. jan. 31. 14:50
 17/40 A kérdező kommentje:

Ja és a főnökök is kb ezt csinálják a köbön, mert vannak olyan főnökök akik egy héten benéznek 1-2 alkalommal ott téblábolnak valamennyit és kész. Dolguk semmi mindent megcsinálnak mások heylettük be se nagyon járnak.

Van oylan főnököm aki most 1 hónapig nem lesz mert síel.

Azért az se semmi. És akkor jön a húsvét megint 1 hónap jön a nyár megint 1 hónap, ősszel 1 hónap. karácsoykor 1 hét. És akkor ott vagyunk hogy 12 hónapból 5-öt szabin van.

2020. jan. 31. 14:52
 18/40 A kérdező kommentje:

"Nem is erőlteted meg magad, így azon sem csodálkoznék, ha lecserélnének idővel, "

nem fog mert ezen logikával itt élő ember nem maradna mert mind ilyen mint én vagy még ilyenebb. Ja és a cserém nem a főnökömtől függ mert kinevezéssel alkalmaznak és nem a főnököm a kinevező hanem az EMMI vagyis Dr. Kásler Miklós.

2020. jan. 31. 14:53
 19/40 anonim ***** válasza:

Miért hiszed azt, hogy a munkásosztály egyenlő azzal, ha valaki főnök? Miért szapulod? Indíts egy vállalkozást, legyél te is főnök, aztán meglátod, hogy nem fenékig tejfel a főnökök élete sem.

Oké, más is olyan, mint te, szerinted a nagy átlag is olyan, mint te csak azt nem nézed, hogy valakik 20-25 éve csinálják ugyanazt a munkát, ezért fáradnak bele, nem egy-két év után lazázzák el a dolgot, veled ellentétben. Meg aki 20 év után ilyen az pontosan tudja,hogy meddig mehet el, tudja, hogy így is teljesít az elvárásoknak megfelelően, te meg csak szimplán elvárod, hogy folyamatosan emeljék a fizetésed indokolatlanul.

2020. jan. 31. 15:03
 20/40 A kérdező kommentje:

"Miért hiszed azt, hogy a munkásosztály egyenlő azzal, ha valaki főnök?"

Mert pontosan tudom az állami szférában miért lesz valakiből főnök. Még meg se jelenik a pályázat már tudni ki nyeri meg. Pontosan tudom hogy olyan főnököt alkalmaztak akinek diplomája se volt és amikor a helyi ajtó megszellőztette hogy jogszabályba ütközik akkor az volt a válasz hogy beterjesztik a rendelet módosítást.

A rendelet azóta se módosult a főnök maradt a helyén diploma nélkül miközben jogszabály írja elő a felsőfokút.

Hát ennyi.

És hagyjuk a "munkásosztály" fals dumát hol van itt munkásosztály nem az 50es években vagyunk.

2020. jan. 31. 15:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!