Gerinctelen dolog 3 napig tartott állásajánlattal 1 napra rá felvenni valakit?
Állásinterjúra mentem, azt mondták megfelelek felvennének, de én gondolkodási időt kértem. Erre azt mondták ez természetes, ők is így tennének és idézem amit mondtak (HR-es liba + főnök): 3 napig tartják az ajánlatukat addig nem vesznek fel senkit.
Ez volt hétfő dél körül. Kedd reggel, vagyis kevesebb mint egy napra rá telefonáltam hogy oké döntöttem. Erre ők : már felvettünk valakit.
Kérdezem: és az ajánlatuk? "3 napig tartják az ajánlatukat addig nem vesznek fel senkit.“
Erre ők: ez van. Letették.
?????
Ezek tanulják valahol a gerinctelenséget külön?
"Szóval, az a cég, aki nem érti meg, hogy 1) neki is el kell adnia magát 2) mást is meg akarok hallgatni, az nem ér annyit, hogy odamenjek dolgozni."
Így van. Mint írtam van állásom nem hajt semmi, nem váltok azért hogy egy kuplerájba menjek amit egy seggszájú vezet.
Majd lesz más hely ahol korrektek és nem patkányok.
"Szóval, az a cég, aki nem érti meg, hogy 1) neki is el kell adnia magát 2) mást is meg akarok hallgatni, az nem ér annyit, hogy odamenjek dolgozni."
-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°
En teljesen máshogy látom ezt.
Nem mindegy, hogy mit árulsz a Szaharában homokot vagy ivóvizet.
A kérdező homokot árul a Szaharában és nem érti meg, hogy nem őt kell meggyöznie a vevőnek, hanem fordítva. Nincs gondolkodási ideje, még akkor sem, ha kap gondolkodási időt. (Ezzel jó leráztak, de még mindig nem vette észre magát)
Addig gondolkodik, míg szoborrá változik (A. Rodin)
:-)
Az sem mindegy, hogy hol keresik a munkavállalót. Pl. Sopronban nem találnak napi 8 órára havi 200 kiló nettóért mosogatót, Almáspitén, az ország keleti részében meg 150 -en jelentkeznek ugyanarra az állásra napi 10 órára minimálbérért.
A kérdező nagyon rosszul méri fel a munkaerőpiacot és túlértékeli a saját lehetőségeit.
Még szakmán belül is óriási eltérések vannak. Egy villanyszerelőnek (hiányszakma) felajánlanak Győrben havi 300 Kiló nettót, de egy villanyszerelő Székesfehérváron már nem keres meg ennyit.
#53-as, es metro hulyeseg. A fizetes reszeben van valami, de ez, hogy a mumkavallalo csak egy ertektelen homok lenne a sivatgaban, az hulyeseg. Regen talan igaz volt ez, meg a remdszervaltas elott, amikor 3 ember vegezte egy ember munkajat, de legalabb mindenki elmondhatta magatol, hogy dolgozik.
Szerencsere egyre tobb fiatal jon ra, hogy nem kell a cegeket piedesztalra emelni, csak azert, mert lehetosegen biztositanak nekunk a munkara, hiszen mi termeljuk meg a cegeknek a profitjat a munkankbol. Lehet, hogy talalnak adott poziciora 20 masik munkaerot, de ha nem igenytelen munkarol van szo es egy kicsit is igenyes a ceg arra, hogy a legjobb embert talalnak meg a poziciora, akkor bizony alkukepes pozicioba kerul a jo munkavallalo.
54#
Elolvastad a kérdező kommentjeit? Azok alapján egy igényes, jó munkaerőnek tűnik? Ha szakmával rendelkező, vagy diplomás embert keresnek egy munkára, akkor a cégnek tényleg érdeke, hogy a legjobbat vegye fel és ebben az esetben a munkavállaló megvárathatja a céget, ő szabhatja a feltételrket. Viszont egy gyárnak teljesen mindegy, hogy ki ül a sor mellett és ki dugja bele az A elemet a B2 részegységbe.
A fizetes reszeben van valami, (...)
-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°-°
Pontosan, hogy itt van az eb elhantolva! Amiböl hiány van az drága, amiböl + sok van az olcsó.
Miért van annyi soför, "körmös" vagy szalag droid? Azért, mert kevesebb befektetéssel (jogosítvány, OKJ, 8 általános) rövid idön belül is pénzt lehet keresni vele. Ezekböl a munkavállalókból sok van a munkaeröpiacon és a munkaeröpiacon a munkavállalók egymással konkurrálnak.
Egy olyan munkát amit mindenki- vagy sokan el tudnak végezni, azoknak a munkáknak a piaci értéke kisebb. Sok fóka - kevés hal.
Hányszor olvasni, itt a fórumon, hogy valakinek csak érettségije van.
Egy sima érettségi mennyit ér ma a munkaeröpiacon?
Max. jelentkezhet adatfeldolgozónak - ami nem sokkal különbözik a gyári munkásétól - már arra is van minimum 100+ pályázó.
Tehát homokot árul a Szaharában. Nincs megbecsülés. (Fizetesemelest kér. Inkább elbocsájtjak, mint emelnének)
A pályázónak ilyen esetben nincs min gondolkodnia.
Ha a cég beszerzöt keres, ami szakmai tudást, tapasztalatot, felsöfokú idegen-nyelvtudást követel meg, arra jelentkeznek (jobb esetben) 3-an.
Van megbecsülés. Fizetésemelést kér? Nem kell félni, hogy már azért is elbocsájtsák mert meg merte kérdezni. Megkapja.
A profit maximalizálásában az egyetlen variálható tényezö a munkabér.
A kapitalista azért hajt, hogy a leghetö legkedvezöbben szerezze be az árut - a munkaeröt.
A munkavállaló meg azért, hogy a lehetö legjobban bocsájthassa rendelkezésre a munkaerejét.
A kérdezö (szerintem, nem a legfényesebb gyertya a tortán) nem áll abban a helyzetben, hogy ö diktálja a tempot.
"Ha szakmával rendelkező, vagy diplomás embert keresnek egy munkára,"
Szakoktató és vizsgareferens tanfolyamszerv pozi, ebben vagyok most is, és ezen a területen keresek. A szóban forgó állás is ez lett volna.
Gyári munka. Ja.
"Szakoktató és vizsgareferens tanfolyamszerv pozi, ebben vagyok most is, és ezen a területen keresek."
Aha. Autósiskola Almáspitén. Minden szököévben talán 1 meghirdetett pozició.
Hihetetlen, hogy mennyi ilyen ember van - mint a kérdező - a hétköznapi életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!